שתף קטע נבחר

התרופה לשפעת שמשגעת את תל אביב

שכחו ממרק עוף צח וסרבו בנימוס לכוס תה עם ג'ינג'ר: התרופה האולטימטיבית לשפעת שהפכה ללהיט החורף הזה היא לא אחרת מאשר טום יאם גאי - מרק תאילנדי עשיר וקל להכנה, אבל קשה להשגה בשל התור המשתרך מחוץ למסעדה התאילנדית בבוגרשוב. צפו איך מכינים (בקלות!) את הקסם בבית, ועבור כל מי שלא מוכן לוותר על הפנצילין היהודי, הבאנו גם מתכון למרק עוף אשכנזי

 

  

מרק טום-יאם גאי , יריב מלילי "בית תאילנדי" 

המצרכים (ל-4 סועדים):

4 כרעי, עוף גדועים לחמישיות (לבקש מהקצב)

2 בצלים, פרוסים לרצועות

250 גר' פטריות שמפיניון, חצויות

150 גר' פטריות יער, קרועות

2 עגבניות בינוניות, חתוכות ל-6 חלקים

4 גבעולי בצל ירוק, קצוץ

20 גבעולי כוסברה, קצוצים

120 גר' פיסות שורש גלנגל (להשיג בכל מחלקה אסייתית בסופרמרקט)

30 עלי קפיר ליים (להשיג בכל מחלקה אסייתית בסופרמרקט)

6 גבעולי למון גראס טרי ללא עלים

4 שיני שום

6 פלפלים חריפים בינוניים, חתוכים וכתושים

8- 10 כפות רוטב מי דגים

2 לימונים, סחוטים למיץ

מלח לפי הטעם

2.5 ליטר מים

טום יאם ינצח את השפעת, "בית תאילנדי" (צילום: ירון שרון) (צילום: ירון שרון)
טום יאם ינצח את השפעת, "בית תאילנדי"(צילום: ירון שרון)

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים עם השורשים: הגלנגל, הלמון גראס והקפיר ליים.
  2. אחרי 5 דקות הרתחה מוסיפים את העוף ומבשלים, תוך כדי רתיחה,רתיחה למשך רבע שעה.
  3. כותשים את הפלפל החריף והשום יחד, ומוסיפים לסיר. מבשלים ל- 5 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את רוטב הדגים ואת העגבניות. ממליחים, ומוסיפים את הלימון (אם רוצים מוסיפים גם חתיכות מהלימון עצמו) לאיזון הטעם.
  5. לאחר כשלוש דקות נוספות בודקים שהעוף מוכן אך לא רך מאוד. מוסיפים את הבצל והפטריות לארבע דקות נוספות. מאזנים טעמים באמצעות המלחה עדינה.
  6. מכבים את האש. מוזגים לצלחות, מעטרים עם כוסברה קצוצה ובצל ירוק קצוץ. מגישים לצד אורז.

  

מרק עוף צח, מסעדת קיטון

המצרכים: 

1 עוף בגודל בינוני

1/2 ק"ג בשר שפונדרה

4 גזרים

2 שורש סלרי

2 שורש פטרוזיליה

4 בצלים בינונים

צרור פטרוזילה, שמיר וסלרי

 

אופן ההכנה: 

  1. שמים בסיר את העוף והבשר, ומבשלים עד לרתיחה.
  2. מקפים את הקצף שנוצר. מוסיפים את ירקות השורש, הבצלים והגזרים.
  3. מבשלים את התערובת עד לריכוך העוף, ומוציאים אותו. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד לריכוך הבשר.
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר, ולאחר מספר דקות של בישול מעבירים את המרק במסננת מספר פעמים עד שמתקבל מרק צח.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון שרון
מי מאיים על מעמדו של מרק העוף האשכנזי?
צילום: ירון שרון
מומלצים