עוגת שמרים עם חלבה ופיסטוקים

הכינו את התנורים: עוגת שמרים חורפית, עם מילוי מקורי ונדיב, שתמלא את הבית בניחוח אפייה משגע

עוגת חלבה ופיסטוקים (צילום: יוסי סליס)
עוגת חלבה ופיסטוקים (צילום: יוסי סליס)

המרכיבים

‭2)‬ תבניות אינגליש קייק, באורך 30 ס"מ)

  • ‭3 1/2‬ כוסות (500 גרם) קמח
  • 25 גרם שמרים טריים, מפוררים
  • 1 כפית (5 גרם) מלח
  • ‭1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר
  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים
  • ‭2/3‬ כוס (160 מ"ל) חלב

למלית

  • 500 גרם ממרח חלבה
  • 100 גרם חלבה, מפוררת
  • 1 כוס (100 גרם) פיסטוקים קצוצים

להברשה

  • 1 ביצה, טרופה

לסירופ הסוכר

  • ‭1/2‬ כוס (125 מ"ל) מים
  • ‭1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר

ההכנה

‭.1‬ הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, המלח, הסוכר, החמאה והביצים ולשים מעט. מוסיפים את החלב בהדרגה ולשים במהירות איטית ‭10-כ‬ דקות עד לקבלת בצק דביק מעט.

‭.2‬ מעבירים את הבצק לקערה משומנת, הופכים אותו בתוכה, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ללילה.

‭.3‬ משמנים את התבניות. מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני בגודל ‭35X25‬ ס"מ.

‭.4‬ המלית: מורחים כל עלה בממרח החלבה ומפזרים מחצית מפירורי החלבה והפיסטוקים. מגלגלים לגלילות הדוקות. חוצים כל גלילה לאורכה לשתי רצועות. מניחים כל שתי רצועות זו לצד זו, כשצידן החתוך פונה מעלה, וקולעים אותן. מעבירים לתבניות, מכסים בבד לח ומניחים להתפחה כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

‭.5‬ בינתיים מחממים את התנור ‭180-ל‬ מעלות.

‭.6‬ מברישים את העוגות בביצה הטרופה ואופים ‭35-כ‬ דקות עד שהן מזהיבות

‭.7‬ כשהעוגות בתנור, מכינים את הסירופ: מחממים את הסוכר והמים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסוכר נמס.

‭.8‬ מוציאים את העוגות מהתנור, מברישים בסירופ ומניחים לצינון. מגישים.

  • זמן הכנה: כשעה (ללא קירור והתפחה)
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד חודש במקפיא. לפני ההגשה, מומלץ לחמם את העוגות בתנור (כשהן עטופות ברדיד אלומיניום)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד