שתף קטע נבחר

עוגיות של חורף: אביזרים ומתכון

מחפשים מה לעשות עם הילדים ועם עצמכם במזג האוויר הגשום שבחוץ? מירי צל דונטי מציעה לכם להיכנס למטבח ולאפות עוגיות עם שלל אביזרים מגניבים שגם ילדים אוהבים. ויש גם מתכון מתוק במיוחד לקרם מרשמלו

אפיית עוגיות היא מהעיסוקים החביבים עלי, בפרט אם היא משלבת בתוכה פעילות משותפת עם ילדים. כיף לראות אותם בוחשים ולשמוע את צהלות השמחה שלהם, תוך כדי רידוד הבצק וחיתוך העוגיות בחותכן בצורת חתלתול קטן או אייל צפוני ענק.

 

מגוון האביזרים הקיים בשוק להכנת עוגיות הוא עצום, וכולל חותכנים בדגמים שונים ומשונים, אקדח להכנת עוגיות בתלת מימד, תבניות שקערוריות לעוגיות מדלן, אביזרים בצורת "סמיילי" ורבים אחרים.

 

במהלך התקופה האחרונה התנסיתי בשלל פריטים המיועדים לאפייה וחיוניים להכנת בצק ועיצוב עוגיות. מתוכם בחרתי להציג בפניכם אביזרים איכותיים, מעניינים וידידותיים למשתמש, חלקם קומפקטים למדי ונוחים לאחסון. כמו גם, צירפתי מתכון מעניין להכנת קרם מרשמלו, שיתאים במיוחד למילוי וקישוט עוגיות.

 

אביזרים להכנת בצק עוגיות

 

את תבנית התרנגול רכשתי לפני לא מעט שנים במהלך חופשה בדרך היין בצרפת. אפיתי בה עוגייה מסורתית משופעת בתבלינים.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

סט קערות, מסננות וכוסות מדידה - "ג'וזף ג'וזף"

ערכה צבעונית ויפהפייה שמכילה קערה גדולה, מסננת, מסננת לניפוי קמח, קערה קטנה וחמש כוסות מידה. הן משתלבות האחת בתוך השנייה, וחוסכות מקום בארון.

 

  • מחיר: 275 ש"ח
  • איפה: ברשת חנויות ה"סוהו"

 

מערוך נירוסטה מתכוונן - "ג'וזף ג'וזף"

מערוך גאוני שמאפשר לרדד בצק אחיד לעוביים שונים. בקצוות המערוך מוברגים ארבעה דיסקים בגדלים של 2,4,6 ו-10 מילימטר, המרימים את המערוך ממשטח הרידוד ומסייעים ליצירת העובי הרצוי. המערוך עשוי נירוסטה איכותית, וניתן לצננו במקרר או בפריזר לרידוד בצקים קרים עם חמאה.

 

  • מחיר: 199.90 ש"ח
  • איפה: ברשת חנויות ה"סוהו"

 

אביזרים מסיליקון

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
  

כוסות מדידה, כפות מדידה ופורס בצק - "סולתם"

כוסות המדידה קומפקטיות ומתקפלות לאחסון.

על פורס הבצק מצוינות מצד אחד טמפרטורות אפייה בצלזיוס בהשוואה לפרנהייט, ומצידו השני -השוואת מידות.

 

  • מחיר: 22.90-39.90 ש"ח
  • איפה: ברשת "סולתם רדד" ובחנויות מובחרות

 

לקקני סיליקון מאוירים

 

  • מחיר: 22.90 ש"ח
  • איפה: ברשת "פוקס הום"

 

כוס מדידה מסיליקון

כוס מדידה מסיליקון לחיץ 500 מ"ל. על הדופן מצוינות מידות של כוסות ומיליליטר. כוס מעולה למדידה ומזיגת נוזלים.

 

  • מחיר: 44.90 ש"ח
  • איפה: ברשת "ספייסס"

 

נפה חשמלית - "רוסופרו"

יש לא מעט שאומרים שעוגיות אחרי ניפוי, אווריריות וקלילות יותר. בנפה החשמלית שלפניכם הניפוי מהיר ונוח והעוגיות יוצאות מושלמות.

 

 

מוט בלנדר "בראון" - Braun MQ785 799 

מוט הבלנדר מסדרת "מולטי קוויק", זכה בתחרות "מוצר השנה 2015". הוא מהווה תחליף למיקסר, בלנדר ומעבד מזון. למכשיר שני מנגנונים ייחודיים הכוללים אנטי התזה ושליטה על עוצמת העבודה בלחיצה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

כמו גם, יש לו מנוע חזק של 750 וואט שמאפשר הכנת בצק קשה ללחם ולפסטה, ריסוק, גירור וכתישת קרח. אביזר קטן, חסכוני בשטח אחסון ועם אחריות לשנתיים.

 

  • מחיר: 799 ש"ח
  • איפה: בחנויות לאביזרי חשמל

 

 

אקדח עוגיות - "נורדיק וור" על משטח לאפיית עוגיות - "ארקוסטיל"

האמריקאים מכנים אותו 'שפריץ', והוא מצויד ב-12 דיסקיות לעיצוב עוגיות בדוגמאות מדליקות. איך זה עובד? ממלאים את המיכל בבצק, מבריגים בתחתית את אחת הדיסקיות, מעמידים את המכשיר על משטח אפייה ולוחצים. תוך מספר דקות התבנית מוכנה עם עוגיות לאפייה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

  • מחיר: אקדח עוגיות - 149 ש"ח; איפה: ברשת "ארקוס קאזה"
  • מחיר: משטח אפייה איכותי נון סטיק של "ארקוסטיל" - 39 ש"ח; איפה: ברשת חנויות Arcosteel Kitchen

 

חותכן עוגיות - "דרומר"

העוגיות בדגמי חיות הצפון, עוררו התלהבות רבה בקרב הילדים.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

  • מחיר: 25 ש"ח
  • איפה: בחנויות "איקאה"

 

חותכני עוגיות - "קפטן קוק" וקובייה לחיתוך עוגיות - "Toolswiss"

ל "פוקס ראן" עשרות דגמים של חותכני עוגיות, האחד יפה ממשנהו.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

  • מחיר: חותכני עוגיות - 10-9 ש"ח; איפה: ברשת 'לגעת באוכל' ובחנויות המתמחות באפייה.
  • מחיר: קובייה לחיתוך עוגיות - 24.90; איפה: ברשת "הום סנטר"

 

מארז של שלוש חותמות וקורצי עוגיות תלת מימד - "נורדיק וור"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

  • מחיר: מארז חותמות - 39.90 ש"ח; איפה: ברשת "פוקס הום"
  • מחיר: קורצי עוגיות תלת מימד - 79.90 ש"ח; איפה: ברשת "ארקוס קאזה"

 

חותכן עוגיות בצורת לב - "גרייט ג'ויי" על משטח אפייה ורידוד - "סולתם"

יוצרים 12 עוגיות בצורת לב ממשטח בצק, בפעם אחת.

משטח הסיליקון של "סולתם" אמנם מיועד לאפייה בתנור, אך הוא שימש אותי ביעילות גם לרידוד הבצק.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
  

  • מחיר: חותכן עוגיות לב - 24.90 ש"ח; איפה: ברשת "ספייסס"
  • מחיר: משטח אפייה מסיליקון - 49.90 ש"ח; איפה: ברשת "סולתם רדד" ובחנויות המובחרות

 

אפיית עוגיות בתבנית - "פאטיסה" וכפפת סיליקון לתנור - "סולתם"

כפפה לתנור מסיליקון מרופדת בכותנה, נעימה ליד ומגנה היטב מחום התנור.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

