שתף קטע נבחר

תעודת שליש: נבחרי הסיבוב הראשון בליגת העל

מכבי ראשל"צ הפתיעה וזכתה לנציגות מכובדת, הישראלי המצטיין סוף סוף פורע שטרות, ואיזו קבוצה איכזבה בגדול? ynet ספורט מסכם את הסיבוב הראשון בליגת העל בכדורסל

זמן לסיכומים. הסיבוב הראשון בליגת העל כבר מאחורינו, למעט משחק דחוי במסגרת המחזור השישי בין מכבי ראשון לציון להפועל חולון שייערך בסוף החודש, אחרי פתיחת הסיבוב השני. וזה הזמן בדיוק להכריז על מצטייני השליש הראשון של עונת 2015/16.

 

 

לא מעט מגמות ראינו מפתיחת הליגה, חלקן שליליות (פיטורי מאמנים, זרים בינוניים, רמת משחק נמוכה), אבל יש גם לא מעט חיוביות.

 

שחקן הסיבוב: דריל מונרו - מכבי ראשל"צ

מעטים הכירו את הגבוה של הכתומים. גם אוהדי קבוצתו לא ממש התלהבו בתחילה, בעיקר מכיוון שמדובר בסנטר שעם נעליים מגרד את ה-2.00 מ'. מהר מאוד כל התחזיות השליליות התבדו כשמונרו הפך בדיוק כמו קבוצתו ללהיט של הליגה.

 

בקושי 2 מ', אבל יופי של סנטר. מונרו (צילום: לילך וייס, מנהלת הליגה) (צילום: לילך וייס, מנהלת הליגה)
בקושי 2 מ', אבל יופי של סנטר. מונרו(צילום: לילך וייס, מנהלת הליגה)

 

הוא נבחר ל-MVP של הליגה במחזורים הראשון, השני, החמישי והשמיני. סך-הכל העמיד הסנטר של ראשל"צ ממוצעים של 17 נקודות, 8.5 ריבאונדים, 4.6 אסיסטים ו-2.9 חטיפות (מלך החטיפות של הליגה), והוא מדורג במקום הראשון בליגה בדירוג המדד עם 25.6.

 

משחקו הטוב ביותר היה בניצחון לאחר שתי הארכות - 83:89 על הפועל ירושלים. מונרו סיים עם 29 נקודות, 10 ריבאונדים, 6 אסיסטים, 6 חטיפות, סחט 10 עבירות וניפק מדד מפלצתי של 43 שהוא גם שיא המדד לשחקן העונה בליגה.

 

כמעט ונבחר: דיאנטה גארט (מכבי אשדוד) - MVP חודש נובמבר שהוביל את אשדוד לריצה מרשימה של חמישה ניצחונות רצופים. גארט, עד לפני שנתיים שחקן רוטציה ב-NBA, סיים את הסיבוב כמלך הסלים (19.7 נקודות), יחד עם 5.2 אסיסטים, ו-89 אחוזים מקו העונשין.

 

ישראלי הסיבוב: סילבן לנדסברג (מכבי ת"א)

בעונתו הרביעית במדי הצהובים סילבן לנדסברג מתחיל להראות את יכולתו האמיתית. אמנם גם ב-2014/15 הוא העמיד ממוצעים יפה בליגה (14.9 נקודות ו-5.1 ריבאונדים), אבל העונה בנוסף לשלולית המקומית הוא משחק היטב גם ביורוליג.

 

שימו לב לשלושת משחקיו האחרונים (מלאגה, ססארי ובאמברג) בהם העמיד ממוצע של 17 נקודות ב-50 אחוזים לשלוש. נראה שמאז שז'אן טבק נחת, הפורוורד המציא עצמו מחדש. פעם אחת בלבד בליגה ירד לנדסברג ממאזן דו ספרתי, ומשחקו הטוב ביותר היה מול חולון במחזור הרביעי בו קלע 21 נקודות. ממוצעיו בסיבוב הראשון: 14.1 נקודות, 3.3 ריבאונדים, 65.7 אחוזים ל-2 ב-20.3 דקות.

