שתף קטע נבחר

לשכת נתניהו: לא נאפשר העברת עוד נשק לרשות ושחרור אסירים

קצין בכיר בצה"ל חשף כי בצבא העבירו שורת המלצות מקלות לפלסטינים אם השקט יישמר. בלשכת רה"מ הדגישו כי הדרג המדיני לא יאשר חלקים מרכזיים מהן. קרי לאחר הביקור בישראל: מודאגים שהאלימות תצא משליטה

מקשיחים עמדות בלשכת נתניהו (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ) (צילום: עמוס בן גרשום, לע
מקשיחים עמדות בלשכת נתניהו(צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)

גורמים בלשכת ראש הממשלה הבהירו אמש (יום ד') כי הדרג המדיני לא יאשר העברת נשק נוסף לפלסטינים או שחרור אסירים, זאת לאחר שמוקדם יותר אמר קצין בכיר כי בצה"ל העבירו לאחרונה לדרג המדיני שורת המלצות להקלות לפלסטינים.

 

במערכת הביטחון מגדירים את גל הטרור בתקופה האחרונה כ"התקוממות מוגבלת" שייתכן שתימשך עוד כמה חודשים ומזהירים מהסלמה נוספת. המערכת הצבאית מציעה לאשר אספקת נשק ותחמושת לגורמי הביטחון של הרשות הפלסטינית, שחרור אסירים, מתן יותר היתרי עבודה לפלסטינים והקלות כלכליות במעבר סחורות.

 

בלשכת ראש הממשלה הבהירו גם כי תהיה התניה בין מתן אישורי בנייה לפלסטינים להכרה בינלאומית בבנייה בגושים. לגבי היתרי עבודה לפלסטינים נמסר כי אלה יימשכו בהמלצת מערכת הביטחון, ולכן גם לא הוטל סגר עד כה.

נפרדו ללא הישגים. פגישת נתניהו-קרי (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
נפרדו ללא הישגים. פגישת נתניהו-קרי(צילום: אלכס קולומויסקי)
 

אמש כינס ראש הממשלה נתניהו את הקבינט המדיני-ביטחוני. בישיבה נשמעו סקירות של מערכת הביטחון, אך לא ידוע על החלטות שהתקבלו. מזכיר המדינה האמריקני, ג'ון קרי, יצא מביקורו בישראל ללא הישגים. ההצעות שהציג לראש הממשלה בדבר חבילת מחוות לפלסטינים, שכוללת הקפאת בנייה בהתנחלויות ואישורים לבנייה פלסטינית משמעותית בשטחי C שבשליטה ישראלית מלאה, נענו פחות או יותר בשלילה או בתנאים.

 

האמריקנים הופתעו גם מתנאי חדש שהציב נתניהו: אם רוצים אישורי בנייה לפלסטינים בשטחי C, הדבר ייעשה רק בתמורה להכרה בינלאומית ואמריקנית בגושי ההתיישבות. קרי הבהיר לנתניהו שלא תהיה הכרה כזו.

 

בשיחה עם כתבים עם שובו לביתו בבוסטון אמר אתמול קרי כי הסכסוך בין ישראל לפלסטינים נמצא ברגעי הכרעה ועלול להחריף ללא תקנה, אלא אם שני הצדדים יסכימו לפשרות מהירות. "אנחנו מאוד מודאגים מהאלימות ומהאפשרות שהיא תתרחב ותצא מכלל שליטה", אמר. "בחודשים האחרונים עודדנו את הצדדים לנקוט צעדים חיוביים להפגת המתיחות ולהפגנת מחויבות כנה לפתרון שתי המדינות. אני חושב שהגענו לנקודה מכרעת שבה שני הצדדים צריכים לקבל החלטות חשובות לעתיד ואנו מקווים שהם יקבלו החלטות שיקדמו את הסיכויים לשלום".


פורסם לראשונה 25/11/2015 22:35

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
ראש הממשלה נתניהו
צילום: AP
מומלצים