שתף קטע נבחר

אביזרי המטבח המושלמים לחנוכה

באנו שמן לגרש: ליקטנו עבורכם מקבץ אביזרי מטבח שיהפכו לכם את חגיגות החנוכה לפשוטות ולא משמינות (רק תלוי כמה צ'ורוס אפוי תקעתם)

לצ'ורוס, מאפה מטוגן ספרדי, התוודעתי בביקור אצל ידידים בכפר ספרדי קטן בשם זפרה (Zafra). היה זה באחד מלילות חנוכה. סיפרתי ליושבי הבית על החג ועל המאכלים המסורתיים הנלווים אליו. "אני לא יודעת להכין לביבות וסופגניות", אמרה עמנואלה חברתי הספרדייה, "אבל אכין לכם צ'ורוס, מאפה מטוגן מסורתי מקומי".

 

היא הוציאה מהמזווה את החומרים ומכשיר כפרי פרימיטיבי, שנראה כמו מזרק ענק עם מדחס מעץ. בתום ההכנה, ישבנו סביב האח עם כוס סנגרייה וזללנו צ'ורוס נפלאים. למחרת, רכשתי בשוק המקומי את המזרק לצ'ורוס, ומאז בכל חנוכה אני מכינה צ'ורוס שמלווים את הדלקת הנרות ומשתלבים נפלא לצד הסופגניות והלביבות הקלאסיות.

 (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
(צילום: תום להט)
 

מאז אותו ביקור שבו נחשפתי למכשיר המיוחד הזה, בכל שנה לקראת חג החנוכה אני תרה אחר אביזרים להכנת מטעמים שונים ומעניינים ברוח החג. הפעם, תמצאו בכתבה אביזרי מטבח מפתיעים שיאפשרו לכם להכין מאפים אפויים ועם פחות שמן. כמו, למשל, סיר חשמלי להכנת סופגניות ולביבות בכף שמן, ומכשיר חשמלי להכנת "צ'ורוס" לא מטוגנים.

 

על מנת שלא לקפח את חובבי הטיגון, הבאתי לפניכם גם מספר פריטים לטיגון בשמן ואביזרים למילוי וקישוט סופגניות כמו ערכה להכנת תחרה אכילה, כלי הגשה ושולחן אירוח צבעוני וחגיגי.

 

מכשיר חשמלי להכנת צ'ורוס - "פרינסס" (Princess); חנוכייה "פוקס הום"; וסט צלחות זכוכית "הום"

צ'ורוס הוא מאפה מטוגן. בספרד נוהגים להכין אותו לארוחת הבוקר, אך אפשר למצוא אותו גם בדוכני הרחוב. השנה הכנתי את הצ'ורוס במכשיר של "פרינסס" ללא טיגון, והתוצאה כל כך טעימה שאי אפשר להפסיק לאכול. את המכשיר ניתן להפוך מצד לצד, ובכך להשחים את הצ'ורוס מכל הכיוונים.  

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

בצילום שלפניכם הצ'ורוס מונחים על ערמת צלחות זכוכית שקופה מבית "הום", ולצידם ניצבת חנוכייה של "פוקס הום".

 

  • מכשיר להכנת צ'ורוס - פרינסס: 199 ש"ח, להשיג בערוץ הקניות ובאתר החברה
  • חנוכיה: 79.90 ש"ח, להשיג ברשת חנויות "פוקס הום"
  • סט כלי אוכל מזכוכית - "הום": 199.90 ש"ח, להשיג ברשת "הום סנטר"

 

מולטי פריי "דלונגי" (Delonghi); כלי לרטבים "אדמה"

את הסופגניות הכנתי ב"מולטי פריי". בעזרת כף שמן אחת בלבד הברשתי את בסיס התבנית (ראו מתכון בהמשך), והתוצאה הייתה להיט. המכשיר משמש לטיגון, בישול, אפיית עוגות ופיצות ואפילו להכנת מרקים.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

הסופגניות בצילום מונחות על ערמת צלחות זכוכית מבית "הום", ומקושטות בקישוטי חנוכה של "פוקס הום". לצידן, הצבתי כלי יפהפה מקרמיקה בעבודת יד של "אדמה". הכלי מחולק לשלושה חלקים, ומיועד לריבות ורטבים מתוקים כתוספת לסופגניות.

 

  • סט אוכל "הום" 18 חלקים מזכוכית שקופה: 199.90 ש"ח, להשיג ברשת "הום סנטר"
  • קישוטים לחנוכה: להשיג ברשת "פוקס הום"
  • מולטי פריי: 1,399 ש"ח, להשיג בחנויות אביזרי החשמל המובחרות
  • כלי לרטבים - "אדמה": 65 ש"ח, להשיג בעמוד הפייסבוק "אדמה סטודיו לקרמיקה"

 

סופגניות ללא טיגון במולטי פריי

מתכון של אייל גליק, שף הבית של "ברימאג"

 

המצרכים (ל-12 סופגניות):

500 גר' קמח

1/2 שקית שמרית

1 כפית גדושה משפר אפייה (שמרית)

2 ביצים גדולות

1 כפית מלח מחוקה

1/2 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל איכותית

1/4 כוס שמן או 50 גר' חמאה מומסת

1.5 כוסות מים (ניתן להחליף חצי מהכמות בחלב)

 

למלית:

ריבה, ממרח שוקולד, ממרח תמרים ועוד

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה שמרים, סוכר ומים ומערבבים במהירות איטית עד להמסת החומרים במים. מוסיפים קמח, משפר אפייה, ביצים, שמן או חמאה ותמצית וניל ומערבבים כ-8 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים מלח, ולשים במשך 2 דקות נוספות. 
  2. משמנים קלות קערה ומניחים בה את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה עד להכפלת הנפח.
  3. מחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים (70-60 גר' כל כדור), ומניחים על מגש מקומח. מכסים בניילון נצמד או במגבת להתפחה במשך 45 דקות.
  4. מסירים מהמולטי פריי את הבוחשן, מפעילים את המכשיר לחימום כשחוגת הטמפרטורה ניצבת על הספרה 4 ומפעילים במשך כ-5 דקות. 
  5. מעבירים את חוגת הטמפרטורה למצב 3, משמנים קלות את קערת המכשיר ומניחים בתוכו 6 כדורי בצק. אופים בין 10-15 דקות עד להזהבה. מוציאים, מזריקים לסופגניות ריבה ומפזרים אבקת סוכר.

 

סיר טיגון חשמלי של חברת "סלמור" וסט רוזט "ווסטמארק" (Westmark) על צלחת מלבנית מבית "פוקס הום"

מרבית סירי הטיגון החשמליים ענקיים ומצריכים כמות שמן גדולה. לסיר הטיגון של "סלמור" יתרון עצום - הוא קטן וקומפקטי ומתאים לאחסון. הסיר מכיל מקסימום ליטר וחצי שמן, עשוי נירוסטה, מצויד בפילטר ומד טמפרטורה שנע בין 150-190 מעלות והמכסה שלו מורכב מחלון הצצה גדול. סיר אידיאלי לטיגון עמוק.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

רוזט הוא מאפה שבדי מטוגן, דקיק ופריך. טיגנתי אותו בקלות בסיר של "סלמור", והתוצאה פשוט נהדרת. בונוס - לערכת הרוזט מצורף גם מתכון להכנת הרוזט.

