שתף קטע נבחר

מכת יתושים: "בשיא בגלל הלחות והחום"

כבר אמצע נובמבר אבל תושבי ישראל עדיין מתגרדים. האנטומולוג גיל סתיו מסביר: "כשהגשם מגיע מוקדם, ועדיין לא קר, זה מעודד התרבות יתושים"

 

 

היתושים לא נעלמו בסוף הקיץ. החדשות הרעות - הם בשיא בגלל הלחות והחום. אבל יש גם חדשות טובות: "מכת היתושים תיחלש בהתאם למזג האוויר: ברגע שהטמפרטורות ירדו ובמהלך היום יהיו פחות מ-20 מעלות, תהיה רגיעה", כך אמר הבוקר האנטומולוג ד"ר גיל סתיו שהתארח באולפן ynet. בראיון שבו התייחס לעובדה שגם באמצע נובמבר נעקצים תושבי ישראל בהמוניהם, הוסיף: "כשהגשמים מגיעים מוקדם, ועדיין לא קר, זה מעודד התרבות של יתושים והרבה אנשים חשים את זה".

 

- הם עדיין פה בהמוניהם כאילו עדיין אוגוסט.

"זה אפילו די אופייני בשנים שבהן הסתיו גשום. התנאים הללו עדיפים ליתושים הרבה יותר אפילו מאוגוסט, משום שלחות וחום יחד טובים ליתושים. אם הגשמים הראשונים מגיעים בדצמבר, יש שלוליות אבל גם קר,

והיתושים לא מגיבים לשלוליות האלה".

 

- איזה יתוש ממרר לנו את החיים?

"אני חושב שלאחרונה התלונות הן על יתוש הטיגריס האסייתי. הוא יתוש פעיל יום וגדל בעיקר בגינות ציבוריות. אם בשבועיים הבאים תהיה התחממות ומעט גשמים, אז הזרימות בנחלים ייפסקו וייראו יתושים שהם יותר אופייניים לשלוליות".

 

- איך מתגוננים?

"מיתוש הטיגריס האסייתי ההתגוננות היא מאוד פשוטה. זה יתוש שטווח התעופה שלו מאוד קצר. בדרך כלל נעקצים מיתוש בחצר או בחצר של השכנים הקרובים. צריך לדאוג לייבש את החצר ולפני גשמים לדאוג שלא יהיו כלים שאוגרים מים. עד שתבוא הבשורה אני ממליץ להשתמש בתכשירים למריחה על העור. רק תקפידו שיש אישור ממשרד הבריאות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
יתוש הטיגריס האסייתי
צילום: shutterstock
מומלצים