שתף קטע נבחר

בחמאס אישרו: אל עארורי עזב את טורקיה

האחראי על יחסי החוץ בחמאס הודיע כי סאלח אל-עארורי, שישראל דרשה את הוצאתו מטורקיה, עזב את המדינה לפני כחודשיים. "לא מעוניינים או מוכרחים להסביר את נסיבות עזיבתו"

 

סאלח אל עארורי. "עזב משיקולים הקשורים לתנועה" ()
סאלח אל עארורי. "עזב משיקולים הקשורים לתנועה"
 

בחמאס אישרו הערב (יום ד') כי בכיר הארגון, סאלח אל-עארורי עזב את טורקיה לפני יותר מחודשיים. אתמול פורסם כי טורקיה הורתה לאל-עארורי לעזוב את שטחה, כך לפי בכיר בארגון המקורב לאל-עארורי שהתראיין לעיתון "אל-קודס אל-ערבי". הבכיר טען כי ההוראה ניתנה בעקבות לחצים שהפעילו ארה"ב וישראל, והוסיף כי בכירי חמאס גיבשו מדיניות שלא להשתקע במדינה מסוימת וכי הם עוברים ממדינה למדינה.

 

האחראי על יחסי החוץ בתנועת חמאס, אוסמה חמדאן, אמר הערב: "אל-עארורי עזב את טורקיה לפני יותר מחודשיים משיקולים הקשורים לתנועה. אנחנו לא מעוניינים או מוכרחים להציג סיבות או הצדקות כדי להסביר את נסיבות עזיבתו". עם זאת הכחיש חמדאן כי ההחלטה על עזיבתו של אל-עארורי היא בעקבות לחצים שהופעלו על התנועה או בעקבות בקשה מצד השלטונות בטורקיה.

 

גורם בכיר בחמאס שהתראיין השבוע לעיתון "אל-קודס אל-ערבי" טען כי בעקבות לחצים שהפעילו ארה"ב וישראל על טורקיה הורתה האחרונה לאל-עארורי לעזוב את שטחה. לדבריו, אל-עארורי עובר בין מדינות שונות וטרם התמקם במקום מסוים.

 

הבכיר, שמקורב לאל-עארורי, הוסיף: "'השייח סלאח' העדיף לצאת מטורקיה ולהסיר בכך את הלחצים שמופעלים עליה מצד הממשל האמריקני וישראל בטענה כי הוא מקדם פעילות טרור משטחי טורקיה. חמאס מבין היטב שהעמדה הטורקית מושפעת ממדינות בעולם ועל כן לחמאס אין כל יכולת להשפיע על כך".

 

הגורם הבכיר ציין שבכירי חמאס גיבשו לעצמם מדיניות חדשה שהיא לא להשתקע במדינה מסוימת, ועל כן הם עוברים ממדינה למדינה. לפי הדיווח בעיתון, אל-עארורי מדלג בין דוחה בירת קטאר לביירות.

 

סוגיית הימצאותו של אל-עארורי בטורקיה הייתה אחת המחלוקות עם ישראל, בדרך להסכם הפיוס בין שתי המדינות. בישראל מייחסים לאל עארורי מעורבות פעילה בהכוונת פעילות טרור ביהודה ושומרון, והיא דרשה שהוא לא יוכל להישאר בטורקיה.

 

בשבוע שעבר נפגשו בחשאי בשוויץ יוסי כהן, היועץ לביטחון לאומי לשעבר וראש המוסד, ויוסי צ׳חנובר שליחו של נתניהו לנושא הטורקי, עם מנכ"ל משרד החוץ הטורקי פרידון סניאורלו. בפגישה הגיעו נציגי שתי המדינות למספר הבנות בדרך להסדרת היחסים, שהתערערו מאז הפשיטה על המרמרה. הצדדים סיכמו כי  ישראל תקים קרן פיצויים לנפגעי המרמרה,

כל התביעות נגד ישראל יבוטלו, שגרירי המדינות יוחזרו, איש חמאס אל עארורי לא ייכנס לטורקיה והיא לא תאפשר את פעילותו משם. בנוסף סוכם כי יחלו בקרוב דיונים להנחת צינור גז מישראל לתורכיה ומכירת גז.

 

כמה ימים לאחר אותו מפגש בשוויץ, נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן נועד עם מנהיג חמאס חאלד משעל באחד מארמונותיו באיסטנבול. מקור בלשכת ארדואן מסר שמשעל תדרך את הנשיא "בהתפתחויות האחרונות באזור", אך לא מסר פרטים על הפגישה. בחמאס נמנעו עד כה מהתייחסות להסכם הפיוס המסתמן בין ישראל לטורקיה בכיר הארגון בעזה, מחמוד א-זהאר, אמר כי בחמאס ממתינים לשמוע עמדה רשמית של טורקיה בנושא.

 

 באתר הרשמי של חמאס כתבו על הפגישה בין ארדואן למשעל: "במהלך הפגישה שנערכה הערב דנו השניים בהתפתחויות המדיניות האחרונות באזור והאווירה הייתה חיוביות. הוסכם לערוך דיונים נוספים במהלך הימים הבאים".

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים