שתף קטע נבחר

לגעת בשמיים: הנגשת טיסות לבעלי מוגבלויות פיזיות

עלייה למטוס כרוכה בלא מעט התארגנות כדי לוודא שיש מקום לכל דבר שעולה איתנו לטיסה - ומה יעשו אלו המתניידים על כיסא גלגלים? "מהנדסות העתיד" בפרויקט מיוחד מנסות למצוא פתרון שיקל ויהפוך את הטיסות לאפשריות עבור כולם

בשיתוף התעשייה האווירית

 

כל מי שטס במהלך חייו מכיר את התהליך - אורזים מזוודה, מכינים תיק שניקח איתנו לטיסה, מגיעים לשדה, עוברים את הבידוק, את הצ'ק-אין, מפקידים את המזוודה הגדולה ומשאירים את הקטנה יותר אצלכם. ואז מגיע זמן העלייה למטוס ואין מקום לתיק היד או למזוודה הקטנה שלקחתם - והיא נשלחת אל בטן המטוס או מונחת רחוק ממקום מושבכם. מרגיז.

 

הביצה שלא נשברה: כשהטכנולוגיה נפגשת עם עולם הטבע

 

אבל הצרות שלכם מזעריות לעומת של אלו המרותקים לכיסא גלגלים, מעבר לעובדה שלא תמיד כל מקום מונגש עבורם - ומדובר בחוק המחייב הנגשת כל מקום ציבורי - בשדות תעופה מסוימים בעולם, הם מחוייבים למסור את הכיסא כבר בשלב הבידוק והצ'ק-אין ולעבור לכסא גלגלים "מורשה" של שדה התעופה, וכך להסתובב בשדה התעופה בכיסא שאינו מותאם להם, לא תמיד נוח, ולעיתים צריכים גם להמתין זמן רב עד העלייה למטוס. כמובן שגם למטוס עצמו אי אפשר לעלות עם כיסא גלגלים וצריך להפקיד אותו בידי הדיילים בעת הכניסה למטוס, כך שלעיתים קרובות מדובר בתהליך מתיש ומסורבל שגורם לחוסר נעימות שלא לצורך.

בשדות תעופה מסוימים בעולם כיסא הגלגלים עושה צ'ק אין (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בשדות תעופה מסוימים בעולם כיסא הגלגלים עושה צ'ק אין(צילום: shutterstock)

במסגרת מיזם "מהנדסות העתיד"  - המשותף ל-ynet, ידיעות אחרונות והתעשייה האווירית - יעסוק אחד מהפרויקטים פורצי הדרך, בהם יעסקו התלמידות המצטיינות שנבחרו למיזם, בהנגשת טיסות למרותקים לכיסאות גלגלים וילווה על ידי המנטוריות המלוות קטי גרימוביץ ונרי לבקוביץ.

 

מה הוביל לרעיון עבור הפרויקט?

 

"בתקשורת ובמדיה מעבירים מסרים על הנגשת אנשים בעלי מוגבלויות במקומות ציבוריים ואת התוצאה של המסרים אלה אפשר לראות בשינוי שנעשה ע"י עיריות ומוסדות ציבור.

 

"שמנו לב, שהשינוי טרם הגיע לתחום התעופה והיום לאנשים בעלי מוגבלות המרותקים לכסא גלגלים קיימת בעיה לטוס ללא מלווה וסרבול בתהליך הושבת הנכה."

 

כיצד מתייחסים לנושא בישראל וכיצד מתייחסים לנושא הבעייתי הזה בעולם? אם בכלל

 

"טיסות אל-על שמתקיימות מאפשרות לבעלי מוגבלות להגיע עד המטוס עם כסא הגלגלים ובפתח המטוס למסור אותו לאחסון.

 

"בטיסות במדינות רבות בעולם קיים נוהל כי כל בעל מגבלויות חייב למסור את הכסא הגלגלים שלו כבר בשלב מסירת הכבודה ולעבור לכסא השייך לחברת התעופה."

 

האם נעשו ניסיונות למצוא פתרון לנושא בעולם ובארץ?

 

"בחיפוש מידע לא מצאנו פתרונות או רעיונות שיצאו לפועל."

 

להנגיש את החלום לכולם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
להנגיש את החלום לכולם(צילום: shutterstock)
  

האם הטכנולוגיה הזו, שעומדת בבסיס הרעיון, יכולה לשמש לעזרה בפיתוחים אחרים מעבר לפרויקט עצמו?

 

"לדעתנו הטכנולוגיה תעזור בפיתוחים נוספים בעולמות תוכן השונים מהתעופה."

 

מה הכלים העומדים לרשות התלמידות המפתחות של הרעיון?

 

"חשיפה לכלי טייס, מידע באינטרנט ומומחי תוכן מתעשייה אווירית."

 

מה החזון שלכן לגבי הפרויקט?

 

"אנחנו רוצות לראות כל אדם שהוא בעל מוגבלות, כמו, למשל, נכה על כיסא גלגלים, מקבל את ההזדמנות לטוס בעולם ללא בעיה והרגשה שזה 'פרויקט' בשבילו. כל נכה לא יהיה חייב במלווה צמוד. הנכות שלו לא צריכה להוות מחסום: בלראות עולם, בביצוע פגישות וכדומה."

 

פרויקט הנגשת טיסות לבעלי מוגבלויות פיזיות הוא חלק ממיזם "מהנדסות העתיד" המשותף ל-ynet, ידיעות אחרונות והתעשייה האווירית, וילווה ע"י המנטוריות קטי גרימוביץ ונרי לבקוביץ.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
המצאות שמקלות על כולם
צילום: shutterstock
מומלצים