שתף קטע נבחר

דונאטס, צ'ורוס וחברים: 4 מתכונים פשוטים לחנוכה

אם הגעתם עד נר שמיני של חנוכה זה אומר שהצלחתם לשרוד באומץ ובגבורה את מתקפת הלביבות והסופגניות של החג. עבור כל אותם אלה שעוד מתכננים להגיע הערב להדלקת נרות - מתכונים ידידותיים ופשוטים לסופגניות ושאר מתוקים

דונאטס

המצרכים (ל-12 יחידות):

2 כפות נוטלה

20 גר' חמאה מומסת

100 מ"ל חלב (1/2 כוס פחות 2 כפות)

100 גר' סוכר חום (1/2 כוס)

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה

1/4 כפית סודה לשתיה

150 גר' קמח (כוס קמח + 1 כף)

לרוטב שוקולד -

1 כף מים (להוסיף לפי הצורך)

1 כף נוטלה

150 גר' סוכר (3/4- 1/2 כוס)

לקישוט -

סוכריות צבעוניות

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - מערבבים את כל מרכיבי הדונאטס עד לקבלת תערובת אחידה. 
  2. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים עם חור במרכז, משומנת ומקומחת. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 20 דקות.
  3. מכינים את רוטב השוקולד - מערבבים את המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. טובלים את הדונאטס בשוקולד, מפזרים סוכריות מעל ומגישים.

 

סופגניות טירוליות

המצרכים (ל-25 סופגניות):

1/2 ק"ג קמח (1/2 חבילה)

200 מ"ל שמן (3/4 כוס)

200 מ"ל מים (3/4 כוס)

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

שמן לטיגון

למילוי:

400 גר' ריבה

100 גר' פירורי לחם (1/2 כוס)

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - מערבבים את המרכיבים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מניחים בצד מכוסה במשך 10 דקות. מרדדים את הבצק לעלה דק, וחותכים ריבועים באורך 10 ס"מ.
  2. מכינים את המלית וממלאים את הסופגניות - מערבבים ריבה ופירורי לחם, ומניחים במרכז כל ריבוע כפית מהמלית. מקפלים את הבצק לצורת משולש או חצי סהר, ומהדקים היטב את הקצוות.
  3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הסופגניות. מייבשים על נייר סופג, ומגישים חם.

   

צ'ורוס

המצרכים (ל-10 יחידות):

1/4 כוס חלב

1/2 כוס מים

25 גר' חמאה

1 כפית סוכר

קורט מלח

1/2 כוס קמח

1 ביצה גדולה

שמן לטיגון

להגשה:

אבקת סוכר

1/2 כפית קינמון טחון

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בסיר חלב, מים, חמאה, מלח וסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקמח  ומערבבים ביסודיות בעזרת כף עץ, עד שהעיסה נפרדת מהדפנות. ממשיכים לערבב במהירות עוד מספר דקות, עד שהבצק יבש וחלק.
  2. מעבירים את העיסה למיקסר ומערבבים במשך 10 שניות. תוך כדי ערבול מוסיפים לתערובת ביצה, וממשיכים לערבב עד שהבצק הופך קרמי ומבריק. מעבירים את בלילת הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן.
  3. בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק (אם יש מדחום - מודדים 180 מעלות), ומזליפים פנימה רצועות באורך של כ-10 ס"מ (אפשר לגזור בכל הזלפה את הבצק בעזרת מספריים).
  4. מטגנים את הצ'ורוס בשמן עמוק במשך כמה דקות עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג ל-2-1 דקות.
  5. מעבירים את הצ'ורוס לצלחת הגשה, בוזקים מעל אבקת סוכר וקינמון ומגישים חם.

 

לביבות מייפל ושוקולד צ'יפס אפויות

המצרכים (ל-6 לביבות):

300 גר' אטריות ביצים דקות

1 כוס חלב

200 גר' שוקולד צ'יפס

2 ביצים

1/4 כוס קמח תפוחי-אדמה

לרוטב שוקולד לבן:

1 מיכל שמנת מתוקה

50 גר' שוקולד לבן (1/2 חבילה)

2 כפות רום

3 כפות מייפל

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הלביבות - מבשלים את האטריות במים רותחים במשך כ-4 דקות. מסננים ומקררים. מעבירים את האטריות לקערה עם יתר החומרים, מלבד הקמח. מוסיפים בהדרגה את הקמח לתערובת.
  2. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים משומנת. אופים את הלביבות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 30 דקות.
  3. מכינים את הרוטב - ממיסים את השוקולד במיקרוגל. מוסיפים אליו את יתר חומרי הרוטב, ומגישים לצד הלביבות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
דונאטס במקום סופגנייה?
צילום: יח"צ
מומלצים