קדרת בקר ברוטב צ'ילי מתוק
עם אגוזי מלך, כרשה ושאלוט

בדיוק מה שצריך בשביל יום גשום: קדרת בקר ברוטב אסייתי רב-טעמים, שדורשת מעט מאוד מאמץ – את רוב העבודה עושים הכיריים

מערכת ערוץ האוכל

|

31.12.15 | 12:40

קדרת בקר ברוטב צ'ילי מתוק עם אגוזי מלך, כרשה ושאלוט (צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר)
קדרת בקר ברוטב צ'ילי מתוק עם אגוזי מלך, כרשה ושאלוט (צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר)
המתכון באדיבות בקר תנובה.

 

מרכיבים

5 מנות

 

  • 1 ק"ג נתחים לחמין
  • שמן לטיגון
  • 200 גרם בצלצלי שאלוט
  • 5 גבעולי כרשה צעירה חתוכים למקטעים של כ-5 ס"מ, או 1 כרשה רגילה פרוסה גס
  • 200 מ"ל (קצת יותר מ-3/4 כוס) רוטב צ'ילי מתוק
  • 50 מ"ל (קצת פחות מ-1/4 כוס) רוטב טריאקי
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את נתחי הבשר כשעתיים במים רותחים, עד שהם מתרככים. מסננים.
  2. מחממים את השמן בסיר רחב (או במחבת רחבה) על להבה גבוהה. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משחים מעט. מוסיפים את בצלי השאלוט ואת הכרשה ומטגנים עוד 5-4 דקות.
  3. מנמיכים את הלהבה לבינונית, מוסיפים את רוטב הצ'ילי המתוק ואת רוטב הטריאקי ומקפיצים יחד כ-5 דקות.
  4. מקשטים באגוזי המלך הקצוצים ומגישים עם אורז בסמטי.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג