שתף קטע נבחר

כך הסתבכה מיכל אנסקי

הפסדי עתק, עובדים זועמים והסתבכות של השותף העסקי, אמיר ברמלי - שחשוד בהונאה של מאות מיליונים: תחקיר "ידיעות אחרונות" חושף מה התבשל במטבח המסעדה של מיכל אנסקי

"מיכל אנסקי מתחה את המותג הרבה מעבר למה שהיא יכולה, בלי שבעצם יש לה ידע או ניסיון מינימלי להרים פרויקט כמו מסעדה. היא לא שפית, לא מסעדנית, היא גסטרונומית, היא יפה והיא הבת של. זה לא מספיק", כך אמר שף בכיר על מיכל אנסקי בכתבת תחקיר שתתפרסם מחר (ו') במוסף "7 לילות" של "ידיעות אחרונות".

 

מסעדת אחד העם אחד. קרסה (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מסעדת אחד העם אחד. קרסה(צילום: יח"צ)
 

בשבוע שעבר נודע כי מסעדת אחד העם אחד, שאנסקי עמדה בראשה, נסגרה. העובדים, שנתקלו בדלת נעולה, התקשרו אליה לברר, אך טוענים שנענו בתגובה לקונית מצדה: "מבחינה משפטית אני בכלל לא הבעלים".

 

מכתבת התחקיר עולות טענות קשות על ניהול כושל של אנסקי, יחסים בעייתיים עם העובדים וגם שאלות על השותפות עם אמיר ברמלי - שכעת חשוד בהונאת משקיעים בגובה של 300 מיליון שקלים.

 

לפי התחקיר, המסעדה הפסידה 200-150 אלף שקלים בחודש, אותו סכום שהפסידה לפני שאנסקי הגיעה למקום, וכן שהיא הציגה את עצמה כבעלים, ובזבזה כספים רבים, אף שבפועל חתמה על חוזה עם חברת רוביקון של ברמלי, שמגדיר אותה כפרזנטורית בתשלום חודשי של 15 אלף שקלים בחודש. 

 

לפי טיוטה לחוזה, אנסקי היתה אמורה לקבל חמישים אחוז מהמסעדה בתנאי שתהיה רווחית. בזכות החוזה יוצא הדופן הזה היא מוגנת כעת מבחינה משפטית לתשלום לעובדים הרבים של המקום.

 

מיכל אנסקי. משבר אמון ()
מיכל אנסקי. משבר אמון

אנסקי טענה בתגובה לתחקיר כי גם היא נפגעה. "איבדתי את כל כספי בהשקעות בקבוצת רוביקון של אמיר ברמלי", אמרה והוסיפה כי היא נמצאת באותה סירה עם העובדים. "אני עוברת משבר אמון קשה", אמרה אתמול ב"תכנית חיסכון" בערוץ 2.

 

אלא שרק בשבוע שעבר, בבית משפט, עורך דינה טען שהיא נמצאת בקבוצת משקיעים שהשקעותיהם מוגנות יותר, ואם בית המשפט יקבל את הפרשנות שלו, ייתכן שהיא אפילו תקבל 100 אחוז על ההשקעה שלה בסך 1.37 מיליון.

 

אחד העם אחד (צילום: יח"צ) (צילום: יח
אחד העם אחד(צילום: יח"צ)
 

בתחקיר שיפורסם מחר נחשף גם כי לפי עדויות העובדים, אנסקי לא בישלה במסעדה, אלא השף. היא לא ניהלה, אלא המנהל. גם עמדת היועץ הקולינרי הייתה מאוישת. אם כך, מה בדיוק נותר לאנסקי לעשות במסעדה? לטענת מקורביה, תפקידה היה להביא רעיונות למנות ולקונספטים כגסטרונומית.

 

גיא בליס, מנהל חטיבת המסעדות ברוביקון, מסביר: "המנהלים של המסעדה הכשילו אותה. היא לא מסעדנית. היא לא ניהלה יום אחד מסעדה. לדוגמה, כשהגעתי אמרו לי, 'יש מדיניות אירועים שסוכמה עם מיכל'. עכשיו, בלי להעליב את מיכל חלילה, אבל מה היא מבינה במדיניות אירועים במסעדות?".

 

מטעמו של אמיר ברמלי נמסר בתגובה: "אני לא מתייחס לענייניה הכלכליים הפרטיים של אנסקי בפומבי. באופן כללי, כל משקיע, בין אם הוא ידוען או לא, מקבל את אותם תנאים שיש לכלל המשקיעים במסלול הנבחר".

 

בא כוחה של אנסקי, עו"ד ערן גוטפריד, מסר: "הנתונים המובאים בכתבה אינם נכונים. כל ההשקעות של מיכל אנסקי וכל הבטוחות שניתנו לה, בוצעו כדין. באופן תמוה הנכם בוחרים לעסוק אך ורק בהיבטים הפיננסיים של ההשקעה של מיכל אנסקי ולא בהשקעות ובבטוחות של מאות משקיעים אחרים. יש גבול לניסיון ליצור הד תקשורתי לפרשה באמצעות שימוש חוזר ונשנה בשמה של מרשתי".

 

הכתבה המלאה מחר ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ענת מוסברג
מיכל אנסקי. "מתחה את המותג"
צילום: ענת מוסברג
לאתר ההטבות
מומלצים