שתף קטע נבחר

הבריכה של הגדולים

שורה ארוכה של כוכבי שחייה, מספר חסר תקדים של מדינות, יציע ענק שנבנה מעל המים, משלחת כחולה־לבנה גדולה מתמיד שחולמת על מדליות. אליפות אירופה בבריכות קצרות יוצאת לדרך מחר במכון וינגייט

שיאני עולם, אלופים אולימפיים, כוכבי ענק. לא בכל יום זוכה ישראל לארח ספורטאים בסדר גודל כזה, אבל החל ממחר ועד יום ראשון הם יעלו בזה אחר זה על אדני הזינוק בבריכה במכון וינגייט – ויקפצו למים. במשך חמישה ימים ישראל תהפוך למרכז השחייה של היבשת, כשתארח את אליפות אירופה ה־18 בבריכות קצרות.

 

נכון, לא מדובר בבריכה האולימפית באורך 50 מטרים, אלא בחצי המרחק, אבל כמעט כל צמרת השחייה האירופית הבטיחה את בואה לארץ. עם השקעה כספית משמעותית של 12 מיליון שקל בארגון האירוע, מספר שיא של שחיינים (500) ומדינות (48), הבריכה החדשה תהיה לוהטת במיוחד – ואולי גם תעניק את ההזדמנות לראות שיאי עולם בשחייה נשברים לראשונה בישראל.

 

הבריכה בווינגייט מוכנה לאליפות (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
הבריכה בווינגייט מוכנה לאליפות(צילום: אורן אהרוני)

 

מכון וינגייט, ובעיקר הבריכה הלאומית, לבשו חג ושינו את פניהם בשבועות האחרונים. בכל פינה אפשר לראות את דגלי התחרות, ובשערי הכניסה מקבלים שלטי ענק את המשתתפים ב"ברוכים הבאים" בשפות השונות. חצי מהבריכה כוסתה, ומעליה נבנה יציע זמני ענק של 1,400 מקומות ישיבה, שיגדיל את התכולה ל־3,000 צופים.

 

הבריכה כולה עוצבה מחדש, נבנה יציע לעיתונאים ולעמדות שידור והוקם מרכז תקשורת מחוץ לבריכה. בבריכת החימום הסמוכה הוקמו סוכות למשלחות הגדולות, שכוללות מיטות טיפולים ומסכי טלוויזיה שיודיעו לשחיינים מתי תורם לזנק למים.

 

ייתכן שהסיבה המרכזית לאטרקטיביות של התחרות נובעת מהעובדה כי לראשונה באליפות אירופה בבריכות קצרות יחולקו פרסים כספיים למנצחים: 2,000 יורו למדליית זהב, 1,500 יורו לכסף, 1,000 יורו לארד. 12 המצטיינים של התחרות, לפי טבלת הניקוד של פינ"א (איגוד השחייה העולמי), יקבלו סכומים נוספים, שיתחילו ב־20 אלף יורו למקום הראשון. בסך הכל, השחיינים שיעלו על הפודיום ירוויחו חצי מיליון יורו. קטינקה הוסו מהונגריה, למשל, נרשמה ל־11 משחים אישיים וגם למשחי שליחות, ותוכל לגרוף כ־50 אלף יורו אם תנצח בכולם.

 

שחיינים מ-48 מדינות יטלו חלק באירוע החגיגי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
שחיינים מ-48 מדינות יטלו חלק באירוע החגיגי(צילום: אורן אהרוני)

 

במהלך חמשת ימי התחרות שהפיק איגוד השחייה הישראלי ייערכו 40 משחים. בכל בוקר יקפצו השחיינים למקצי המוקדמות החל מ־9:30, והגמרים ייפתחו בערב ב־17:30. "זו תהיה חגיגה גדולה", אמר יו"ר איגוד השחייה הישראלי שי שכנר. "אנחנו מצפים לאירוע הספורט הכי גדול שהיה כאן אי פעם".

 

מפלגריני עד פיטי: הכוכבים באים

"בכנות, הסיכון נראה לי גדול מדי", אמרה אלכסנדרה וינק, מדליסטית הארד מאליפות העולם – ונשארה בבית בגלל המצב הביטחוני בישראל. ובכל זאת, השחיינית הגרמניה היא היחידה שלא הגיעה לאליפות מנימוקים כאלה. בניגוד אליה, כמעט כל כוכבי השחייה האירופית החליטו להתייצב לתחרות.

 

הרשימה ארוכה ומרשימה: אדם פיטי הבריטי הוא אלוף העולם ושיאן העולם ב־50 ו־100 מטר חזה; קטינקה הוסו, ההונגריה עטורת המדליות, שברה לא מזמן את שיא העולם ב־200 מעורב והיא שחיינית השנה של פינ"א ב־2014; בן ארצה דניאל ג'יורטה הוא האלוף האולימפי המכהן ב־200 חזה; פדריקה פלגריני האיטלקיה, אחת השחייניות המפורסמות בעולם, הגיעה עם בן זוגה השחיין פיליפו מאניני; חברם גרגוריו פלטריניירי הוא אלוף העולם הטרי ב־1,500 מטר.

 

שיאן העולם ב-50 ו-100 מ' חזה. אדם פיטי (צילום: AP) (צילום: AP)
שיאן העולם ב-50 ו-100 מ' חזה. אדם פיטי(צילום: AP)

 

רוצים עוד? שרה שוסטרום, מכוכבות אליפות העולם ברוסיה, היא השם החם של המשלחת השוודית; ראנומי קרומווידיויו ההולנדית הייתה השחיינית המהירה בעולם באולימפיאדת לונדון; פאול בידרמן הגרמני מחזיק בשיאי העולם ב־200 ו־400 מטר; חברו מרקו קוך הוא אלוף העולם ב־200 חזה. וזו רק רשימה חלקית. אפילו פיסת היסטוריה קטנה תירשם באליפות הזאת, כשקוסובו תגיע להופעת הבכורה שלה במעמד הזה, עם שני שחיינים.

 

"אני מאוד שמחה להיות כאן", אמרה אתמול פלגריני עם נחיתתה בנתב"ג. "זאת הפעם הראשונה שלי בישראל, ואני אשמח למצוא זמן גם לטייל. אני מקווה לשפר את השיאים שלי, ואז לחשוב על המדליות". גם בידרמן הגיע אתמול עם המשלחת הגרמנית. "אני לא רוצה לדבר על מי נמצא כאן ומי לא", אמר שיאן העולם. "המטרה העיקרית שלי היא לשחות מהר יותר מבאליפות גרמניה ואני מצפה שתהיה לי תחרות טובה כאן".

 

אחת האטרקציות של התחרות. פלגרינ (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
אחת האטרקציות של התחרות. פלגרינ(צילום: אורן אהרוני)

11 משחים שוניים. קטינקה הוסו (צילום: EPA) (צילום: EPA)
11 משחים שוניים. קטינקה הוסו(צילום: EPA)

 

משלחת ענקית לישראל: "בונים על 3־5 מדליות"

לא מעט מדינות שלחו לכאן נבחרות מכובדות: לרוסיה 38 שחיינים, איטליה מתהדרת ב־36 נציגים, ואחריה צ'כיה, גרמניה והונגריה עם 27 כל אחת. אבל המשלחת הגדולה ביותר שייכת דווקא למארחת: לא פחות מ־46 שחיינים ייצגו את ישראל באליפות.

 

הישראלים המובילים הם יעקב טומרקין, גיא ברנע, גל נבו, דוד גמבורג, יהונתן קופלב, עמית עברי, קרן זיבנר ואנדראה מורז. לצידם ישחו שחיינים צעירים, ביניהם אלוף אירופה לנוער זיו קלונטרוב, איתי גורביץ', עדו הבר, אור סבתייה, יהב שחף, זהר שיקלר, מיכל ליברמן ושחר מנחם, שתחרות זו תהווה התנסות ראשונה עבורם בזירה הבינלאומית והזדמנות טובה לבחון את יכולתם.

 

גל נבו (משמאל) עם מדליית הכסף מאליפות אירופה ב-2013 (צילום: גטי אימג'ס) (צילום: גטי אימג'ס)
גל נבו (משמאל) עם מדליית הכסף מאליפות אירופה ב-2013(צילום: גטי אימג'ס)

 

באליפות הקודמת ב־2013 היה גל נבו הישראלי היחיד שעלה על הפודיום (כסף ב־400 מעורב). הפעם ראשי הנבחרת אופטימיים בנוגע לסיכוי להביא יותר הישגים ולזכות במדליות במגרש הביתי. "השחיינים שלנו מרגישים טוב, אנחנו מאמינים שנעשה את אחת האליפויות הכי טובות שלנו", אומר המאמן ליאוניד קאופמן. "יש לנו משלחת גדולה, ולפחות 12 שחיינים יכולים גם להגיע להישגים. בתסריט טוב אפשר לבנות על שלוש עד חמש מדליות ויותר מעשרה גמרים".

 

טומרקין, שסיים במקום השביעי ב־200 גב באולימפיאדת לונדון, הוא אחד המועמדים הבכירים של ישראל למדליה. "יש התרגשות ככל שמתקרבים לאליפות", אמר. "יש לי חמישה משחים, המרכזיים הם 200 גב ו־200 מעורב. אף פעם לא לקחתי מדליות בתחרויות האלה, כי אני פחות חזק בבריכות קצרות, אבל תמיד הגעתי לגמר ב־200 גב. אני לא חושב על מדליה, אלא על הביצוע עצמו. אהיה מרוצה אם אשפר את השיא שלי פה בבית, ואי אפשר לדעת לאן זה יוביל אותי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: getty images
תחגוג גם בנתניה? קטינקה הוסו
צילום: getty images
צילום: EPA
שרה שוסטרום. גם היא בישראל
צילום: EPA
צילום: אורן אהרוני
עמית עברי
צילום: אורן אהרוני
מומלצים