 

  • סיר טיגון - "סלמור": 229 ש"ח, להשיג בחנויות אביזרי חשמל מובחרות
  • סט לרוזט - "ווסטמראק": 119 ש"ח, להשיג ברשת "ארקוס קאזה"

 

"שוגרוויל" (Sugarveil) - תחרות סוכר של "קפטן קוק"; וצלחת קרמיקה מבית "אדמה"

שדרגתי את מראה הסופגניות עם תחרות סוכר שהכנתי בעזרת משטחי סיליקון ואבקה מיוחדת להכנת תחרות אכילות. ההכנה פשוטה ודורשת רק הקצפה של האבקה עם מים (לערכה מצורף מתכון להכנת האבקה), מריחת התערובת על משטח ואפייתה במשך מספר דקות.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • שוגרוויל - קופסת אבקה: 40 ש"ח; משטחי סיליקון: 20-60 ש"ח, להשיג ב'לגעת באוכל', ממלכת האופים בנשר ובחנויות המתמחות באפייה
  • צלחת: "אדמה" 110 ש"ח, להשיג בעמוד הפייסבוק "אדמה סטודיו לקרמיקה"

 

עט קישוט "פדריני" (Pedrini); שקית זילוף "קיסג" (Kisag); ומזרק "זנקר" (Zenker)

מספר אביזרים חיוניים להכנת מטעמי חנוכה: מזרק - להזרקת ריבה ללב הסופגנייה; שקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב גדול להכנת צ'ורוס מטוגנים ולציפוי דקורטיבי על הסופגנייה; ועט לקישוט עדין או לכתיבה עם קרם על סופגנייה או עוגה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • עט קישוט - "פדריני": 59.90 ש"ח; שקית זילוף "קיסג": 39.90 ש"ח, להשיג בחנויות לאביזרי מטבח
  • מזרק - "זנקר": 19.90 ש"ח, להשיג ברשת חנויות "4Chef"

 

מרסס שמן ומיכל לשמן עם מברשת "קיטצ'ן פלוס" (Kitchen+); ומיכל לאבקת סוכר "פדריני" (Pedrini)

חנוכה, כידוע לכל, הוא חג השמן והטיגון. על מנת למעט בשימוש בשמן, רצוי להבריש או לרסס את המחבת לפני הטיגון - גם בריא יותר, ובוודאי פחות משמין.

 

לפניכם שני אביזרים מצוינים של "קיצ'ן פלוס", האחד הוא מרסס שמן, המורכב ממיכל זכוכית אותו יש למלא בשמן ולרסס. בצד המכסה ישנה גם פיית זילוף. האביזר השני הוא מיכל עם מברשת סיליקון, שעל מנת להשתמש בו יש לינוק את השמן מהמיכל בעזרת הפומפה ולהבריש.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

לצידם מונח מיכל לאבקת סוכר "פדריני", שמצויד במכסה מסננת דקיקה לפיזור האבקה ומעליה מכסה פלסטיק לאטימה ושמירת הטריות.

 

  • מרסס שמן: 49 ש"ח; ומיכל לשמן עם מברשת (49 ש"ח), להשיג ברשת "ארקוס קאזה"
  • מיכל לאבקת סוכר: 49.90 ש"ח, להשיג באתר "עולם הבית" ובחנויות לאביזרי מטבח.

 

טיגון אגסים בסוטאז METALLICA של "קוכסטאר" (KOCHSTAR); ומלקחיים "זנקר" (Zenker)

למטעמי חנוכה המטוגנים הוספתי השנה גם אגסים מטוגנים בבלילת טמפורה. האגסים האמריקאים מזני אנג'ו אדום ובוסק חלוד שמיובאים ארצה, שומרים על מרקם קשה גם אחרי הטיגון. אז במקום סופגנייה או כתוספת לה, הכינו מטוגנים מפרי בריא עשיר בסיבים תזונתיים ובאשלגן.

 

וקבלו טיפ באדיבות יובל בר נר, נציג מועצת האגסים האמריקאית בישראל - כדי לבדוק אם האגס בשל משתמשים בשיטת Check the neck - לוחצים על צוואר האגס, ואם הבוהן מצליחה ללחוץ מעט והצוואר מגיב ברכות, סימן שהאגס שבידכם ראוי לנגיסה.

