שתף קטע נבחר

ירוקים מקנאה: 3 מתכונים עם אבוקדו

מיכל וקסמן פותחת את העונה הקרה עם הפרי האהוב, ומגישה שני מתכונים קלים להכנה עם אבוקדו וגם מתכון לתוספת חריפה שמשתלבת איתו מעולה: סלט אבוקדו ופלחי הדרים, טוסט אבוקדו וגם ממרח חריף שישדרג את המנה

מחשבות על אבוקדו והדרים מחזירות אותי באחת לבוקר סתווי, אחרי לילה של גשם במטעים ובפרדסים של סבא אריה שלי.

 

בין שורות העצים אנחנו רצות במרץ, פורקות אנרגיות עירוניות של ילדות שאין להן טרדות סלפי ואינסטגרם וממלאות ארגז בקלמנטינות מיכל (שסבא שלי נשבע שנקראו על שמי), תפוזים חצי ירוקים, לימונים עזי ריח ואשכוליות מרירות-מתוקות. בפה מלא, נוטף עסיס הדרים וכתמים ריחניים של ניגוב על הג'ינס, נמשיך מכאן למטע האבוקדו הסמוך.

 

נמלא ארגז נוסף בפירות ירוקים קשים ונמתין בקוצר רוח שיבשילו ויתרככו, אז נוכל לחצות אותם בסכין, לשלוף מתוכם את הגרעין הגדול (שישופד אולי על גפרורים, ויונח בצנצנת מים על אדן החלון לצמח זקן שורש וגבעול עם עלים). את בשר האבוקדו הבשל נתבל בהרבה מיץ לימון טרי ומלח, ונחפור אותו בעזרת כפית מתוך קליפתו, נתח אחר נתח חלקלק ושמנוני, ישר לפה.

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

סבא שלי כבר לא איתנו, הפרדס והמטע הוחכרו לפני שנים, ומי יודע אם לא הפכו בינתיים לבניינים רבי קומות שמאכלסים ילדי סלפי ואינסטגרם שלא זכו מימיהם לרוץ בין שורות של עצים ולטעום פרי שזה עתה נקטף.

 

על העצים בחצר שלי ההדרים מתחילים להבשיל. גם האבוקדו שקניתי בשוק האיכרים של שישי בבוקר (שהגיעו אליו הישר מהעץ עליו צמחו, שניים בטריותם רק לאלה שקטפתי במטע בעצמי) מראים סימני הבשלה. אני אוספת מאלה ומאלה, ומתקינה מהם ארוחת בוקר עטופה בזכרונות נעימים ומלאה בטעמים פשוטים משם ומכאן.

 (צילום: מיכל וקסמן)
 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

סלט אבוקדו ופלחי הדרים

 

המצרכים:

1/2 אבוקדו גדול ובשל, אך עדיין מוצק

פלחים מפולטים ממבחר הדרים שאוהבים (אני השתמשתי בקלמנטינה, תפוז ירוק, פומלית ולימון)

1/2 בצל סגול, חצוי לאורכו וחתוך לפלחים דקים

1/2 פלפל חריף אדום או ירוק, פרוס דק

1 במיה תאילנדית טרייה, פרוסה דק - לא חובה

עלי כוסברה שלמים - כמה שאוהבים

מלח ים

שמן זית בנדיבות (אם יש ראשון המסיק, מה טוב)

 

אופן ההכנה: 

  1. בעזרת סכין חדה מסירים את קליפות ההדרים כולל את החלק הלבן הפנימי, כך שמתקבל כדור בו בשר הפרי חשוף ורואים את בקבוקיו.
  2. בעזרת הסכין מחלצים מבין המחיצות הפנימיות של הפלחים את הבשר המפולט שלהם, ומסדרים על צלחת.
  3. מקלפים את האבוקדו, ופורסים לרוחבו לפלחים בעובי של כחצי ס"מ. מפזרים בין ההדרים.
  4. מוסיפים בצל, במיה, צ'ילי וכוסברה. ממליחים ומזלפים שמן זית בנדיבות.
  5. אוכלים מיד, עם או בלי לחם טרי.

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

טוסט אבוקדו חריף

זה לא באמת מתכון, יותר הצעת הגשה, אבל כזו שמושיבה אתכם מול יופי של ארוחה קלה ומספקת שהכנתם וחיסלתם ברגע.

 

המצרכים: 

2 פרוסות לחם שיפון 100% (או איזה שאוהבים), קלויות בטוסטר

1/2 אבוקדו גדול ובשל אך עדיין מוצק, מקולף ופרוס לרוחב

2 צנוניות, פרוסות דק

1/2 בצל סגול, חצוי לאורכו וחתוך לפלחים דקים

עלי כוסברה שלמים - כמה שאוהבים

חריף ירוק בנדיבות (ראו מתכון בהמשך)

נתח גבינה בולגרית או פטה, מפורר לפירורים גסים

זרעים סחוטים מ-2 עגבניות שרי בשלות

שמן זית לזילוף

אין צורך במלח, החריף מומלח

 

אופן ההכנה: 

  1. מורחים את פרוסות הלחם בנדיבות בחריף הירוק.
  2. מסדרים מעליו פרוסות אבוקדו. מסדרים מעל האבוקדו צנוניות ובצל.
  3. מפזרים בין הירקות פירורי גבינה. סוחטים עגבניות ומפזרים עלי כוסברה.
  4. מזלפים מעל שמן זית ואוכלים מיד.

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

חריף ירוק שאוהב אבוקדו

אצלנו בבית אוכלים המון חריף. הילדים עוד לא, אבל אני בהחלט משוכנעת שיבוא היום והם יגלו את קסמו. בשוק נוטים להרים גבה כשאני מגיעה לשקילה שבוע אחרי שבוע עם ערימות של פלפלים חריפים באדום וירוק, ומסבירה בסבלנות שעוד רגע ינחתו כולם אצלי במטבח, ייצלו, יתבשלו או ייטחנו טריים, עם או בלי כל מיני תוספות, וימלאו צנצנות במיני תוספי טעם בוערים שישמחו כל סיר וצלחת במהלך השבוע.

 

הירוק הזה מכבב אצלנו בשבועות האחרונים, והוא עובד נפלא עם פלחי אבוקדו שזה עתה הגיעו לפרקם.

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

המצרכים:

8-6 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לפרוסות גסות, עם או בלי גרעינים, תלוי בחריפות הרצויה

1 צרור כוסברה טרייה

3-4 פרוסות של לימון כבוש, נקיות מגרעינים

1-2 שיני שום פרוסות

1/2 כפית זרעי כמון טחונים טרי (אפשר בעלי ומכתש)

1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים טרי (אפשר בעלי ומכתש)

מלח ים לפי הטעם

שמן זית בנדיבות רבה (1/2 כוס או יותר)

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

אופן ההכנה: 

  1. במעבד מזון שמים את כל החומרים מלבד שמן הזית.
  2. טוחנים בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה (ולא רסק דייסתי).
  3. מעבירים לקערה, מוסיפים הרבה שמן זית ומערבבים.
  4. שומרים בצנצנת במקרר (נשמר שבוע ימים לפחות).

 

  • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
טוסט אבוקדו חריף
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים