שתף קטע נבחר

ח"כ אלהרר ביום הנכה: "כולם רוצים להיות חלק מהחברה"

יש זכויות בחוק, הגישה ש"עושים טובה" כבר מתפוגגת, אבל הנכים בישראל עדיין נתקלים במכשולים רבים. ח"כ קארין אלהרר דימתה את מצבם ל"משה שרצה להגיע לכנען, אבל לא זכה. אתה פשוט לא עובר"

 

"כמו להגיע למקום שבו קבעת פגישה, ולהישאר מאחורי הדלת. כמו משה שרצה להגיע לכנען, אבל לא זכה. אתה פשוט לא עובר". כך מדמה ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) את מצב הנכים ובעלי המוגבלויות בישראל - שנתקלים שוב ושוב במכשולים פיזיים ואחרים בדרכם היומיומית. 

 

היום (ה') מציינים את יום הנכה הבינלאומי, במטרה לעורר מודעות לקשייהם של בעלי המוגבלויות. אלהרר ציינה בראיון לאולפן ynet: "יש חוק שלכל מקום בישראל ציבורי כפרטי צריך להיות נגיש, אבל אנחנו עדיין לא רואים את זה קורה. האכיפה לא נעשית בצורה מיטבית".

 

היא הוסיפה כי בהסתכלות לאחור, "יש שיפור משמעותי. העובדה שיש חברי כנסת עם מוגבלות, העובדה שיש חקיקה מאוד מפורטת לגבי נגישות - שזה לא לעשות טובה. עד חקיקת חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, כל נושא הנגישות היה בגדר 'בואו נעשה לו טובה. הוא מסכן, בואו נעזור לו'. החוק אומר בצורה ברורה: יש זכויות במדינת ישראל וצריך לאכוף אותן. להגיע לבית משפט, להתלונן. אני קוראת מכאן לכל אדם עם מוגבלות שנתקל בבעיה - פנו לרשויות. אם לא נפנה ולא נתלונן, המצב לא ישתפר".

 

אלהרר סיפרה כי הרבה מאוד אנשים שמאושפזים במוסדות "לא בגלל שאין להם אפשרות לחיות בקהילה, אלא כי אין להם אמצעים להעסיק עובדים סיעודיים שייסייעו להם. אין להם יכולת להתמודד עם כל מכשול ברחוב ולכן אומרים 'טוב, אני אכנס לחממה, למקום שבו דואגים לי לכל הצרכים במקום אחד'. אני חושבת שזאת תעודת עניות למדינה.

 

"בסופו של דבר, כולם רוצים להיות חלק מהחברה. חלק מהחברה לא יכול להיות סגור במוסד, שבדרך כלל הוא רחוק מהעין ורחוק מהלב". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים