שתף קטע נבחר

העליון אישר למנוע מ-3 עצורים יהודים מפגש עם עו"ד

השופט ג'ובראן דחה את הערעור על איסור המפגש בין עורכי הדין לבין שלושה עצורים בפרשה חמורה, בהם שני קטינים. אמש: עשרות הפגינו נגד המשך מעצר החשודים בהצתת בית משפחת דוואבשה

בית המשפט העליון דחה היום (א') את ערעורם של שני קטינים יהודים ובגיר אחד, העצורים זה כשבועיים על ידי שב"כ בפרשה חמורה, שפרטים בה אסורים לפרסום, ונמנע מהם מפגש עם עורך דין מיום מעצרם. 

 

עורכי דינם של העצורים, חי הבר ועדי קידר, הדגישו ששני העצורים נעדרי עבר פלילי וכי "מניעת מפגש בין עורך דין לעצור היא מעשה קיצוני שאין לנקוט אלא במקרה של 'פצצה מתקתקת'". נציג המדינה טען כי "בנסיבות העניין, ובפרט לנוכח חומרת המעשים המיוחסים לעוררים, קיימת חשיבות רבה בהמשך מניעת המפגש בינם לבין עורך דין".

 

עורך דינו של החשוד השלישי, איתמר בן גביר, טען כי הארכת מניעת המפגש של לקוחו מהווה מדרון חלקלק ועלולה להוביל לריבוי מקרים עתידיים שבהם תיפגע זכות ההיוועצות של עצורים".

 

לבסוף דחה השופט סלים ג'ובראן את בקשתם לאפשר להם להיפגש עם עורכי דינם. "אכן, אין חולק כי נקודת האיזון בין זכויות העצור לבין האינטרס הציבורי שבהשלמת החקירה משתנה בשעה שמדובר בעניינם של קטינים", נימק את דחיית הערעור. "סבורני, כי נוכח חומרת המעשים המיוחסים לשלושת העוררים והחשש מפני שיבוש חקירתם כמו גם החקירה של מעורבים אחרים בפרשה - נקודת האיזון טרם השתנתה, וישנו מקום להאריך את מניעת המפגש בין העוררים לבין בא-כוחם".

 

בתגובה להחלטה אמר עו"ד בן גביר כי "התחושה היא שבית המשפט נותן קרדיט רב מדי לחוקרי השב"כ, והבעיה היא שהתנהלות כזאת עשויה לגרום לאדם חף מפשע להודות במה שלא עשה. לצערי, חלק מהשופטים מתעלמים מדברי נשיא בית משפט עליון לשעבר שבדמוקרטיה המדינה לא יכולה לנקוט כל אמצעי נגד נחקרים, ובמקרה שלנו אנחנו נכנסים לשבוע השלישי ללא עורך דין".

גם חף מפשע יודה. עו"ד איתמר בן גביר מגיב  (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
גם חף מפשע יודה. עו"ד איתמר בן גביר מגיב (צילום: גיל יוחנן)

מחאה ברקע עצורי הרצח בדומא

בתוך כך, אתמול הפגינו כמה עשרות תושבים ביישוב שבו מתגורר אחד מהחשודים בהצתת בית משפט דוואבשה בכפר דומא. הם מחו מחוץ לביתו וטענו כי מעצרו אינו מוצדק. "אני קורא לראש הממשלה לעשות סדר במחלקה היהודית בשב"כ", אמר רב היישוב.

 

"בימים האחרונים פגשנו את שירות הביטחון הכללי בשעות האפלות שלו. לקחת מחנך ולהחזיק אותו במרתפי השב"כ בתנאי מאסר מחפירים זה דבר שאסור לעבור עליו לסדר היום", אמר הרב. בני משפחתו של העצור טוענים כי מדובר באיש למופת שאינו קשור בכלל לפרשה. "זה אדם שמקדיש את כל חייו לנוער ולתמיכה בשירותי הביטחון, לא יכול להיות שהוא ייעצר", אמר אחד מבני משפחתו של העצור.

 

בשב"כ מסרו בתגובה לדברים כי "שירות הביטחון הכללי הוא ארגון ממלכתי וכל פעולותיו מבוצעות על פי דין. חקירות השב"כ מתנהלות בהתאם להוראות החוק והפסיקה, ונתונות לפיקוח היועץ המשפטי לממשלה, פרקליטות המדינה ובתי המשפט".

 

ראשי היישוב מספרים כי יש פגיעה משמעותית בבני הנוער שאותם העצור מכיר מקרוב במסגרת עבודתו. "מדובר במשבר אמון, העצור תמיד חינך אותנו להאמין לרשויות הביטחון אבל עכשיו, אחרי שאדם כזה נעצר, אנחנו חושבים שכל אחד יכול להיעצר, זה פשוט אבסורד", אמר אחד הנערים מהיישוב.

  

רעייתו של העצור סיפרה אתמול ל-ynet: "בערב הוא נכנס הביתה עייף ותשוש מהחקירה הממושכת. עד כדי כך הוא לויאלי למערכת, שהוא לא הסכים לשתף אותי", אומרת ט'. "למחרת בבוקר הוא נסע מרצונו להמשך החקירה ובצהריים קיבלתי טלפון מהמשטרה שהודיעו לי שבעלי נעצר. לא יכולתי לדבר איתו או לשמוע פרטים על מה ולמה. הייתי המומה כי אין לו כל קשר לרצח. איך קורה שאזרח נעלם במעצר כזה?".

 

בעלה של ט' נחשב לאיש חינוך מוערך ביישוב שבו הוא מתגורר. אין לו עבר פלילי, הוא היה חייל מצטיין ועובד במסגרת המסייעת לבני נוער לעלות על דרך הישר. דבר מעצרו היכה את היישוב בתדהמה. "אין לו כל קשר לאירוע הזה", אומרים מקורביו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
עו"ג חי הבר
צילום: אבי מועלם
עו"ד עדי קידר
צילום: גיל יוחנן
עו"ד איתמר בן גביר
צילום: גיל יוחנן
מומלצים