שתף קטע נבחר

אמסטרדם מציגה: באנג לכל סועד

מסעדת חרקים ראשונה בעולם נפתחה בבריטניה (מי ביקש המבורגר תולעים ולא קיבל?), מה גרם לגינס לשנות את הבירה אחרי יותר מ-250 שנה? הייתם מסכימים לאכול שמפו? והרוגלעך הישראליים כובשים את ניו יורק. חדשות האוכל בעולם

הולנד: מסעדת הבריאות שמגישה באנגים לסועדים 

Green House Kitchen היא מסעדת גורמה חדשה באמסטרדם, הממוקמת ממש מול אחד הסניפים של רשת הקופי שופס והג׳וינטים המוכרת ובעלת השם הזהה: Green house. אלא שהמסעדה החדשה משלבת שאיפת פרחי מריחואנה אלטרנטיבית כחלק מהתפריט שלה.

 

באמסטרדם, שם העשב הירוק חוקי לשימוש, נהוג לחשוב על קופי שופס דחוסים ועשנים. אלא שכאן לא מעורבת פעולת עישון, והפרחים נשאפים לריאות באמצעות מכשירי אדים. מי שלא מעוניין כלל לשאוף את אדי המריחואנה, יכול לבחור בפרחי קמומיל או בענפי רוזמרין.

לא על האוכל לבדו. מסעדת Green House Kitchen (צילום מתוך עמוד אינסטגרם) (צילום מתוך עמוד אינסטגרם)
לא על האוכל לבדו. מסעדת Green House Kitchen(צילום מתוך עמוד אינסטגרם)
 

מקימת המסעדה, סלסטה רוקסאם, היא בתו של מגדל מריחואנה (אדג׳אן רוקסאם) שהתפרסם בכמה וכמה סרטים דוקומנטריים הנוגעים לגידול מריחואנה. על אף העיסוק המשפחתי הענף, השניים לא אוהבים את הקופי שופס העשנים והדחוסים והעדיפו לפתוח מקום "באווירה בריאותית" שיאפשר חוויה נקייה, נעימה ומהנה גם למי שלא מעוניין לשאוף עשן סיגריות באופן פאסיבי.

 

צורת ההגשה של מריחואנה לצד מאכלים נוסתה בעבר בארצות הברית, בסיאטל ובקולורדו, אך לא במסעדות של ממש אלא בדוכני אוכל רחוב.

 

מריחואנה או רוזמרין - אדי הצמחים נשאפים מתוך כלי זכוכית דמוי באנג, והמראה של אנשים שואפים אדים בין ביס של דג סלמון לבין לגימה מכוס יין, הוא אחד המבדרים שנראו מזה זמן רב. לאתר המסעדה

  

ארה"ב: הכירו את הקינוח המושחת הכי חם בניו יורק

תמיד אפשר לסמוך על סצנת אוכל הרחוב בניו יורק שתפתיע עם הדבר הבא. אחרי שהביאה את בשורת הגלידות המפורקות של קולד-סטון והקרונאט המושחת, הגיע תורו של השיגעון התורן בתחום הקינוחים: אגטס (Eggettes).

 

זוהי גרסה אלטרנטיבית לוופל הבלגי בטקסטורה בצקית תפוחה ומגולגלת, שבתוכו גלידת תה ירוק. מקור הקינוח בשווקים של הונג קונג ושמו המקורי גיי-דאן-ג'יי.

דומה, אבל לא. הוופל הבלגי המקורי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
דומה, אבל לא. הוופל הבלגי המקורי(צילום: shutterstock)
 

תסמכו על האמריקאים שהם כבר מציעים אותו עם גלידה בטעמים לבחירה ובתוספת פירות, סירופים ומה לא. הסניף הראשון עתיד להיפתח בצ׳יינה טאון. הבא שנוסע לניו יורק חייב טעימה.

 

אירלנד: מבשלת גינס משנה את המתכון המסורתי ומוציאה מהבירה את ה...דגים

אחרי 256 שנים, מבשלת בירת האיל (Ale) הכבדה והסמיכה גינס, מבצעת מהלך ידידותי לטבעוניים. משך שנים ארוכות השתמשה מבשלת הבירה בחלקי דגים כחלק מתהליך סינון הנוזל. לאחר דרישות ומחאות מצד ארגונים למען בעלי חיים, הודיעה מבשלת הבירה כי במהלך שנת 2016 תשלים מהלך שבו יוחלף מרכיב הדגים בצמח מיוחד שייגרום לאפקט סינון זהה ללא פגיעה בבעלי חיים. אין ציפייה כי טעם הבירה המוכר ישתנה.

ידידותית לטבעונים. גינס (צילום: יחסי ציבור)
ידידותית לטבעונים. גינס(צילום: יחסי ציבור)
 

בריטניה: מסעדת החרקים הראשונה

אזהרה: האייטם הזה אינו מתאים לבעלי קיבה רגישה, טבעוניים ואנשים באמצע ארוחת בוקר.

השף אנדי הולקרופט, מדרום מערב וויילס, הגשים חלום ופתח מסעדה שהתפריט שלה מבוסס על מיני חרקים; הצרצרים, התולעים והחגבים מגיעות מחוות גידול מיוחדת הסמוכה למסעדה.

קצת חלבון עוד לא הרג אף אחד. מסעדת Grub Kitchen  (צילום: מתוך הטוייטר) (צילום: מתוך הטוייטר)
קצת חלבון עוד לא הרג אף אחד. מסעדת Grub Kitchen (צילום: מתוך הטוייטר)
 

מי שהתרגל למיני חרקים מטוגנים הנמכרים בשווקי המזרח, יופתע לגלות כאן מנות מערביות יותר כמו המבורגר תולעים, פלאפל צרצרים, חגבים מתובלים וקינוח תולעים. למסעדה, אגב, ניתן השם Grub Kitchen (מטבח זוחלים) וניתן לעקוב אחר המנות בחשבון הטוויטר שלה.

  

פינת הגאווה הישראלית

זוכרים שסיפרנו לכם על העדנה המחודשת של המטבח היהודי המודרני בארצות הברית? אז קחו לכם 25 דקות של הנאה מתכנית האוכל של מייק קולמקו - Industry Inside, שמקדיש פרק שלם לתחייה של הדליקטסן היהודי-אשכנזי בניו יורק.

 

קולמקו, שמבקר בכמה וכמה מעדניות, מגיע בין היתר למאפיית ״לחמים״ הישראלית, משתגע מהרוגלעך ולומד איך להכין בבקה שוקולד. עוד בפרק: איפה למצוא בייגל משובח, סלמון מעושן וסנדוויצ׳ים עם סיפור.

 

לא לצפות על בטן ריקה:

 

 

פינת ה"לא צריך את זה אבל איזה מגניב"

הפעם אולי דווקא כן צריך את זה. ספר צילומים חדש ומהפנט בשם Ingredients: A Visual Exploration of 75 Additives & 25 Food Products מתחקה אחר המרכיבים הכי ממכרים באוכל תעשייתי. מסוג הדברים שבדרך כלל אנחנו יודעים עליהם, אבל מעדיפים להתעלם.

 

כאן לוקחים הצלם דווייט אשילמן והמחבר סטיב אטלינגר מאכלים דוגמת חטיפים, משקאות מתוקים, מאפים תעשיתיים ומזון מהיר - ומפרקים אותם לכל מרכיביהם. פתאום מגלים שבשקית פופקורן שקונים בסופר יש הרבה יותר חומרים, סוכרים, מלחים, מייצבים ממה שחשבנו בכלל. 

אתם לא רוצים לדעת מה יש בפנים. פופקורן (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אתם לא רוצים לדעת מה יש בפנים. פופקורן(צילום: shutterstock)
 

מעבר לדרך הוויזואלית הנקייה שבה מוצגים החומרים האלה, המידע לגביהם מטריד מאוד. כאשר אשילמן ואטלינגר החלו בתהליך הם קנו בסופר שקית צ׳יטוס ועברו על מרכיבי החטיף. כדי להשיג את החומרים לצילום הם תרו אחר ספקים שונים.

 

להפתעתם גילו שחלק מהמרכיבים באוכל שלנו נמצאים דרך קבע בשמפו לשיער, דבק נעליים, קרם לחות ואפילו תעשיית הייצור של גומי. מרכיבים אחרים, כגון סירופ תירס, נמצאו ממכרים ברמות גבוהות במיוחד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך הטוייטר
מסעדת החרקים הראשונה בעולם נפתחה בבריטניה
צילום: מתוך הטוייטר
מומלצים