שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    הצצה לבית דרום אפריקאי מעוצב ברעננה
    יהודי מדרום אפריקה שעלה לישראל ביקש לעצב בית דו-משפחתי בן 30 שנה ברעננה. גמישות תכנונית ומשחק במרחב הביא לתוצאה המבוקשת. צפו

    בית ברחוב שקט ברעננה נרכש על ידי יהודי דרום-אפריקאי באחד מביקוריו בישראל. מדובר בבית דו-משפחתי בן 30 שנה בשטח של 250 מ"ר בנוי על מגרש בשטח של 370 מ"ר, שעבר מתיחת פנים לרגל עלייתו ארצה של בעל הבית. לצורך כך דרש הבית עבודת תכנון מורכבת והתאמה לצרכי בעל הבית, שביקש קומה נוספת שלישית כעליית גג.

     

    טורים נוספים במדור עיצוב ותכנון הבית :

     

    בעל הבית ביקש לייצר עבורו מקום מגורים שיקנה לו תחושת מרחב, ושיאפשר לו לנוח ולארח באותה הרמה שבה הוא נהנה בחופשותיו ונסיעותיו בעולם. עם התחלת התכנון נצפו בעיות של ריבוי עמודים בקומת הכניסה.

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    בבדיקה מול אדריכל הפרויקט הועלמו שני עמודים וכך נוצר חלל נקי יותר שאפשר גמישות תכנונית. העמודים הקונסטרוקטיביים שנותרו הודגשו באמצעות חיפוי בריקים והפכו לאלמנט עיצובי בחלל.

     

    בקומת הכניסה החלל המרכזי מכיל את 3 הפונקציות המרכזיות בחלל מלבני ופתוח: מטבח, פינת אוכל וסלון.

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    המטבח נוצר בתוכנית מודרנית בשני טורים. טור אחד ליחידות האחסון ומכשירי החשמל, הכל בארונות גבוהים. דרך אחת הדלתות יש כניסה לחדר המשפחה הסמוך. הטור השני משמש כמשטח עבודה, ארונות אחסון נמוכים ואי לאכילה. אחד העמודים צומח כביכול מתוך האי.

     

    פינת האוכל מוקמה בסמוך למטבח. בסלון נבחר הקיר היחיד שנותר למגוון יעודים. על הקיר מוקמו פלזמה, קמין ויחידת מיזוג אנכית נסתרת. שילוב המערכות היה מאתגר אך הוכתר כהצלחה.

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    החצר המרוצפת עם פרגולת עץ עדינה מקיפה בריכה יפהפייה. הפסיפס הכחול של הבריכה, יחד עם הצמחייה שנבחרה, הגדר וריהוט החוץ יוצרים אווירה שלווה של חופשה ים תיכונית מסביב. בקומת הכניסה תוכנן מעלון בצמוד לגרם המדרגות.

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)



     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    הקומה השניה היא קומת החדרים ובה 3 חדרים: חדר עבודה, חדר אירוח ובו חדר רחצה מפנק עם סאונה וחדר לאירוח הנכדים. בנוסף יש בקומה חדר רחצה עם נישת כביסה. חדר האירוח נפתח למרפסת שמש נעימה.

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)
     

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    הקומה השלישית נבנתה כולה כקומה חדשה בחלל הגג שהוגבה למקסימום. זהו חדרו של בעל הבית. מהמעלון נכנסים ישר לחדר ונחשפים מיד למבט הנפלא החוצה למרפסת הגדולה. התקרה היא תקרת קורות גושניות והרצפה כמו בכל חדרי השינה היא רצפת פרקט אלון.

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    הכותבות הן מעצבות פנים בעלות משרד הלל אדריכלות ועיצוב פנים

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים