שתף קטע נבחר

כך תגרמו לבנק לממן את החלום שלכם

חולמים לפתוח עסק? מהר תגלו שהמכשול הגדול ביותר העומד בפניכם הוא מנהל הבנק. איך תשכנעו אותו לתת לכם מימון? בחרו את הבנק הנכון, הכינו תכנית עסקית והגיעו לפגישה עם סיוע מקצועי. מדריך

אחד המכשולים הגדולים העומדים בפני בעלי העסקים הוא סירובו של הבנק להגדיל את מסגרת האשראי של העסק, או לאשר לבעלים הלוואה. איך בכל זאת מפצחים את השיטה ומצליחים לגייס כסף, מבלי לערב את השוק האפור או מקורות מימון לא לגיטימיים?

 

 

הדרך הטובה והמהירה ביותר היא לעבוד מול הבנקים, ורק אם דרך זו נכשלת, יש לנסות מקורות אחרים - כמו קרנות בערבות מדינה או קרנות אחרות. במידה ובעל העסק והבנק הם בעלי יחסים טובים, הבנק הראשוני יהיה בעדיפות ראשונה - אולם אם הבנק מסרב לשתף פעולה, עומדת בפניכם האפשרות לפנות לבנק אחר.

 

יש כמה כללים שיש להבין בעבודה מול הבנק על מנת לפצח את השיטה ולהשיג הלוואה. אני אתן כאן 3 כללים בסיסיים חשובים ביותר.

 

כלל ראשון: הבינו את "הראש" של מנהל הסניף

הכלל הבסיסי הוא הצורך להבין כי יש הבדל בין הבנקים הגדולים לבין הקטנים. הפועלים ולאומי הם בנקים גדולים וחזקים, לכן הם יותר "קלים" במתן אשראי. השאר הם קטנים ועשויים להיות יותר "קשים".

 

בנוסף, יש סניפים עסקיים שהאוריינטציה הטבעית שלהם זה עסקים ומתן אשראי. קיים גם הבדל בין מנהלי הסניפים מבחינת אישיות. יש מנהלים שהם יותר "מרובעים" ומפחדים על כל שקל, ויש מנהלים בעלי השקפה רחבה שמאמינים שכל שקל שהבנק ישקיע בלקוח יביא בעתיד לגידול הפעילות.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

לכל מנהל סניף יש סמכויות אשראי שונות. יש מנהלים ותיקים, בסניפים עסקיים של בנקים גדולים שיש להם סמכות בלעדית, ללא שום דרג ממונה לתת אשראי גדול - וזה בדיוק הפרופיל שאתם צריכים. מאידך יש מנהלים קטנים בבנקים קטנים שחייבים אישור מדרג ממונה (מרחב או מנהלה) על סכומי אשראי יותר קטנים - וזה פחות טוב במקרה שלנו, כי אז מתחילות בירוקרטיות וסחבת והרבה מקבלי החלטות בדרך.

 

על מנת להשיג אשראי לעסק במהירות ובקלות יש למצוא את הבנק הנכון, את הסניף הנכון ואת אותו מנהל סניף עסקי חזק שמבין עניין. בסניף כזה אתה יכול לצאת עם הכסף תוך יום-יומיים בלי וועדות, בירוקרטיות וטרטורים.

 

כלל שני: יכולת ההחזר - הסוד שלא מספרים לכם

מבלי להיכנס לנוסחאות מימון מסובכות, יכולת ההחזר היא בעצם תחזית שאתה צריך להציג לבנק שמראה שיהיה לך בעתיד יכולת להחזיר את ההלוואה.

 

חובה להציג לבנק תוכנית עסקית לא מסובכת, שבה אתם מראים איך העסק יחזיר את ההלוואה. הטריק שלא מספרים לכם הוא שהבנק בראש ובראשונה רוצה לראות שהמשכורת שאתם יכולים למשוך מהעסק היא סבירה (בערך 10,000 שקל), ומהעודף שנשאר יש לכם מספיק כסף להחזיר את ההלוואה. הרבה פעמים יזמים ובעלי עסקים מתכננים במסגרת התכנית שלא למשוך משכורת בחודשים הראשונים, וזוהי טעות אסטרטגית.

 

כלל שלישי: אישיות היזם - איך להשיג את מירב האפקט

ההחלטה אם להעניק אשראי או לא היא בסופו של דבר של מנהל הסניף שלך. כמובן שתכנית עסקית ובדיקה במאגרי המידע ישפיעו, אולם החלק העיקרי הוא החלטתו של מנהל הסניף. כדי להגיע אל האישור המיוחל, הקפידו על שלושה עקרונות ברזל:

 

1. בקשו פגישה עם מנהל הסניף, ואיתו בלבד - כדאי לפעמים לשלב בפגישה יועץ ייצוגי ובעל ניסיון מטעמך, אשר מעיד על רצינות.

 

2. הגיעו עם תוכנית עסקית: דעו בדיוק את המספרים, התחזיות והפרטים הקטנים. אגב, התוכנית לא חייבת להיות מסובכת.

 

3. הרשימו: ספרו על הרקורד שלכם ושדרו אמינות, אופטימיות ויציבות.

 

כדי להשיג את המימון הנדרש יש להקפיד על הכנה מוקדמת לפגישה בבנק, הכוללת בדיקה מקדמית מקבילה לעבודת מודיעין על הסניף ומנהלו. לאחר מכן יש לבנות תוכנית עסקית עם יכולת החזר הכוללת את ה"טריק" שהסברתי קודם, ולבסוף לקבוע פגישה איכותית עם שלושת כללי הברזל.

 

הכותב הוא הבעלים של חברת "לוי - יעוץ כלכלי ועסקי" , המתמחים בעסקים קטנים ובינוניים ובהלוואות בערבות מדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים