שתף קטע נבחר

העובדים שובתים - אין טיפולי שיניים במכבי

עובדי מכבידנט, רשת מרפאות השיניים של קופ"ח מכבי, משביתים מרפאות עד להודעה חדשה במסגרת סכסוך עבודה. בוועד טוענים כי ההנהלה לא מתייחסת לדרישות העובדים; בחברה טוענים: מסרבים לדון בהצעתנו

עובדי מכבידנט, רשת מרפאות השיניים של קופת חולים מכבי, משביתים את המרפאות החל מהבוקר (ו') עד להודעה חדשה. זאת במסגרת סכסוך עבודה עליו הכריזו העובדים. ועד עובדי החברה מסר כי במסגרת השביתה סגורות כמעט כל המרפאות, למעט מספר מרפאות בהן מוקדי החירום בתל-אביב, חיפה ובאר שבע. סניפי קופ"ח מכבי פועלים כרגיל ואינם קשורים לשביתה.

 

 

הרשת מחזיקה ב-51 מרפאות ומעסיקה כ-2,000 עובדים - 869 רופאי שיניים, 104 סייעים אורתודנטיים, 285 שיננויות, 999 סייעות, 50 מנהלים אדמיניסטרטיבים ו-50 מנהלים רפואיים. ועד עובדי החברה הכריז על סכסוך עבודה לפני כשבועיים, בעקבות קיפאון במו”מ על הסכם קיבוצי מול ההנהלה. ועד העובדים, שהתאגד בהסתדרות הלאומית בחודש מרס, הכריז על סכסוך עבודה כבר בחודש אפריל, בטענה לסירוב ההנהלה להכיר בהתאגדות העובדים, וכן בשל הפרות של זכויות העובדים המועסקים בה.

 

בין היתר נטען לאי תשלום שכר כחוק עבור משמרות, כוננויות ושעות נוספות, אי תשלום ביטוח מקצועי לרופאי השיניים, העלאה מכוונת של יעדי העבודה כדי לצמצם בונוסים לעובדים ועוד.

 

סכסוך העבודה הוקפא בחודש יולי, לאחר שההנהלה הכירה בוועד בהתערבות בית הדין לעבודה, והצדדים הסכימו לפתוח במו"מ על הסכם קיבוצי. עם זאת, בוועד טוענים כי מאז לא חלה כל התקדמות בנושא, תוך שההנהלה המשיכה לנסות לפגוע בהתאגדות העובדים.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

הוועד: "ההנהלה לא מתייחסת לדרישות שלנו"

יו”ר הוועד, לימור הראל פייגנבוים, מספרת כי הרוב המכריע של המרפאות לא נפתחו הבוקר, למעט הפרות שביתה בודדות. “הכרזנו על סכסוך עבודה מכיוון שההנהלה לא התייחסה לדרישות שלנו”, היא אומרת. בין היתר, היא מדגימה כי הם ביקשו להעלות את שכר הסייעות והפקידות ל-30 שקלים לשעה.

 

"האוצר ממילא מתכוון לבצע שתי פעימות להעלאת שכר מינימום ל-28 שקלים, אבל ההנהלה לא מוכנה בכלל לדון על 30 שקל לשעה", היא מסבירה. "היום הסייעות הוותיקות מרוויחות 27 שקלים לשעה והשאר - 25 שקלים. השכר החודשי שלהן מגיע ל-3,400-4,000 שקל בחודש, בזמן שסייעת בשוק הפרטי מרוויחה בין 40 ל-70 שקל לשעה. בנוסף, מכיוון שלא נותנים להן לעבוד במשרה מלאה, הן לא עובדות יותר מ-6 שעות ביום, אלא אם צרכי המערכת מחייבים ואז הן עושות משמרות כפולות של 12 שעות".

 

מחלוקת נוספת במו”מ לדבריה, היא סביב דרישה מצד ההנהלה להחריג סקטורים מההסכם הקיבוצי, בהם פקידות וסייעות ראשיות וכן מנהלים אדמיניסטרטיבים. “בנוסף”, היא מציינת, “המו”מ לא מתנהל בתום לב. אומרים שאנחנו רווחיים, אבל ההנהלה טוענת כל הזמן שאין מספיק כסף ולא מספקת את הנתונים הכלכליים שדרשנו".

 

בחברה מועסקים כ-900 רופאי שיניים. הראל פייגנבוים מציינת כי באשר לרופאי השיניים, החברה סירבה להשתתף באופן מספק בעלויות הביטוח הרפואי, העומדות על 1,700 דולר, והסכימה ל-1,500 שקל בלבד.

 

תגובת מכבידנט: הוועד מסרב לדון בהצעתנו

גורמים בחברה טוענים מנגד, כי הם הציעו לעובדים הצעות "מרחיקות לכת" מבחינת שיפור התנאים, אולם העובדים הרכיזו על סכסוך בטרם הספיקו לדון בהם. לטענתם, סלע המחלוקת המרכזי הוא דרישת הוועד לכלול בהסכם הקיבוצי את המנהלים המועסקים בחברה.

 

"הוועד מסרב לדון עם ההנהלה בהצעותיה, ולא מוכנים להתחיל בכלל בשיחות עד שנצרף את כל המנהלים להסכם הקיבוצי. מדובר על כל השדרה הניהולית וזה לא משאיר לחברה יכולת להעביר מנהל מתפקידו בלי הסכמה של הוועד", אומרים הגורמים. "זה בסדר כשמדובר בעובדים, אבל אי אפשר להתנהל כך עם מנהלים".

 

יו"ר הוועד הראל פייגנבוים, המשמשת כמנהלת אדמיניסטרטיבית בחברה, טוענת מנגד כי הדרישה של החברה מכוונת להנהלה הזוטרה, עליה גם היא נמנית.

 

ממכבידנט נמסר בתגובה: "מכבידנט מצרים על שההסתדרות הלאומית בחרה בדרכי שביתה ואיומים, מבלי שהסכימה לדון בהצעה המפורטת שהציעה הנהלת מכבידנט מיד עם תחילת המו"מ. ההצעה כוללת שינויים משמעותיים בתנאי העבודה של כלל עובדי החברה".

 

"הנהלת מכבידנט הדגישה מהרגע הראשון כי היא מכבדת את זכות עובדיה להתאגד, ואף הכינה מסמך כלכלי מפורט הכולל הצעות מרחיקות לכת בתנאי העובדים. לצערנו, ועד העובדים וההסתדרות הלאומית בחרו שלא לדון במסמך שיכול היה להשפיע על 2,000 עובדי הרשת, ובמקום זה להתמקד במחלוקת בגין החרגת מנהלי החברה מההסכם הקיבוצי המתגבש. החרגת דרג הניהול מהמו"מ על הסכם קיבוצי הוא דבר מקובל ולגיטימי, הקיים גם בשירות המדינה", מוסיפים במכבידנט.

 

בחברה הוסיפו כי הם נערכו להעניק פתרונות לצורכי רפואה שיניים דחופה ותגברו את מוקד מכבידנט במענה ללקוחות. עוד ציינו כי בהנהלה מאוכזבים שוועד העובדים הסכים להשאיר צוותי חירום רק ב-3 מרפאות ברחבי הארץ ולא בכולן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים