סלט עוף תאילנדי שמלהיט את היצרים (צילום: יוסי סליס)
סלט עוף ופומלה
מרכיבים
2 מנות
- 1/2 חזה עוף דק, חתוך לרצועות דקות
למרינדה
- 1 שן שום קצוצה
- 3 כפות קטשופ
- מעט צ'ילי יבש גרוס
- 1/2 1 כפיות חומץ
- 1/4 כפית כוסברה טחונה יבשה
- 2 כפיות רוטב דגים
לסלט
- 1 שן שום מקולפת
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 2 פלפל צ'ילי אדום פרוס
- 1 גבעול למון גראס (החלק הלבן), פרוס דק מאוד
- 1 מלפפון ללא ליבה, פרוס
- 1 גבעול בצל ירוק חתוך לפרוסות ברוחב 2 ס"מ
- 1 כוס פלחי פומלה חתוכים לגודל ביס
- 2 כפות רוטב דגים
- 2 כפות מיץ ליים
- לקישוט: כוסברה קצוצה ופלפל אדום קצוץ
אופן ההכנה
- מערבבים את מרכיבי המרינדה ושמים את העוף להשרייה למשך שעתיים לפחות.
- מוציאים את העוף מהמרינדה ומקפיצים במחבת עד לדרגת צלייה מהירה.
- מועכים בעלי ומכתש את השום, המלח, הצ'ילי והלמון גראס.
- מערבבים בקערה את המלפפון, הבצל, הפומלה, רוטב הדגים ומיץ הליים, מתבלים בתערובת השום ומעבירים לשתי צלחות הגשה.
- מניחים על כל צלחת חצי מכמות הסלט, מסדרים מעל את העוף ומקשטים בכוסברה ובפלפל אדום.
ערכים תזונתיים למנה
- 259 קלוריות
- 26 גרם פחמימות
- 33 גרם חלבון
- 2 גרם שומן