שתף קטע נבחר

גיטרות, גמרא ומשטרה. לילה עם מתבצרי גבעת זאב

למרות החלטת בג"ץ לדחות בשבועיים את הריסת בית הכנסת "איילת השחר", מאות תלמידי ישיבה נשארו במקום. "לא יוציאו אותנו מכאן", מבטיח אחד מהם. "אם יהיה פינוי, מאות יוקפצו לכאן בלחיצת כפתור". צפו במתבצרים מעבירים את הלילה ואומרים למשטרה מה הם חושבים עליה

 

 

אחרי שעות של המתנה דרוכה ומורטת עצבים להחלטת בג"ץ, ניכרה אתמול התרופפות של הדריכות בקרב המתבצרים בבית הכנסת "איילת השחר" בגבעת זאב עם קבלת ההודעה על דחיית ההריסה שלו ל-17 בחודש. לקראת ערב החלו רבים מבין מאות בני הנוער שזרמו למקום מכל הארץ להתארגן לשינה. חלקם מצאו מקום על ספסלי בית הכנסת, אחרים בעזרת הנשים או במבנה נטוש סמוך. אבל היו כאלה שלא ממש רצו לישון אלא העדיפו להתפלפל בסוגיות גמרא לתוך הלילה או לנגן בגיטרה. ynet ליווה אותם במהלך הלילה.

 

"אנחנו כאן כי אנחנו מאמינים שאי אפשר להרוס בית כנסת, זה קו אדום", אומר יוסף הורוביץ, תלמיד ישיבה המתבצר במקום. "יש אמונה ולא יוציאו אותנו מפה".

 

מחוץ לבית הכנסת הוחלף חדר הגבאים לחמ"ל מבצעים. אביעד דויטש, תלמיד ישיבה, יושב מול טלפון ולפטופ פתוח ומעביר הודעות וואטסאפ למאות צעירים ברחבי הארץ. "זה מטה המאבק. אם חלילה יהיה פינוי אני מזעיק את כולם בלחיצת כפתור", הוא מסביר.

גיטרות וגמרא. לילה בבית הכנסת "איילת השחר" (צילום: אלי סגל) (צילום: אלי סגל)
גיטרות וגמרא. לילה בבית הכנסת "איילת השחר"(צילום: אלי סגל)

 (צילום: אלי סגל) (צילום: אלי סגל)
(צילום: אלי סגל)

 (צילום: אלי סגל) (צילום: אלי סגל)
(צילום: אלי סגל)

 (צילום: אלי סגל) (צילום: אלי סגל)
(צילום: אלי סגל)

בית הכנסת בהתנחלות גבעת זאב שמצפון לירושלים עומד במרכז המחלוקת כבר זמן רב. ארגון יש דין הגיש עתירה לבג"ץ בדרישה להרוס אותו מאחר שלטענתו נבנה על שטח פלסטיני. בג"ץ קיבל את העתירה ומועד ההריסה נקבע לאתמול. על רקע ההתנגדות להחלטה והתבצרות הצעירים במקום הסכים בית המשפט לדחות את ההריסה להמשך החודש.

 

עדות למתח שמתעורר בשנייה אנחנו מקבלים לקראת השעה 2:00 לפנות בוקר, אז מגיחה לאזור ניידת משטרה. "מנאיקים, מנאיקים", צועקים הנערים, וכל מי שנשאר ער מתקבץ מהר בכניסה לבית הכנסת ומצטרף לתנועה לכיוון הניידת. אחד המתבצרים פונה לשוטרים: "מי שהורס בית כנסת יצטער על זה כל החיים, המשפחות שלכם ייהרסו".

 

הניידת עוזבת את המקום ולקראת עליית הבוקר אנחנו פוגשים באהרון פלהבני, קשיש המתפלל בבית הכנסת מאז שהוקם. "אני לא יכול ללכת הביתה, זה הבית שלי, אני מרגיש שאני חייב להיות פה", הוא מסביר. "אם בית הכנסת ייהרס זה אסון גדול. חייבים לשמור עליו. השקעתי כאן את כספי, תרמתי לשיפוץ, זה חלק ממני".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי סגל
הלילה בבית הכנסת בגבעת זאב
צילום: אלי סגל
מומלצים