 

נותן תפוקה גם באירופה העונה. לנדסברג (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
נותן תפוקה גם באירופה העונה. לנדסברג(צילום: עוז מועלם)

 

כמעט נבחר: ליאור אליהו (הפועל ירושלים) – הפורוורד הישראלי סוגר סיבוב נהדר עם 12.1 נקודות, 5.6 ריבאונדים ו-4.4 אסיסטים ב-24 דקות בלבד. הוכחה ליכולת הנהדרת שלו ניתן היה לראות בניצחון החוץ על בני הרצליה (75:81) במחזור האחרון. כששום דבר לא עבד לקבוצתו, אליהו היה זה שסחף אותה לקאמבק גדול ברבע האחרון וסיים עם 18 נקודות, 6 ריבאונדים, 6 אסיסטים ו-2 חטיפות. ולחשוב שהוא היה מושבת לכמעט חודש בעקבות פציעה.

 

פריצת הסיבוב: אור סולומון (מכבי אשדוד)

אחרי שנתיים קשות במדי מכבי ראשל"צ ועירוני נס ציונה, היה נראה שהקריירה שלו שהייתה אמורה להיות בנסיקה, נמצאת בירידה. אבל הישראלי הצעיר חתם באשדוד והכל השתנה. סולומון מנצל את העובדה שקאדר המקומיים של צביקה שרף מצומצם, עושה את הדברים הקטנים בהגנה, ונהנה מהעובדה שהיריבות מתמקדות בעיקר בזרים כדי למצוא את עצמו חופשי לזריקות נוחות.

 

אומנם מבחינת נקודות זה עדיין לא מתבטא (6.5 נקודות), אבל בכל שאר האספקטים סולומון בהחלט שם. הוא מדורג שלישי בריבאונדים בליגה, וראשון מבין הישראלים, עם 9.2 כדורים חוזרים למשחק. סולומון זוכה ל-24.9 דקות בכל ערב נתון, והפך לשחקן חמישייה קבוע. כמה נתונים אותם הוא חייב לשפר: האחוז מחוץ לקשת (26), והגעה לקו העונשין. רק בהפסד אמש למכבי חיפה, סולומון הגיע לראשונה העונה לקו.

 

אור סולומון. חוץ מנקודות תורם בכל אספקט (צילום: גיל נחושתן) (צילום: גיל נחושתן)
אור סולומון. חוץ מנקודות תורם בכל אספקט(צילום: גיל נחושתן)

 

חמישיית הסיבוב:

סטיבן דניס (בני הרצליה) - גניבת הסיבוב. מוביל הכדור של השרונים פתח בצורה נוראית, אבל ככל שהליגה התקדמה הפך לבורג משמעותי בקבוצתו. עד ההפסד לירושלים, הרצליה הייתה במומנטום נהדר עם שישה ניצחונות בשבעת משחקיה האחרונים. אחת הסיבות המרכזיות לכך היא דניס שהגיע כסימן שאלה אחרי לא מעט פציעות, ובכסף קטן מאוד. למרות שהוא לא פותח בחמישייה של מיקי גורקה, הפך האמריקאי לפצצת האנרגיה של קבוצתו ובכל פעם שהוא עולה מהספסל יש שינוי במשחקם של השרונים.

ממוצעים בסיבוב הראשון: 13.6 נק', 4.3 ריב' 4 אס', 50 אחוזים מחוץ לקשת ב-26.1 דקות.

 

מצטרפים לדניס: דיאנטה גארט, סילבן לנדסברג, ליאור אליהו ודריל מונרו

 

מאמן הסיבוב: שרון דרוקר

אחרי לא מעט תהפוכות בקריירה, נראה שדרוקר מצא בית חם במכבי ראשל"צ. עונת הבכורה שלו עם הכתומים הייתה טובה והסתכמה בהגעה לחצי גמר הפלייאוף. בקיץ דחף לכך שקבוצתו תשחק באירופה, וכתוצאה מכך ומהתמיכה של הספונסרית הראשית, חברת "ראנד מדיה", התקציב גדל למעל לשמונה מיליון שקלים, ודרוקר הצליח להרכיב סגל מעובה.

 

עד כה בניית הקבוצה מוכיחה את עצמה מעל ומעבר. שני הפסדים בלבד היו לכתומים בסיבוב הראשון. גם באירופה ראשל"צ עושה חיל כשעלתה לשלב הבא ביורופ-קאפ מהמקום הראשון בבית. השאלה הגדולה שעליה בינתיים די חוששים בקבוצה לענות, האם מכבי ראשל"צ מודל 2015/16 יכולה ללכת עד הסוף בזירה המקומית? תשובות יגיעו בהמשך העונה, ככל שהעומס יגדל.