 

הסוטאז' של KOCHSTAR מסדרת מטאליקה לא רק נאה בצורתו, אלא גם איכותי למדי. טיגנתי בו את האגסים, בישלתי בו מספר תבשילים ואפילו הכנתי בתוכו ממולאים והכנסתי אותו לתנור. בזכות מראהו החגיגי, אף הגשתי בו את הממולאים ישירות מהתנור לשולחן.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

הסיר מצופה אמייל עבה, מורכב מידיות נירוסטה מעוצבות ובעל מכסה זכוכית עמיד לחום. התחתית עשויה נחושת שמתחממת מהר ומפזרת חום באופן אחיד, הוא קל לניקוי ומתאים לכל סוגי הכיריים, כולל אינדוקציה. בנוסף, המלקחיים של "זנקר" הם המצאה מצוינת להוצאה וסינון מטוגנים מהשמן.

 

  • סוטאז: 445 ש"ח; להשיג ב"דומו", "ספייסיז" ו"הרמוני" 
  • מלקחיים: 29.90 ש"ח, להשיג ברשת "4Chef"

 

אגסים מטוגנים על מגש "ליבי" (Libbey)

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

מגש הזכוכית של "ליבי" מצויד בארבע קעריות מרובעות. ניתן למלא אחת ברוטב ולהניח במרכז הצלחת, או להניח את ארבעתן על המגש עם רטבים שונים או להשתמש בכל פריט בנפרד. סט זכוכית יפה בעיצוב נקי ונוח לשימוש.

 

  • מגש "ליבי": 59.90 ש"ח, להשיג ברשת "הום סנטר"

 

כפות גלידה "נעמן"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

דרך מקסימה ומקורית להגיש רטבים על שולחן האירוח.

 

כפות גלידה "נעמן" - 50 ש"ח, להשיג ברשת חנויות "נעמן"

 

על שולחן חנוכה

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • השולחן עוצב על ידי מעצבת שולחנות האירוח איריס מוסויף.
  • מפה 'אסטור" (Astor) יפהפייה: 199.90 ש"ח, להשיג ברשת "פוקס הום".
  • כלי קרמיקה "אדמה" עבודת יד תוצרת כחול לבן מקיבוץ נתיב הל"ה: 25-110 ש"ח
  • להשיג בעמוד הפייסבוק "אדמה סטודיו לקרמיקה".
  • גביעיי יין קריסטל: 225 ש"ח לזוג, להשיג באתר "עולם הבית" ובחנויות לאביזרי מטבח.
  • קישוט מתוך ערכת קישוטי חנוכה: 26.90 ש"ח, להשיג ברשת "פוקס הום".
  • סופגניות דניות טעימות להפליא: 9-5 ש"ח, להשיג במאפיית לחם יין.
  • חנוכיית עץ טיפוגרפית (משמאל) עם סביבון, מיוצרת בישראל: 329 ש"ח, להשיג ברשת "סוהו".
  • חנוכייה מתקפלת לזוג פמוטים (מימין) של האומן יאיר עמנואל: 238 ש"ח, להשיג ברשת "ואהבת".
  • נרות לד מאירים ללא אש, שעיצבתי כחנוכייה: 45 ש"ח ל-4 נרות, להשיג ברשת חנויות "איקאה".
  • ליקר תפוזים "קואנטרו" וליקר שקדים דיסארוננו של "הכרם": להשיג בחנויות יין
  • יינות איכותיים של רמת הגולן (שרדונה ואדום מחוזק): להשיג בחנויות יין.

 

רוצים מתכונים נוספים שאפשר להכין במולטי פריי: 

 

 

לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח אפשר לכתוב למייל: mirizelldonati@gmail.com

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
צ'ורוס במקום סופגנייה
צילום: דודו אזולאי
מומלצים