שתף קטע נבחר

אדום לוהט: ארבעה מתכונים עם תותים

רגע לפני שעונת התותים מסתיימת והגעגועים לפרי הכי סקסי בגינה מתחילים מחדש עד לפעם הבאה, זה הזמן להכין מתכונים אדומים שישאירו לכם טעם טוב ומתוק בפה: מילקי תותים ושוקולד לבן, וופל תותי פרוטי, שאנטי תותים ושוקולד לבן ושרינג תותים ושוקולד לבן

מילקי תותים ושוקולד לבן

המצרכים (למנה אחת):

לגנאש שוקולד לבן-

200 מ"ל שמנת מתוקה

150 גר' שוקולד לבן

לרוטב שוקולד חלב חם-

100 גר' שוקולד חלב

200 מ"ל שמנת מתוקה

להגשה-

1/2 כף שברי שוקולד חלב

4 תותים טריים, חתוכים לרבעים

50 גר' קצפת מוכנה

1 כף כדורי וופל, מצופים שוקולד חלב של מקס ברנר

 (צילום: גדי אהד) (צילום: גדי אהד)
(צילום: גדי אהד)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את גנאש השוקולד הלבן - מבשלים את השמנת עד לרתיחה, יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים. שומרים בקירור עד לקבלת מרקם סמיך ומרוכז. 
  2. מכינים את רוטב השוקולד - בקערה מבשלים 100 מ"ל שמנת עד לרתיחה, ומוסיפים 100 גר' שוקולד חלב עד לקבלת מרקם נוזלי. מעבירים את הרוטב למבחנה או לצ'ייסר, ושומרים חם עד להגשה.
  3. הגשה - שמים בצנצנת זכוכית שקופה או כוס של 150 מ"ל כף מגנאש השוקולד הלבן, מעליו מפזרים את התותים החתוכים, יוצקים את שברי שוקולד החלב ומקשטים בקצפת. שמים כף כדורי וופל מצופים שוקולד, ומגישים עם מבחנה/צ'ייסר של רוטב שוקולד חלב חם וטאפס של כדורי וופל מצופים שוקולד.

 

וופל תותי פרוטי

המצרכים (למנה אחת):

לוופלים בלגיים-

700 גר' קמח

125 גר' סוכר

14 גר' שמרים יבשים

150 מ"ל שמנת מתוקה

250 מ"ל חלב

3 ביצים

1/2 כפית תמצית וניל

250 גר' חמאה

10 גר' מלח

200 גר' סוכר גבישי

להגשה-

3 תותים טריים, חתוכים לחצאים

1/2 כף שברי שוקולד לבן

70 גר' קצפת מוכנה

1 כף כדורי וופל, מצופים שוקולד חלב של מקס ברנר

מבחנה/צ'ייסר של שוקולד חלב חם

 (צילום: גדי אהד) (צילום: גדי אהד)
(צילום: גדי אהד)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הוופלים - בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים לתערובת את השמנת המתוקה, החלב, הביצים ותמצית הווניל ולשים את כל המרכיבים יחד במשך 20 דקות. מוסיפים את החמאה והמלח, ומעבירים למקרר למשך לילה. למחרת, מוציאים את התערובת מהמקרר ומוסיפים פנימה סוכר גבישי ומערבבים. יוצרים מהתערובת כדורים במשקל של כ-50 גרם, מעבירים למכונת הוופל עד לקבלת וופל מוכן וזהוב משני הצדדים.
  2. הגשה - מניחים שני וופלים על צלחת, יוצקים בעדינות ערימה של קצפת מעל כל וופל. מסדרים מסביב לקצפת תותים, ומוסיפים מעל את שברי השוקולד הלבן. ניתן להגיש את המנה עם מבחנה של שוקולד חלב חם מומס, וטאפס של כדורי וופל מצופים שוקולד חלב.

 

שאנטי תותים ושוקולד לבן

המצרכים (למנה זוגית):

לרוטב תותים-

3 תותים טריים

150 מ"ל מי סוכר

לקרם שוקולד לבן-

400 גר' שוקולד לבן

520 מ"ל שמנת מתוקה.

להגשה-

70 גר' קרם שאנטי שוקולד לבן

7 תותים חצויים

150 מ"ל מי סוכר

עוגיית קוקי סנדוויץ' של מקס ברנר או כל עוגיית שוקולד צ'יפס ג'מבו

50 גר' קצפת

3 אצבעות מרנג

2 עלים של נענע לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את השאנטי תותים ושוקולד לבן - יום לפני מרתיחים בסיר 520 מ"ל שמנת מתוקה, ויוצקים על השוקולד הלבן שבקערה. מערבבים היטב עד להמסה, ומעבירים למקרר ללילה. למחרת מקציפים את התערובת בזהירות.
  2. מכינים את רוטב התותים - מערבבים בבלנדר את התותים עם מי הסוכר עד לקבלת מרקם חלק, ומניחים בצד להתקרר.
  3. מרכיבים את המנה - יוצקים את קרם השאנטי לגביע זכוכית או לכוס גדולה, ומעליו שופכים כף אחת של עוגייה מפוררת לחתיכות עבות ושומרים עוד כף של חתיכות בצד. מוסיפים מעל שלושה תותים טריים חתוכים, שופכים חלק מרוטב התותים שהוכן מראש ושומרים עוד בצד ומוסיפים עוד כף מהעוגייה המפוררת.
  4. מעל מכינים עוד שכבה, שמים את הקצפת ומעל הקצפת מקשטים בעיטורים של תותים חתוכים, 3 אצבעות של שברי מרנג, זילוף נוסף של רוטב תותים ו-2 עלים של נענע בקצה.

 

שרינג תותים ושוקולד לבן

המצרכים (למנה זוגית):

לבראוניז של מקס-

570 גר' שוקולד חלב

530 גר' חמאה

580 גר' סוכר

9 ביצים

220 גר' קמח

20 גר' אבקת קקאו

1 אבקת אפייה

110 גר' אגוזי מלך

40 גר' שברי שוקולד לבן

לגנאש שוקולד לבן-

200 מ"ל שמנת מתוקה

150 גר' שוקולד לבן

לרוטב תותים-

3 תותים טריים

150 מ"ל מי סוכר

לרוטב שוקולד חלב+רוטב שוקולד לבן חם-

100 גר' שוקולד חלב

100 גר' שוקולד לבן

200 מ"ל שמנת מתוקה

להגשה:

1 וופל תותי פרוטי (ראו מתכון למעלה)

1 שאנטי תותים ושוקולד לבן בצנצנת קטנה (ראו מתכון למעלה)

1 כף שברי שוקולד לבן

6 תותים, חתוכים לרבעים

1 כדור גלידה וניל

1 מבחנה/צ'ייסר של שוקולד לבן חם

 (צילום: גדי אהד) (צילום: גדי אהד)
(צילום: גדי אהד)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את שרינג התותים והשוקולד הלבן - ממיסים על בן מארי את שוקולד החלב והחמאה עד להמסה, ומוסיפים את הסוכר. מוסיפים את הביצים, הקמח, הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים לתערובת את אגוזי המלך והשוקולד הלבן. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה, ואופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מניחים בצד להתקרר, ואחרי שמתקרר חותכים לריבועים שווים.
  2. מכינים את גנאש השוקולד הלבן - מבשלים את השמנת עד לרתיחה, יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים. שומרים בקירור עד לקבלת מרקם סמיך ומרוכז. יוצקים 100 מ"ל שמנת לשתי קערות. לקערה אחת מוסיפים 100 גרם שוקולד לבן, ולקערה אחת 100 גרם שוקולד חלב. מערבבים עד לקבלת לקבלת מרקם נוזלי וליצירת רוטב שוקולד חלב ורוטב שוקולד לבן. שומרים בחימום עד להגשה (אם רוצים - ניתן להעביר את התערובת למבחנה או לצ'ייסר עד לשלב הבא).
  3. מרכיבים את המנה - על צלחת מעוצבת גדולה או מגש מסדרים וופל תותי פרוטי אחד עם קצפת, ומעטרים בתותים ובשברי השוקולד לבן שהכנו מקודם, ובצנצנת עם שאנטי תותים והשוקולד הלבן. שמים 2 ריבועי בראוניז גדולים אחד על השני, ויוצרים מגדל שכבות בראוניז שביניהם כף גנאש שוקולד לבן. מעל 2 הבראוניז שופכים כף נוספת של גנאש שוקולד לבן בנדיבות עם זילוף של רוטב שוקולד חלב חם, ומקשטים בתותים ושברי שוקולד לבן מעל. מגישים עם כדור גלידה וניל וזילוף של רוטב תותים מעל, ומבחנה או צ'ייסר של שוקולד לבן חם בצד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גדי אהד
וופל תותי פרוטי
צילום: גדי אהד
מומלצים