שתף קטע נבחר

כוכב הצפון: מתכונים עם סלמון

אפוי, צלוי או מעושן: פותחים את השבוע החדש עם רביעיית מתכוני סלמון שאפשר להכין בבית, ובקלות - פילה סלמון ברוטב שמנת וחרדל, קרפצ'יו עם סלט אבוקדו, פסטה עם סלמון מעושן וגם פילה סלמון ברוטב שמנת עם תרד וכרישה

פילה סלמון ברוטב שמנת וחרדל עם אספרגוס

 

המצרכים (ל-4 מנות):

פילה סלמון (עם העור) במשקל 200 גר', פרוס ל-4 נתחים

1 זר אספרגוס

מעט שמן זית, לשימון תבנית האפייה

לרוטב:

250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מכל)

25 גר' חמאה קרה

1 כף חרדל דיז'ון גרגרים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה: 

  1. חולטים את האספרגוס - חותכים את השליש התחתון של מקלות האספרגוס (אם משתמשים באספרגוס עבה, מקלפים את המקל בעזרת קולפן בחלקו התחתון). מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול, וחולטים את האספרגוס במשך 2-3 דקות.
  2. מכינים את הרוטב - מבשלים בסיר 250 מ"ל שמנת עד לרתיחה, מוסיפים חרדל ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה, ומערבבים עד שהיא נמסה. ממשיכים לצמצם את הרוטב עד להסמכה ומתבלים במלח ופלפל.
  3. משמנים תבנית אפייה במעט שמן זית, מתבלים את הדג במלח ופלפל ומושחים במעט שמן. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות בין 10-12 דקות.
  4. הגשה - שמים את הדג ואת האספרגוס על צלחת הגשה ויוצקים מעל מעט מהרוטב. מומלץ להגיש עם פירה תפוחי אדמה.

 

קרפצ'יו סלמון עם סלט אבוקדו

 

 

המצרכים (ל-4 מנות):

200 גר' סלמון טרי, נקי מעור ועצמות

1 אבוקדו בשל, מעט קשה

1 בצל ירוק, קצוץ דק

1 כף שומשום קלוי

2 כפות רוטב סויה

2 כפות שמן שומשום

מלח, פלפל

מיץ לימון מ-2 לימונים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה: 

  1. פורסים דק את הסלמון, ומשטחים מעט על צלחת בעזרת תחתית של כוס.
  2. מכינים את סלט האבוקדו - חותכים אבוקדו לקוביות קטנות, מוסיפים שומשום וכמה טיפות שמן משמן השומשום. שמים בצל ירוק ומעט מלח ופלפל, ומערבבים בעדינות.
  3. מערבבים את הסויה עם הלימון ושמן השומשום, ומורחים על הדג. מתבלים במלח ופלפל.
  4. הגשה - מסדרים על צלחת את סלט האבוקדו והדג, ומגישים.

 

פסטה עם סלמון מעושן ברוטב שמנת, שום ויין לבן

 

המצרכים (ל-4 מנות):

500 גר' פסטה יבשה, ארוכה או קצרה

לרוטב:

200 גר' סלומון מעושן פרוס

250 גר' שמנת מתוקה (1 מכל)

2 שיני שום, קצוצות דק

1/2 כוס יין לבן חצי יבש

50 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

1 חבילת עירית, קצוצה דק

מלח, פלפל

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה: 

  1. קוצצים את הסלמון לחתיכות קטנות.
  2. מכינים את הרוטב - ממסים 1/3 מהחמאה על מחבת. מוסיפים שום ואת הסלמון הקצוץ מטגנים במשך דקה. יוצקים למחבת יין לבן, ומבשלים עד שמסמיך מעט. מוסיפים שמנת מתוקה, ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש בינונית עד להסמכה, ומוסיפים לתערובת את שאר החמאה.
  3. מכינים את הפסטה  - מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה, מסננים ומוסיפים לרוטב.
  4. הגשה - מקשטים בעירית קצוצה ומגישים.

 

פילה סלמון ברוטב שמנת עם תרד וכרישה

 

המצרכים (ל-6-8 מנות):

1 פילה סלמון שלם (1/2 2 ק"ג) נקי מעצמות 

מלח, פלפל

1 כף שמן זית

1 כוס יין לבן חצי יבש

מיץ מחצי לימון

לרוטב:

2 כרישות גדולות, פרוסות דק

250 גר' תרד שטוף, קצוץ גס (1 חבילה)

250 גר' שמנת מתוקה (1 מכל)

1/2 אגוז מוסקט מגורר או 1/4 כפית מוסקט טחון

50 גר' פרמזן איכותי מגורד 

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
   

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הדג - חותכים את הדג כמעט עד הסוף לפרוסות, לפי מספר המנות. מניחים בתבנית ומתבלים במלח ופלפל. יוצקים מעל כף שמן, יין ולימון ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10 דקות.
  2. מכינים את הרוטב - מאדים כרישה במחבת גדולה או בסיר רחב במעט שמן, עד שהיא מתרככת מעט. מוסיפים שמנת ותרד, ומבשלים עד להסמכה. מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט.
  3. אופים את המנה - מניחים את הדג בתבנית אפייה, יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים את הפרמזן.
  4. מעבירים את התנור למצב גריל, ואופים במשך 5 דקות עד שהגבינה משחימה.

 

המתכונים באדיבות שף איתן ששון ממסעדת גוצ'ה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פסטה עם סלמון מעושן ברוטב שמנת, שום ויין לבן
צילום: ירון ברנר
מומלצים