  • מחיר: תבנית - 69 ש"ח; איפה: ברשת "ארקוס קאזה"
  • מחיר: כפפה - 59.90 ₪ ברשת "סולתם רדד" ובחנויות המובחרות

 

תבנית למיני "מדלן" - ארקוסטיל

תבנית נון סטיק עם שקערוריות בדגם מדלן, מצוידת במתכון של הקונדיטור מיקי שמו.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

  • מחיר: 74 ש"ח
  • איפה: ברשת חנויות Arcosteel Kitchen

 

תבנית לאפיית עוגיות בצורת "סמיילי" - "נורדיק וור" וצנתרים לקישוט

עוגיות סמיילי במילוי קרם מרשמלו נהדר (ראו מתכון בהמשך). הילדים נשנשו בהנאה רבה.

ערכת של 5 בקבוקים לחיצים עם צנתרים ופלטה, למילוי וקישוט עוגיות ועוגות.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

  • מחיר: תבנית סמיילי - 199 ש"ח; איפה: ברשת "ארקוס קאזה"
  • מחיר: סט צנטרים - 79.90 ש"ח; איפה: ברשת חנויות "4Chef"

  

כלי הגשה לעוגיות

מעמד בן שלוש קומות מזכוכית המכונה "ליבי".

מעמד זכוכית  הבנוי משלושה חלקים עם מכסה, כאשר ניתן להשתמש בכל אחד מהחלקים בנפרד.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

  • מחיר: מעמד זכוכית על רגל עם מכסה - 169 ש"ח; איפה: ברשת "נעמן"
  • מחיר: מעמד שלוש קומות "ליבי" - 199.90 ש"ח; איפה: ברשת "הום סנטר"

 

כלי לאחסון עוגיות

חשוב לאחסן את העוגיות במיכל אטום, שכן הלחות פוגעת בפריכותן.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

  • מחיר: קופסאות פח שחור ולבן - 49.90 ש"ח; איפה: ברשת "נעמן"
  • מחיר: צנצנת זכוכית סבתא - 94.90 ש"ח; איפה: ברשת חנויות "4Chef"
  • מחיר: קופסת חללית "אומדה" - 199 ש"ח; איפה: ב"הפינס"/"הרמוני"/"מינס סטייל"

 

קרם מרשמלו

 

המצרכים:

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס סירופ תירס (להשיג במרכולים)

1/4 כוס מים

קמצוץ מלח

2 חלבונים גדולים

1 כף תמצית וניל אמיתית

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן מערבבים סירופ תירס, מים ומלח ומביאים לרתיחה. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהנוזל מגיע לטמפרטורה של 115 מעלות.
  2. בזמן שהרוטב מתבשל, מקציפים את החלבונים לקצף רך במהירות בינונית.
  3. כשהרוטב מגיע לטמפרטורה של 115 מעלות, מנמיכים את מהירות המיקסר ומזליפים את הרוטב החם לקצף באיטיות כף אחרי כף.
  4. בתום הזילוף, מגבירים את מהירות המיקסר לבינוני-גבוה ומקציפים עד שהקרם מתגבש.
  5. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים. ניתן לשמור את הקרם המוכן במקרר בכלי אטום עד שבועיים.

    מטרת המדור היא להציג בפני הקוראים מגוון כלים מעניינים וייחודיים בתחום המטבח והקולינריה. למען הסר ספק, יובהר כי אף אחת מהחברות המוצגות לא משלמת תמורת הופעת מוצריה. אנחנו סוקרים רק כלים איכותיים שמשווקים על ידי חברות מוכרות, ובוחרים מתוכם את אלה שעמדו בהצלחה במבחן המעשי.

     

    לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח אפשר לכתוב למייל: mirizelldonati@gmail.com

     

    לכל הכתבות של מירי צל דונטי   


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
עוגיות מכל הלב
צילום: דודו אזולאי
מומלצים