שתף קטע נבחר

סיפור על פולנייה שטיגנה סופגניות

ורשה פינת אבן גבירול: כשהיא חצי פולנייה וחצי מצוננת יצאה כתבתנו שירי הדר לרחוב אבן גבירול בתל אביב בשביל להבין על מה כל המהומה עתירת הקלוריות שמתרחשת על המדרכה בדרום הרחוב הסואן. הממצאים: שפית פולנייה בשם דומיניקה, שהגיעה לארץ להקים דוכן פופ-אפ המוקדש כולו לסופגניות

 

זה כבר יומיים שתכונה מעניינת מתרחשת על המדרכה בקצה הדרומי של רחוב אבן גבירול בתל אביב: אנשים עוצרים לצלם, ילדים עוצרים לנשנש וניחוח הטיגון של הבצק מטמטם את העוברים והשבים. מסתבר שלכל המהומה הזאת אחראית שפית פולנייה אחת בשם דומיניקה קשאמינסקה, בעלת מסעדת Przegryź בורשה, ואחת הקונדיטוריות המפורסמות בפולין. בשיתוף עם המכון הפולני ומסעדת "דוק", היא הגיעה לישראל לארבעה ימים בלבד, בשביל להקים דוכן סופגניות זמני שיפעל על המדרכה שעות ספורות ביום, עד יום שני. 

 

ולמי שמתעניין במתכון: מדובר בסופגניות פולניות קלאסיות שאותן מכינה השפית על פי מתכון מסורתי קלאסי. כשהן פוגשות בחומרי גלם מקומיים כל החג נצבע באור אחר לגמרי. בין המילויים שתפגשו יש מלית ריבת חושחש, מלית פובידל ורדים וגם גירסה עם ריבת עגבניות שרי.

מחיר: 9 ש"ח לסופגנייה.

 

פופ-אפ הסופגניות של דומיניקה PĄCZKI (במסעדת "דוק", בשיתוף המכון הפולני), 03-6908118, אבן גבירול 8 תל אביב, חמישי, שישי, ראשון ושני 11:30-15:30 (או עד הסופגנייה האחרונה) שעות הפעילות מצומצמות 15:30-11:30 או עד הסופגנייה האחרונה

הסופגניות של דומיניקה (צילום: המכון הפולני בישראל)
הסופגניות של דומיניקה(צילום: המכון הפולני בישראל)
 

סופגניות (PĄCZKI), שפית דומיניקה קשאמינסקה

המצרכים:

750 גר' קמח

450 גר' חלב

150 גר' סוכר

150 גר' חמאה, מומסת

5 ביצים

קורט מלח

1/2 מקל וניל

20 גר' שמרים יבשים

שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים בקערה שמרים עם חלב פושר (בטמפרטורת החדר), ומוסיפים מעט קמח בשביל שהתערובת תתקשה. מכסים במגבת וומניחים בצד למנוחה.
  2. בקערה נפרדת מערבבים ביצים עם סוכר, ומוסיפים וניל. מוסיפים את תערובת הביצים אל הקמח, ומערבבים. לשים היטב את הבצק.
  3. מוסיפים חמאה מומסת ולשים עוד מספר דקות. מרדדים את הבצק, וקורצים עיגולים. מסדרים את העיגולים על גבי מגש עם רווחים גדולים בין עיגול לעיגול, ומניחים בצד להתפחה.
  4. אחרי שהסופגניות הכפילו את נפחן לשים שוב את הבצק במשך שתי דקות וחוזרים על פעולת קריצת העיגולים. מתפיחים את הסופגניות פעם שנייה, באותו האופן בדיוק.
  5. בסיר רחב ועמוק מחממים שמן לטמפרטורה של 160-190 מעלות, ומטגנים את הסופגניות כשתי דקות מכל צד. כשהן זהובות מניחים אותן על נייר סופג, ממלאים, ומגישים.

 (צילום: המכון הפולני בישראל)
(צילום: המכון הפולני בישראל)
 

ריבת עגבניות שרי, שף אסף דוקטור

המצרכים:

1/2 ק"ג עגבניות שרי תמר

400 גר׳ סוכר

 

אופן ההכנה:

שוטפים את העגבניות ומיבשים אותן.

חותכים כל עגבנייה לרבעים.

בסיר כבד מניחים את העגבניות והסוכר, מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש נמוכה מאוד כ-40דקות, עד שהעגבניות מצטמקות והנוזל מקבל מרקם הדומה למרקם של דבש. מקררים.

 

קרם מלבי, שף אסף דוקטור

המצרכים:

140 גר׳ שמנת מתוקה

40 גר׳ חלב

30 גר׳ סוכר

1 דף ג'לטין (2 גר׳)

3 גר׳ מי ורדים

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את דף הג׳לטין במי קרח.
  2. מביאים לרתיחה בסיר קטן את השמנת, החלב והסוכר, מערבבים מידי פעם. מסירים מהאש ברגע שרותח, ומצננים.
  3. סוחטים את דף הג׳לטין, מוסיפים לסיר ומערבבים. מכסים ומכניסים למקרר לכ-3 שעות.
  4. מעבירים את הקרם לקערה, וטורפים אותו במשך כשתי דקות בעזרת מטרפה או במיקסר עם וו גיטרה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: המכון הפולני בישראל
בטעם פולני. סופגניות
צילום: המכון הפולני בישראל
מומלצים