שתף קטע נבחר

מתוק לו מתוק לו: מיקי שמו מכין מתכונים עם שוקולד

הקונדיטור מיקי שמו מקבל את סוף השבוע עם 2 מתכונים מתוקים במיוחד, שגם מאותגרי המטבח יצליחו להכין: מוס שוקולד ועוגיות שוקולד עם אגוזים ושוקולד צ'יפס

מוס שוקולד 

 

המצרכים ל-6 כוסיות (50 מ"ל לכוסית):

 

למוס שוקולד מריר:

1 מכל שמנת מתוקה

50 גר' שוקולד מריר

50 גר' שוקולד חלב

 

למוס שוקולד לבן:

3/4 מכל שמנת מתוקה

75 גר' שוקולד לבן

 

לציפוי:

100 גר' שוקולד מריר

1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

 

לקישוט:

פניני קרנץ

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את מוס השוקולד המריר - מחממים חצי מכמות השמנת המתוקה עד שהיא כמעט רותחת. שופכים את השמנת על השוקולד המריר והחלב בקערה נפרדת, ומשהים במשך 2 דקות. מערבבים עם לקקן עד לקבלת מרקם הומוגני ומקררים לטמפרטורת החדר.
  2. מקציפים שמנת מתוקה מהמקרר לקציפה רכה ולא יציבה, מקפלים את התערובת ההומוגנית של השוקולד עם השמנת שהקצפנו ויוצרים מוס חלק. מוזגים לכוסיות עד לחצי מהגובה, ומכניסים למקרר.
  3. מכינים את מוס השוקולד הלבן - חוזרים על אותה הפעולה כמו בשוקולד המריר, מוציאים את הכוסיות מהמקרר, מוזגים כמעט עד הסוף ומחזירים למקרר.
  4. מכינים את הציפוי - מחממים את השמנת מתוקה עד לרתיחה, שוברים את השוקולד המריר לתוך קערה, ושופכים מעליו את השמנת המתוקה המורתחת. משהים במשך 2 דקות, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מקררים לטמפרטורת החדר.
  5. מצפים, מקשטים ומגישים - מוציאים את הכוסיות מהמקרר, ויוצקים מעליהן את הציפוי בשכבה דקה. מפזרים מעל פניני קרנץ ומגישים.

 

עוגיות שוקולד עם אגוזים ושוקולד צ'יפס

עוגיות שוקולד עם קליפה פריכה ומרקם פנימי רך, שמשלבות בתוכן אגוזים ושוקולד צ'יפס על מנת לקבל טוויסט קראנצ'י, כיפי ומעניין.

 

המצרכים לכ-45 עוגיות (2 תבניות אפיה ביתיות):

250 גר' שוקולד מריר

50 גר' חמאה

3 ביצים L

1 כוס סוכר (200 גר')

1/2 כוס קמח (70 גר')

1/2 שקית אבקת אפייה (5 גר')

3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (לא אבקה)

1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר (100 גר')

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השוקולד המריר, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. רצוי לעשות זאת עם מיקסר מוט ידני, המסייע לקבלת תערובת הומוגנית ואחידה.
  2. מקציפים את הביצים והסוכר במשך כ-5 דקות עד לקבלת תערובת בהירה, אך לא יציבה. משלבים את השוקולד והחמאה במהירות איטית ולבסוף את הקמח ואבקת האפייה המנופים, את האגוזים ואת השוקולד צ'יפס.
  3. מכניסים את התערובת לשקית זילוף, ומזלפים עוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2.5 ס"מ אחת מהשנייה, בקוטר 4 ס"מ. העוגיות מתרחבות במהלך האפייה.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות, ואופים במשך כ-10 דקות. העוגיות מתנפחות, נסדקות ומקבלות קליפה קשיחה מעט.
  5. מצננים ומאחסנים בכלי אטום (ניתן לשמור את העוגיות עד 10 ימים).

 

אוהבים את כוכבי מלחמת הכוכבים? קבלו אותם גם בגרסה השוקולדית:

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל לילה
מיקי שמו
צילום: דניאל לילה
מומלצים