שתף קטע נבחר

אובמה לריבלין: השלום נראה רחוק אבל צריך לנסות

בפנים מחויכות ובאווירה נינוחה נפגשו נשיא המדינה והנשיא האמריקני בבית הלבן. אובמה אמר לריבלין כי ארה"ב מחויבת לביטחון ישראל וריבלין השיב: "אין לנו ידידה טובה יותר מארה"ב". לאחר מכן חגגו השניים בטקס הדלקת נרות

  

 

פגישה נינוחה בבית הלבן. אובמה וריבלין (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פגישה נינוחה בבית הלבן. אובמה וריבלין(צילום: AFP)
נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין נפגש הערב (יום ד') בבית הלבן עם נשיא ארצות הברית ברק אובמה. לאחר הפגישה היה ריבלין אורח הכבוד בטקס הדלקת הנרות הרשמי של הבית הלבן לרגל חנוכה. 

 

אובמה אמר לריבלין כי ארה"ב מחויבת לביטחון ישראל כ"אחד מהעקרונות הבסיסיים של אמריקה". "קיימתי דיון עם הנשיא ריבלין סביב האתגרים של חוסר היציבות במזרח התיכון והאתגרים שבהם אנחנו יכולים לסייע לישראל מול הפלסטינים", אמר אובמה לנשיא הישראלי.

 

"אנחנו מגנים את האלימות וההסתה, אבל אנחנו מקווים ליצירת דיאלוג לקידום השלום. זהו זמן שהשלום נראה רחוק, אבל צריך לנסות". לאחר דבריו של אובמה הודה לו ריבלין על תמיכתו במהלך שבע שנות כהונתו בבית הלבן. "לישראל אין ידידה טובה מארה"ב. ישראל מודה לך על המאבק נגד קיצוניות. אין לנו מלחמה נגד איסלאם".

 

בבית הלבן ניסו להזמין את ריבלין בחורף שעבר כשהגיע לאו"ם. ההזמנה נשלחה לאחר שנחשף על דבר הופעתו הצפויה של ראש הממשלה בנימין נתניהו בקונגרס בחודש מרס. ריבלין סירב אז בנימוק שלוח הזמנים שלו מחייב אותו לחזור לארץ. עכשיו הגיע ריבלין על פי הזמנה של אובמה בביקור שתוכנן מראש, שבו עשה אובמה מאמץ מירבי להעביר תחושות של נינוחות וידידות לביקור.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: קובי גדעון, לע"מ) (צילום: קובי גדעון, לע
(צילום: קובי גדעון, לע"מ)

לאחר מכן השתתפו שני הנשיאים ורעיותיהם בטקס הדלקת נרות חנוכה באגף המזרחי של הבית הלבן באולם גדוש באורחים. "הבית הלבן עורך שני טקסים, אבל זה הטקס החשוב כי הנשיא ריבלין כאן. התרגשתי מהנחישות של הנשיא ריבלין לשוויון", אמר אובמה. ריבלין אמר: "זוהי הפעם ה-76 שאני חוגג את חנוכה, אבל את זו אני לא אשכח. אני אוהב לחגוג עם הנכדים בירושלים, אבל אמרו לי שאסור לוותר על הסופגניות של הבית הלבן".

 

טרם ביקורו בארצות הברית פרסם ריבלין מאמר מדיני ב"וושינגטון פוסט" תחת הכותרת: "מה ישראל צריכה לעשות כדי להניח את היסודות לשלום", ובו גרס בין היתר כי בדיונים על העתיד המדיני - ההווה הביטחוני הופקר, וכי ישראל נטשה את ביטחונם של תושביה היהודים של מזרח ירושלים, כמו גם את רווחתם של תושביה הערבים.

 

במאמר כתב ריבלין כי כעת אין פתרון מעשי לסכסוך הישראלי-פלסטיני ואין תהליך דיפלומטי שמתנהל או משא ומתן מתקרב. "ישראל חייבת לנקוט צעדים כדי לשפר את המצב, ללא תלות בוויכוח הגיאופוליטי-טריטוריאלי", כתב ריבלין, "אלה צעדים שכל אדם הגיוני מבין שמשרתים גם את האינטרסים המוסריים וגם האינטרסים המעשיים של ישראל. מבלי לפתור את השאלה אם לישראל היום יש או אין פרטנר פלסטיני לשלום".

 

לפני המראתו לוושינגטון אמר ריבלין: "הידידות בין ישראל לארצות הברית היא ביטוי של קשר עמוק מאוד. זהו קשר בין עם לעם ובין אומה לאומה ואני מתכוון להביע בפני הנשיא, בשם העם כולו, את ההערכה הישראלית לתמיכה הבלתי מתפשרת של ארצות הברית בישראל, בכל תקופה ובכל מצב".

 

ריבלין לא מתכוון להיפגש עם המרגל הישראלי המשוחרר ג'ונתן פולארד, וככל הידוע גם לא יעלה את עניין הבקשה הישראלית להקל בתנאי השחרור שלו ולאפשר לו לעלות לארץ.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
ריבלין ואובמה, הערב
צילום: AP
מומלצים