שתף קטע נבחר

למצוא עבודה בניו יורק

לקראת יריד התעסוקה של מועצה מקומית, כמה טיפים למחפש העבודה הישראלי

כמו כל ישראלי שעבר לארה"ב, גם לי זה קרה – אחרי חודשים של חיפוש עבודה גיליתי שזה יותר קשה ממה שציפיתי. עם כל הכבוד לרקע הצבאי שלי, אף אחד לא מחכה בתור להציע לי עבודה, גם לא אותם מנהלים יהודים בכירים שתורמים כל הזמן לישראל. בסוף הפנמתי שזה לא לא משהו אישי: כללי המשחק בארה"ב שונים והמנטליות אחרת. מה שעבד בארץ לא בהכרח יעבוד כאן, וצריך להתיישר כמה שיותר מהר. רק כך אפשר להגדיל הסיכוי להצלחה.

 

לקראת יריד התעסוקה של מועצה מקומית ניו יורק אספתי בשבילכם 5 טיפים חשובים שאני מביא מניסיוני ב- Corporate America כמרואיין וכמראיין, שיעזרו לכם להשיג את עבודת חלומותיכם:

 

1. תבינו מי באמת רוצה אתכם – מאוד פשוט לאבד את עצמכם בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, בתוך אין סוף מעסיקים ותפקידים שונים. זה קרה גם לי. כשהגעתי לארצות הברית חשבתי ששיטת "מצליח" מהארץ תעבוד גם פה, אבל אחרי הרבה ייאוש ותשישות הבנתי שהייתי מפוזר מדי. בשוק האמריקאי חייבים להיות ממוקדים... תחליטו כמה שיותר מהר מהו התפקיד שאתם רוצים ומהן החברות שמציעות אותו, ומי מהן לא מוכנות להעסיק עובדים בינלאומיים (כאן, בניכר, אנחנו ה"עובדים הזרים") ותנפו אותן בלי לבזבז משאבים. עם כל הכבוד לכשרון שלכם, אף חברה לא תשנה את מדיניות כוח האדם שלה רק בשביל להעניק לכם ויזה.

 

2. 100% אנגלית תקינה - בארץ כמעט לאף אחד לא אכפת אם בקורות חיים שלכם יש כמה טעויות של הגהה או עיצוב. יותר חשוב מי הבן אדם. מאוד קשה לנו להבין, אבל אמריקאים שופטים אתכם בכל רגע נתון על רמת האנגלית שלכם, וכל טעות קטנה במייל, קורות חיים או כל מסמך אחר יכולה לפסול אתכם מידית. טעויות כאלו מראות לא רק על רמה נמוכה באנגלית, אלא גם על חוסר תשומת לב לפרטים. ההנחה שלהם שעברתם על כל דבר מאות פעמים לפני ששלחתם אליהם. טעות נחשבת לא רק שגיאת כתיב אלא גם התנסחות לא נכונה שאינה מתאימה לעובד בשוק האמריקאי. אנחנו, בסופו של יום, חושבים בעברית, ומה שיוצא הוא שאנחנו כותבים עברית באנגלית, מתעסקים רק בתרגום ולא בתוכן או בשפה, ובכך אנחנו מראים למעסיק שלא רק שאין לנו אנגלית ברמת שפת אם, אלא שאנחנו לא מכירים את תרבות העבודה האמריקאית.

מציאת העבודה הנכונה כנראה יותר חשובה מתיק ההשקעות שלכם, ואני אומר את זה כיועץ השקעות בעבר. כמו שהייתם משקיעים בתיק מניות או בנדל"ן, כך תשקיעו גם בתהליך חיפוש העבודה, גם אם צריך לבקש מכמה חברים אמריקאים שיעזרו לכם ואפילו אם צריך לשלם לחברה מקצועית שתעשה זאת בשבילכם. בשוק קיימות חברות רבות שעוזרות בהגהה שיתקנו לכם את המסמכים ויגרמו לכם להישמע כמו ניו יורקים.

 

3. שיעורי בית לפני הראיון – הציפייה בארה"ב היא שכאשר אתם ניגשים לראיון עבודה, עשיתם כל מה שניתן על מנת ללמוד יותר על החברה אליה אתם מתראיינים, ויותר חשוב, על התפקיד עצמו. להבדיל מהארץ, שם מקובל להתחיל לברר על מהות התפקיד בראיון עצמו, בארה"ב הציפייה היא שאתם כבר החלטתם שזהו התפקיד שאתם הכי רוצים בעולם ועכשיו רק נותר לכם להראות למה אתם הכי מתאימים.

 

4. חשיבות ה"פולואפ" – סיימתם את הריאיון, הלך טוב ואז מה? מחכים עד שהם יפנו אליי? לא! באמריקה חובה לשלוח מכתב תודה קצר וענייני למראיין בו תודו לו על הזמן שלו ותדגישו שוב מדוע העבודה שהתראיינתם אליה מתאימה לכם כמו כפפה ליד (ושוב, תיזהרו לא לעשות טעויות באנגלית).

 

5. לדעת לקבל לא – כמה שזה לא נעים, זה תהליך שייקח זמן. כמו שלא ניגשים להרים משקולות של 100 ק"ג מהיום למחר בלי להתאמן, כך גם בתהליך חיפוש העבודה. אתם חייבים להתמיד ולראות בכל ראיון כושל אימון שהכשיר אתכם לראיון הבא. כמו באימונים, כך גם במקרה זה, ככל שתתמידו ותתאמנו כך תגדילו את הסיכוי שלכם עד שלבסוף תבוא ההצעה הנכספת.

 

אלון גורבונוס, מייסד PROOFFIX, לשעבר יועץ במקינזי, חי בניו יורק.

 

להרשמה ליריד התעסוקה של מועצה מקומית ניו יורק:  moatza.org/career 

 

קהילה הוא מדור הנכתב על ידי פעילי מועצה מקומית ניו-יורק, ארגון הגג של הקהילות הישראליות השונות בניו יורק רבתי.

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים