שתף קטע נבחר

מה המחשב יכול לעשות למען החברה שלך?

מעוניינים להגדיל את תפוקת העובדים? מערכות מידע ממוחשבות יכולות לנתח ולנבא אילו צוותי עבודה יפעלו ביעילות, ומהו חוזק הקשרים בין החברים בהן. מדריך

ארגונים רבים מבינים את הקשר הישיר בין עבודת צוות להצלחת פרויקטים: שיתוף הפעולה בין העובדים מביא לניצול גבוה יותר של כוח העבודה. בנוסף, אם לחבר צוות אחד ישנה יכולת חזקה בתחום מסוים, הוא יוכל לחפות על חבר צוות אחר לו יכולות חלשות באותו תחום, כך שסך כל החולשות בצוות כולו יהיה נמוך יותר. יתרון משמעותי נוסף לעבודה בצוות היא מעצם העבודה במשותף. האדם כיצור חברתי יעדיף במקרים רבים לבצע משימות בחברה ולא לבד.

 

לכתבות נוספות בערוץ קריירה

 

מחקר שערך לאחרונה גוגל ןשהתבסס על כ- 200 ראיונות שנפרשו על פני למעלה משנתיים הוכיח כי קיים מכנה משותף בין צוותי עבודה פרודוקטיביים. המכנה המשותף מתבטא ביחסי הגומלין בין העובדים - ככל שהעובדים חשים בטחון ליטול סיכונים ומאמינים ביכולת הצוות להפיק תוצרים איכותיים בזמן, כך עבודת הצוות תהיה יעילה יותר.

 

נוסף לכך, המחקר הראה את חשיבות הבהירות של המשימה ותחושת המחויבות והחשיבות של העובדים ביחס אליה. אם כך עולה השאלה האם וכיצד ניתן לנבא ביצועים טובים של צוות עבודה. במילים אחרות – כיצד ניתן לגרום לכך שייבנה צוות עבודה פרודוקטיבי?

 

בין מחשבים לעבודה בצוותים

שיטות הערכה למדידת תפקוד עובדים וצוותים אינן דבר חדש בארגונים. המנהלים נעזרים השכם והערב במכונים המשתמשים בכלים מעולם הפסיכולוגיה, יועצים ארגוניים וצוות משאבי האנוש שעורכים סקרים ומבחנים אישיותיים ופסיכולוגיים, היכולים לקבוע האם הצוות אכן יעיל.

 

אולם כיום כבר קיימות מערכות מידע ממוחשבות שמנתחות ומנבאות אילו צוותי עבודה יפעלו ביעילות, ומהו חוזק הקשרים בין החברים בהן. השימוש באלגוריתמים ובתכונות המחשב משפר את מהימנות התוצאות שמספקים הכלים המסורתיים, ותורם משמעותית לאיכות ההחלטות הניהוליות.

 

בעולם הטכנולוגי של היום, כשכל כך הרבה מערכות דיגיטליות משמשות כלי עזר הנמצאים בשימוש שוטף לצורך ייעול העבודה, עולה השאלה מדוע רבים מן המנהלים נעזרים עדיין בשיטות הקיימות? האם הם אינם מודעים ליתרונות הגדולים בשימוש ביכולות הממוחשבות בשטח לניהול יעיל של הארגון?

 

מערכות ממוחשבות הן כלי מהיר ומידי, המאפשר לראשונה למנהל לראות מפה ויזואלית של אופן העבודה של הצוות, וכך לקבל החלטות בצורה מושכלת ואובייקטיבית. מערכות אלה יכולות גם לסייע באיתור עובד מתאים, ובשיבוצו בצוות שימקסם את הפוטנציאל שלו וכפועל יוצא את תפוקת החברה.

 

מערכות אלו ממפות את הקשרים בארגון ומנתחות את מעברי האינפורמציה בתוך הארגון. כך הן מאפשרות למנהל לבצע ביתר קלות אופטימיזציה לתהליכים, ואינטגרציה בין עובדים המתאימים לעבודה משותפת ולפעול בזמן אמת אם יש צורך ברה-ארגון.בנוסף, עובדים המקבלים תנאים משופרים להבטחת הצלחתם המקצועית והחברתית, יחושו שבעי רצון, יהנו ויגלו מחויבות רבה יותר.

 

למנהלים הנמצאים בסביבה עסקית ותחרותית מומלץ לאמץ כל כלי יעיל שיסייע להם להגיע לתפוקה גבוהה יותר של החברה ולחיזוק החיבור של העובדים לארגון. על אף החשש הטבעי בשימוש במחשב לצרכים כאלה, אין תחליף לניתוחים מורכבים ולנתוני אמת כעזר לקבלת החלטות מאשר הטכנולוגיות החדשות וכדאי שיראו בהם כלי עבודה הכרחי שצריך להיכנס לשימוש בארגז הכלים של הניהול, על מנת לסייע להם לקחת את החברה רחוק יותר ולהצמיח אותה גבוה יותר מן המתחרים בשוק.

 

הכותב הוא מייסד StepAhead, המספקת מערכת לניתוח רציף של נתונים הקיימים בארגון (big data)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים