שתף קטע נבחר

הערעור התקבל: מותר להניף ידיים בהר הבית

המחוזי ביטל את הרחקתו מהר הבית של יהודה עציון, לשעבר חבר המחתרת היהודית. השופט מתח ביקורת: "אולי צריך גם לאסור כיסוי ראש במתחם?". עציון: "ביקשתי להביע התייחדות עם הר הבית והשוכן בו". צפו בו בהר הבית

 

 

בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל היום (ב') את ערעורו של פעיל הר הבית וממורשעי המחתרת היהודית, יהודה עציון, וביטל את הרחקתו מההר. עציון הורחק בשבוע שעבר בחשד שהפר את הכללים בהר הבית כשהניף את ידיו בצורה של תפילה. בהחלטתו ביקר השופט רם וינוגרד את התנהלות המשטרה במקרה וקבע כי הגישה כלפי עציון מהווה "מדרון חלקלק".

 

בהחלטתו כתב השופט: "בנסיבות שנוצרו אין לדון בשאלה האם הטיית כפות הידיים כלפי מעלה מהווה פעולה של תפילה, ודי בכך שהמשטרה לא אסרה פעולה זו עד עתה. אציין כי הליכה בדרך זו, אולי ברוח הפסוק בישעיהו פרק א', מצריכה לכאורה היקש ומתן דין שווה גם להרמת עיניים כלפי מעלה, על רקע האמור במשנה במסכת ראש השנה פרק ג', ואולי יש צורך גם לאסור כיסוי ראש בהר הבית, מאחר ועל פי הנאמר בתלמוד מדובר על לבוש המעיד על יראת שמיים".

יהודה עציון בהר הבית (צילום: ארגון "חוננו") (צילום: ארגון
יהודה עציון בהר הבית(צילום: ארגון "חוננו")
 

עציון ופעילים אחרים בהם צמח בן יונה עלו להר במהלך צום עשרה בטבת ובשלב מסוים הלכו בידיים פרושות. קצין משטרה פנה אל עציון ודרש ממנו לשמוט את ידיו בטענה שמדובר בתנועת תפילה אסורה, אך הוא סרב. הוא עוכב לחקירה ובהמשך קיבל בית משפט השלום את בקשת המשטרה להרחיק את עציון ובן יונה לשבועיים מהר הבית, בעילה של סכנה לשלום הציבור. השניים ערערו לעליון באמצעות עו"ד סיניה מוזס חריזי.

 

בדיון טען נציג המשטרה, פקד אילן גרנות, כי בכניסה למתחם יש שילוט ברור האוסר כל צורה של פולחן בהר הבית: "הר הבית הוא מקום נפיץ. אנו נמצאים סביב גל טרור שהתחיל בסוגיה זו. משטרת ישראל הצליחה להוציא את הר הבית מאותו משחק".

 

בתגובה טענה עו"ד איריס אדרי מטעם ארגון "חננו" כי לא הייתה סכנה לשלום הציבור ולא התקהלות".

 (צילום: ארגון "חוננו") (צילום: ארגון
(צילום: ארגון "חוננו")

השופט וינוגרד קיבל כאמור את הערעור של עציון אך דחה את זה של בן יונה, לאחר שהתברר כי חתם בעבר על התחייבות להישמע להוראות השוטרים. "אדם שחתם על התחייבות עליו לכבדה", הבהיר השופט.

 

לאחר הדיון אמר עציון: "מלכתחילה היה ברור לי שאפילו במסגרת הסטטוס קוו המביש שאוסר תפילה בהר הבית, אין כל פסול בהרמת הידיים כלפי מעלה. במעשה זה ביקשתי להביע התייחדות עם הר הבית והשוכן בו".

 

בשנות ה-80, במסגרת ההתארגנות שכונתה "המחתרת היהודית", הורשע עציון בקשירת קשר לפוצץ את כיפת הסלע ונידון לשבע שנות מאסר אף שלא הביע חרטה. גם אחרי שחרורו הוא המשיך בפעילותו להתיר תפילת יהודים במתחם והתעמת על רקע זה עם המשטרה שוב ושוב.

 

מארגון חננו נמסר בתגובה: "אנו מקווים שהמשטרה תלמד מדברי השופט ותחדל להתעמר ביהודים העולים להר הבית. אנו עסוקים מדי יום בהגנה על זכויות יהודים הנעצרים רק בשל התנהלות פסולה של המשטרה".

 

עו"ד אדרי: "אנחנו שמחים על ההחלטה וביטול התנאים בעניינו של יהודה עציון, אך אנו מצרים שלא בוטלו התנאים גם בעניינו של העורר השני שלטעמינו לא ביצע כל עבירה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארגון "חוננו"
יהודה עציון בהר הבית
צילום: ארגון "חוננו"
מומלצים