 

אבל האם הוא מסוגל ללכת עד הסוף? שרון דרוקר (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
אבל האם הוא מסוגל ללכת עד הסוף? שרון דרוקר(צילום: ראובן שוורץ)

 

הקבוצה המאכזבת: הפועל אילת

עם התקציב השלישי בגודלו בליגת העל, סגל שחקנים שכולל שני ישראלים מנוסים (אפיק ניסים ואלישי כדיר), ישראלי נוסף שהפך למוביל (עמית שמחון) וארבעה זרים יקרים ואיכותיים על הנייר, הציפייה הייתה שהקבוצה מהדרום לא תדורג רק במקום התשיעי.

 

ארבע הפסדים בחמשת המחזורים הראשונים גרמו להנהלת הקבוצה לפטר את אריק שיבק שכמה חודשים קודם לכן הדיח את מכבי ת"א בחצי גמר הפלייאוף והעלה את קבוצתם לגמר היסטורי. הרזומה העשיר של מאמן הנבחרת לשעבר לא עשה רושם על בעלי המועדון שהחזיר את עודד קטש.

 

בהתחלה כולם חשבו שהרומן המחודש עושה את שלו כשאילת ניצחה פעמיים ברציפות (קריית גת והרצליה), אך אז רשמה שלושה הפסדים רצופים, כולל תבוסה משפילה 96:69 לצהובים מת"א. לכולם ברור שהקבוצה צריכה שינוי, וגם בהנהלה הצהירו על כך. השאלה היא האם החיזוקים ייעשו במקומות הנכונים?

 

קטש. לא הביא איתו את השינוי (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
קטש. לא הביא איתו את השינוי(צילום: ראובן שוורץ)

 

הקבוצה המפתיעה: עירוני נהריה

אוהד ממוצע שיסתכל על השלד הישראלי שלה לא יאמין שמדובר בקבוצת ליגת העל, ואם להגיד את האמת נהריה גם הייתה המועמדת הראשית לרדת לליגת המשנה בתחזיות. אבל לפעמים בכדורסל השלם עולה על סך חלקיו. אריק אלפסי בנה סגל שחקנים לא הכי כישרוני, אבל רעב להצלחות. בינתיים זה מתבטא בשישה ניצחונות, שניים מהם על הפועל ירושלים ומכבי ת"א.

 

ניב ברקוביץ' ביכולת נהדרת אחרי שנתיים על הספסל של אילת מנהל מצוין את העניינים, וארבעת הזרים (מייקל אומה, גילברט בראון, קמרון קלארק וריצ'ארד הוואל) הם המוציאים לפועל. ההצלחה הייתה עד כדי כך גדולה, שאחרי הניצחון על מכבי ת"א הצפוניים דורגו במקום הראשון. מאז השיא חלה ירידה די צפויה שכללה הפסדים לנס ציונה וראשל"צ. מצד שני אף אחד לא ציפה שנהריה אחרי סיבוב אחד תדורג בטבלה לפני הפועל אילת והפועל ת"א.

 

משחק הסיבוב: מכבי אשדוד - מכבי קריית גת 89:90 (מחזור 8)

העובדה שבעקבות הניצחון קבעה מכבי אשדוד שיא מועדון חדש של חמישה ניצחונות רצופים, היא הדבר שולי ביותר בדרבי הדרומי שנערך ב-23 בנובמבר. קריית גת באה נחושה לרשום ניצחון ליגה שלישי ומהפתיחה שלטה. העולה החדשה אף הוליכה ב-14 הפרש באמצע הרבע השלישי והיה נראה שאין דבר שיכול למנוע ממנה ניצחון.

 

אלא שאז יהוא אורלנד נכנס לפעולה ועם שתי צ'אקות בתחילת הרבע האחרון העביר את ההובלה למקומיים - 72:73. קריית גת לא ויתרה. שלוש שלשות שלה תוך 15 שניות גרמו למהפך - 88:89 כשעל לוח השעונים באשדוד נשארו 4.9 שניות לסיום. נגמר? לא אם תשאלו את דיאנטה גארט שבזמן שנותר עבר את כל הגנת קריית גת כדי לקלוע עם הבאזר ולהעניק לקבוצתו את הניצחון - 89:90.

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים