שתף קטע נבחר

אחרי הסערה הופיעו הברקים: איפה ירד הכי הרבה גשם עד כה ואיפה יבש לחלוטין?

בכמה אזורים בארץ נרשמו מתחילת העונה נתוני משקעים גדולים מהממוצע, אולם דווקא אזור הצפון נותר עד כה יבש לחלוטין. מי מובילה את טבלת המשקעים ומי משתרכת מאחור? וגם: תיעוד מרהיב ממופע הברקים במוצ"ש ותחזית להמשך השבוע

  

 

המערכת החורפית לקראת דעיכה, הגיע הזמן לעשות סיכומים: טבלת כמויות המשקעים מתחילת עונת החורף מגלה כי העיר רעננה מובילה בתחום זה עם 380 מילימטרים. את המקום השני תופסות יחד תל אביב ואשקלון עם 330 מילימטרים ואחריהן ברשימה נתניה עם 220 מילימטרים. לפניכם תמונות ברקים מרהיבות ממוצאי שבת. צילמתם סרטון? שלחו לאימייל האדום

נתניה הוארה במופע ברקים מרהיב (צילום: ספיר ארלנגר ) (צילום: ספיר ארלנגר )
נתניה הוארה במופע ברקים מרהיב(צילום: ספיר ארלנגר )

ברקים בהרצליה (צילום: נעם כץ) (צילום: נעם כץ)
ברקים בהרצליה(צילום: נעם כץ)

הרצליה (צילום: נעם כץ) (צילום: נעם כץ)
הרצליה(צילום: נעם כץ)
 

דווקא אזור הצפון, שהיה רווי גשמי ברכה במשך שנים רבות, נותר עד כה יבש כמעט לחלוטין. החזאים והחקלאים אומרים כי הם אינם זוכרים פתיחה כה גרועה לחורף בצפון. בצפת, למשל, שרושמת ממוצע רב-שנתי של 250 מילימטרים גשם, נספרו למן תחילת החורף 86 מילימטרים גשם בלבד. נתונים דומים הופיעו גם בצפון רמת הגולן, בקצרין, בגינוסר ובחיפה. ואם משהו יכול לנחם את תושבי הצפון ואת המבקרים באזור, בשעות הלילה צפוי לרדת שלג בחרמון.

 

 (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
(צילום: אבי מועלם)

גם במערכת הנוכחית ניתן לראות כי רעננה ואשקלון כיכבו עם 100 מילימטרים של גשם ויותר. בכל האזורים מהשרון ודרומה, ירדו עד עתה כמויות גדולות בהרבה מהממוצע הרב-שנתי לעונה. מלבד אשקלון, גם בקריית גת ובבאר שבע נרשמו נתונים גבוהים יותר מאשר הממוצע הרב-שנתי.

 

צחי וקסמן, חזאי חברת "מטאו טק", הסביר כי השקעים שמביאים גשמים לצפון ולאזורים הדרומיים יותר נוצרים באופן שונה באזור הים התיכון. לדבריו, צפון הארץ מקבל את רוב הגשמים בעקבות רוחות דרום-מערביות במזרח הים התיכון.

 


 

נזקי הגשמים ברעננה (צילום: ג'ורג' גינסברג ) (צילום: ג'ורג' גינסברג )
נזקי הגשמים ברעננה(צילום: ג'ורג' גינסברג )

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

אשקלון התמלאה בשלוליות (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
אשקלון התמלאה בשלוליות(צילום: בראל אפרים)

 (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

 (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
(צילום: אבי רוקח)

"צריך שקע ברומטרי קרוב וחזק בקרבת קפריסין ודרום טורקיה", אמר וקסמן. "שקע כזה נוצר בתקופת החורף, כשגושי אוויר קרים מאירופה חודרים למזרח הים התיכון. המפגש עם המים החמימים יוצר את השקע הברומטרי. במצב כזה הצפון נהנה מכמות גדולה של גשמים בפרקי זמן קצרים, ואלה גשמי הברכה של הצפון. הרוחות מסיעות אוויר לח ובלתי יציב לאזורים הצפוניים".

 

וקסמן הוסיף כי "לעומת זאת, מה שקורה כרגע הוא שהשקעים נמצאים במסלול דרומי הרבה יותר. במקום להיווצר באזור קפריסין הם נוצרים מול חופי תל אביב ואשדוד ושם מייצרים ענני סערה. הצפון לעומת זאת נמצא תחת משטר של רוחות מזרחיות. זו תופעה שמתרחשת בחורף הישראלי אבל לא באופן מערכתי כמו שקורה השנה. לא הייתה עד כה מערכת אחת רצינית בצפון וכל המערכות שהיו לנו היו באוריינטציה דרומית".

 

לדברי החזאי, גם באופק לא נראות מערכות חדשות - לא צפוניות ולא

 דרומיות. "מחר עוד נראה שרידים של המערכת הנוכחית אבל החל ממחרתיים אנחנו נכנסים לשבוע של יובש, אולי נראה עוד משהו לקראת סוף השבוע הבא אבל גם זו מערכת עם רכיב דרומי".

 

הלילה יירד גשם מקומי וייתכנו סופות רעמים בודדות. קיים חשש לשיטפונות בנחלי המזרח. מידות החום החזויות להלילה ולמחר: קריית שמונה 19-9, קצרין 14-7, צפת 12-7, טבריה 21-10, נצרת 16-8, חיפה 19-10, תל אביב 19-10, ירושלים 14-7, אשקלון 19-11, עין גדי 21-14, באר שבע 18-7, ערד 15-8, מצפה רמון 13-7 ובאילת 22-12.

 

מחר יום ראשון עדיין ייתכן כאמור גשם מקומי קל בשעות הבוקר. ביום שני יהיה נאה ותחול עלייה קלה בטמפרטורות. בשלישי יוסיף להתחמם. ברביעי יהיה נאה ויבש. בלילה ייתכן גשם מקומי קל בדרום הארץ ובמזרחה. בחמישי צפויה ירידה קלה במידות החום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נעם כץ
מופע ברקים מרהיב מול הרצליה
צילום: נעם כץ
צילום: אביהו שפירא
מטיילים בחרמון
צילום: אביהו שפירא
מומלצים