שתף קטע נבחר

האייפד פרו החל להימכר; הביצועים מפלצתיים

המחיר גבוה והגודל פשוט עצום, אבל שבב ה-Apple A9X החדש מסתמן כמוצר שלראשונה יכול להתחרות אפילו בטובים ביותר של אינטל

כפי שדווח כבר מיום החשיפה הרשמית, הטאבלט החדש וגדול המימדים של אפל, ה-iPad Pro, החל להימכר רשמית ב-11 בנובמבר - אותו יום ששבר שיאי קמעונאות תודות להיותו יום הרווקים הבינלאומי, וגם היה 'יום הקניות הישראלי ברשת' של גוגל ושותפותיה.

 

עוד כתבות באתר HWzone :

מתי בישראל? ה-Huawei G7 Plus הוא מכשיר ביניים יוקרתי במיוחד

מעבדי Broadwell-E נחשפים: סוף סוף עם 10 ליבות פיזיות?

הצלחה שוברת שיאים ל-Fallout 4: מיליוני עותקים והכנסות של מאות מיליונים כבר בהשקה

 

יחד עם הטאבלט הגיעו גם ביקורות ראשונות עליו, שבסך הכל העריכו והאדירו את ההישג הטכנולוגי המרשים של אפל (מכשיר 13 אינץ' במשקל 800 גרם הוא בהחלט מהפכני) ואת השיפורים התוכנתיים שאיפשרו לראשונה מולטי-טאסקינג אמיתי כשחצי מסך מוקדם לאפליקציה אחת והחצי השני לאפליקציה שונה לגמרי - אך במקביל מרבית המבקרים גם העידו כי המכשיר ובעיקר המוצרים המתווספים אליו יקרים קצת יותר מדי (אפילו במונחי אפל, מסתבר), וציינו כי למרות המשחק הנמוך המוצר עדיין די קשה לתפעול נייד בשל הגודל הפיזי שלו. כנראה שצריך זמן להתרגל לכך, בערך כמו שהתרגלנו לסמארטפונים בגודל 5.5 אינץ'.

 

יקר יקר – אבל גם מפלצת ביצועים שכמותה עדיין לא פגשנו בעולם ה-ARM ()
יקר יקר – אבל גם מפלצת ביצועים שכמותה עדיין לא פגשנו בעולם ה-ARM

 

מעבר לביקורות הלבביות, החלק שהכי עניין אותנו באייפד פרו הוא, באופן לא ממש מפתיע, השבב שלו - שבב ה-Apple A9X, אשר הצליח לקפוץ אפילו מעל שבבי ה-Apple A9, ולמעשה גם מעל כל שבב ARM אחר בו נתקלנו עד היום.

 

מספר הדיווחים הטכניים על אודות השבב החדש עדיין דליל יחסית, אך מהנתונים הקיימים עולה כי במבחן הביצועים הפופולרי לליבות העיבוד Geekbench, שפועל באגנוסטיות לארכיטקטורה או למערכת ההפעלה, ה-Apple A9X בעל זוג ליבות ה-Twister (בפיתוח עצמי של אפל) בתדר עבודה של 2.26GHz הצליח להשיג תוצאה של כ-3,200 נקודות לליבה בודדת, וכ-5,500 נקודות במצב מרובה ליבות. במילים אחרות, אם להתסמך על המהימנות והדיוק של מבחן הביצועים הזה - ליבות העיבוד הנוכחיות של אפל מציעות יעילות פעולה שגבוהה כמעט פי 3 מזו של ליבות ה-Cortex A57 של ARM, דומה לזו של ליבות ה-Core של אינטל מדור ה-Skylake הנוכחי.

 

 

מיותר לציין כי מדובר בהישג אדיר לחברה שלמעשה החלה לעבוד ברצינות על פיתוח חומרה רק לפני כשבע שנים (עם רכישתה של P.A Semi), ובהתבסס על נתונים אלו אנחנו כבר מנחשים כי לא רחוק היום בו נראה לפחות חלק ממחשבי ה-OS X של החברה הענקית עוברים ממעבדים של אינטל למעבדים ייעודיים של אפל - אחרי הכל, האייפד פרו מסתמן כבר עתה בכעל יכולות עיבוד שגבוהות מאלה של דגמי ה-Macbook הרגיל העדכניים, שמתבססים על ה-Core M.

 

גם בגזרת העיבוד הגראפי התוצאות לא נצברו באופן משמעותי, אך יש תוצאות במבחן ה-GFXBench הפופולרי (שגם הוא פועל עם שלל ארכיטקטורות ומערכות הפעלה שונות), שם ליבת ה-PowerVR הגראפית הגדולה במיוחד ב-Apple A9X מצליחה לספק ביצועים אשר גבוהים כמעט פי 2 (!) מאלו של ליבת ה-HD Graphics 520 העדכנית המובנית ברוב דגמי ה-Skylake הניידים, גבוהים מאלו של ליבת ה-Kepler המובנית בשבבי ה-Tegra X1 של NVIDIA (אלופי הביצועים הקודמים של עולם ה-ARM), ואפילו מתקרבים לביצועים של כרטיס ה-GeForce GTX 940M הדיסקרטי והמותאם אישית שנמצא בדגמים העליונים של נייד ה-Surface Book של מיקרוסופט.

ההצהרות המוקדמות של אפל מתגלות הפעם כצנועות, ביחס למצב בפועל ()
ההצהרות המוקדמות של אפל מתגלות הפעם כצנועות, ביחס למצב בפועל

 

ההישגים החומרתיים של אפל בשנת 2015 הם ללא ספק מרשימים מאוד, בכל הגזרות והמובנים, ולנו לא נותר אלא לומר לה 'כל הכבוד', ולקוות שבקרוב נראה חברות נוספות שידעו לספק רמת ביצועים דמה בהתבסס על שבבי ARM. דבר אחד הוא בטוח, לכאורה - לא רחוק היום שבו הביצועים של מעבדי ה-x86 למיניהם

 ושל מעבדי ה-ARM למיניהם יהיו חופפים בצורה כמעט מלאה, ונראה את הצורך במערכות הפעלה מעודכנות אשר ידעו לתמוך בשתי הארכיטקטורות במקביל ובשיטה קלה ויעילה. Chrome OS כבר שם, ואנחנו מקווים שכל השאר גם מתכוננות לכך.

 

האם בקרוב נראה את אפל נכנסת גם לעולם פיתוח הליבות הגראפיות, אולי במסגרת רכישה של השותפה הוותיקה Imagination Technologies? לא נופתע אם משהו כזה באמת יתרחש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים