קדרת בקר ברוטב צ'ילי מתוק עם אגוזי מלך, כרשה ושאלוט (צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר)
המתכון באדיבות בקר תנובה.
מרכיבים
5 מנות
- 1 ק"ג נתחים לחמין
- שמן לטיגון
- 200 גרם בצלצלי שאלוט
- 5 גבעולי כרשה צעירה חתוכים למקטעים של כ-5 ס"מ, או 1 כרשה רגילה פרוסה גס
- 200 מ"ל (קצת יותר מ-3/4 כוס) רוטב צ'ילי מתוק
- 50 מ"ל (קצת פחות מ-1/4 כוס) רוטב טריאקי
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה
- מבשלים את נתחי הבשר כשעתיים במים רותחים, עד שהם מתרככים. מסננים.
- מחממים את השמן בסיר רחב (או במחבת רחבה) על להבה גבוהה. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משחים מעט. מוסיפים את בצלי השאלוט ואת הכרשה ומטגנים עוד 5-4 דקות.
- מנמיכים את הלהבה לבינונית, מוסיפים את רוטב הצ'ילי המתוק ואת רוטב הטריאקי ומקפיצים יחד כ-5 דקות.
- מקשטים באגוזי המלך הקצוצים ומגישים עם אורז בסמטי.