שתף קטע נבחר

תקווה אחרונה? צוללני חיל הים מחפשים אחר הנעדר גיא חבר במאגרי המים בגולן

18 שנה אחרי היעלמותו של החייל מבסיסו ברמת הגולן: ל-ynet נודע שצוללני חיל ים החלו לסרוק את מאגרי המים באזור בעזרת אמצעים מתקדמים. במרס יחודשו החיפושים בכנרת אחרי הטייס יקיר נווה שהתרסק לפני 53 שנים

 

 

סיכוי אחרון לאתר את החייל הנעדר גיא חבר ? 18 שנים אחרי שנעלם, צוותים מיוחדים של חיל הים חידשו באחרונה את החיפושים אחר החייל מחיל התותחנים, והפעם במאגרי המים הגדולים שבאזור הבסיס שבו שירת ברמת הגולן, ליד קצרין. ל-ynet נודע שכך הוחלט בתום הערכת מצב שהתקיימה ביחידת איתור הנעדרים בצבא, לאחר שחיפושים שנערכו בשנתיים האחרונות בתאי שטח פתוח אחרים בדרום הרמה ובקרבת הכינרת העלו חרס. משפחתו של גיא חבר עודכנה בדבר חידוש החיפושים.

 

חיפוש נוסף, שנערך לאחרונה וכלל את שאיבת מי הביוב מבריכות השפכים במרכז הרמה, לא העלה ממצאים שיובילו לעקבותיו של החייל הנעדר. החיפושים שהחלו בשבוע שעבר מבוצעים על ידי צוללני היחידה למשימות תת מימיות בחיל הים (ילת"ם) בשלושה מאגרי מים: אל שייך, חד נס וקצרין. בימים אלה מקיימים בצה"ל בדיקות באמצעות תצלומי אוויר - הן עכשוויים והן כאלה מסוף שנות ה-90 - כדי לוודא שאין עוד מאגרי מים שנותרו מתקופת ההיעלמות.

 

ב-17 באוגוסט 1997, בשעה 9:30, יצא החייל גיא חבר מבסיסו שברמת הגולן כשהוא נושא את נשקו האישי מסוג גליל. מאז נעלמו עקבותיו ולא נמצא שום רמז שיוביל לפענוח התעלומה. כבר בתקופה שאחרי ההיעלמות נערכו סריקות של מאגרי המים שבאזור הבסיס, אך הן היו שטחיות והפעם צפויים הצוללנים של חיל הים להעמיק את החיפושים עם אמצעים מתקדמים.

אחד המאגרים שבהם מחפשים  (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
אחד המאגרים שבהם מחפשים (צילום: אביהו שפירא)

מאגר חד נס. גם לשם מגיעים הצוללנים (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
מאגר חד נס. גם לשם מגיעים הצוללנים(צילום: אביהו שפירא)

חיפושים אחרי גיא חבר ברמת הגולן ב-2011 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
חיפושים אחרי גיא חבר ברמת הגולן ב-2011(צילום: אביהו שפירא)

מלבד גיא חבר ישנם ארבעה חיילי צה"ל נעדרים נוספים, אך לגביהם המאמצים לאתרם הם יותר מודיעיניים והסברתיים בזירה הבינלאומית: הנווט רון ארד ושלושת נעדרי הקרב בסולטן יעקוב - יהודה כץ, זכריה באומל וצבי פלדמן.

 

בתוך כך, ביחידת אית"ן (איתור נעדרים) מנסים לפענח תעלומה ישנה יותר, סביב היעלמותו במי הכינרת של מדריך הטיסה של חיל האוויר יקיר נווה, שמטוסו התרסק ב-1962, לא רחוק מעין גב. בשנים האחרונות מצאו חוקרי אית"ן את שעונו של נווה וכן את מושב המטוס שלו בעומק של 30 מטרים בכינרת.

 

במרס הקרוב, כשתנאי מזג האוויר וזרמי המים בכינרת יאפשרו סבב חיפוש יעיל נוסף, מעריכים באית"ן שיגיעו לשרידי גופתו של נווה ויאפשרו למשפחתו להתקין ולעלות אל קברו, 53 שנים לאחר שהוכרז כחלל צה"ל שמקום קבורתו לא נודע.

 

בחמש השנים האחרונות פיצחו חוקרי יחידת איתור הנעדרים של צה"ל כ-20 תעלומות דומות, וכיום ישנם 179 חללי צה"ל שמקום קבורתם לא נודע, מרביתם מקרבות תש"ח. האחרון שבהם הוא לוחם גולני, סמל אורון שאול ז"ל, שנפל באסון הנגמ"ש בשכונת סג'עיה בעזה במהלך מבצע צוק איתן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים