קדרת צוואר טלה עם ירקות
שורש, שומר ולימון פרסי

סוף השבוע כבר באופק - והוא אמור להיות קריר. אז קבלו אותו עם קדרה חמה ועשירה של צוואר טלה עם המון ירקות שורש, בירה ולימון פרסי

מערכת Xnet

|

12.01.16 | 22:58

קדרת צוואר טלה עם ירקות שורש, שומר ולימון פרסי (צילום: יעקב מדר)
קדרת צוואר טלה עם ירקות שורש, שומר ולימון פרסי (צילום: יעקב מדר)

המתכון באדיבות השף רותם צרפתי ממסעדת הבשרים הכשרה "זיגל" שבכפר האמנים אניעם ברמת הגולן.

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1 ק"ג צוואר טלה פרוס
  • 1 חבילה בצלי שאלוט
  • 1 שורש סלרי
  • 2 שורשי פטרוזיליה
  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 גזרים
  • 2 פקעות שומר
  • 1 ראש שום שלם
  • מעט שמן
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 ליטר בירה כהה
  • 1 ליטר ציר עוף או ירקות
  • 3 לימונים פרסיים בהירים
  • 1 כוכב אניס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. קולפים את בצלי השאלוט וקוצצים אותם. קולפים גם את שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, תפוחי האדמה, הגזרים ופקעות השומר, וחותכים את כולם לקוביות בגודל 2 ס"מ. מפרקים את ראש השום וקולפים את השיניים.
  2. מחממים מעט שמן בסיר כבד ומטגנים את פרוסות הבשר עד שהן משחימות משני הצדדים. מוציאים לצלחת.
  3. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הירקות ואת שיני השום, ומטגנים עד שהם מתחממים ומזהיבים מעט.
  4. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הבירה, הציר, הלימונים הפרסיים וכוכב האניס ומביאים לרתיחה.
  5. מחזירים לסיר את נתחי הבשר ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובמעט פלפל, מנמיכים את האש למינימום, מכסים ומבשלים כ-3 שעות. לחלופין, אפשר להכניס את הסיר לכ-3 שעות לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

 

איך מכינים מראש?

  • שומרים את המנה המוכנה עד יומיים במקרר. מחממים 60-45 דקות, עם מכסה, בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג