קישוא בשושו: שתי פשטידות קלות
שגם שונאי קישואים יאכלו בשמחה

אם לא תספרו לאף אחד שבפשטידות האלה יש קישואים – גם מי שלא אוהבים אותם יבקשו תוספת. וההכנה? הכי פשוטה שיש

אסנת לסטרפורסם: 14.01.16 19:57
פשטידת קישואים עם עשבי תיבול ואגוזים (צילום: אסנת לסטר )
פשטידת קישואים עם עשבי תיבול ואגוזים (צילום: אסנת לסטר )

פשטידת קישואים עם עשבי תיבול ואגוזים

מתכון של אסנת לסטר.

 

מרכיבים

תבנית בגודל 20X30 ס"מ

 

  • 1 ק"ג קישואים, מגוררים וסחוטים היטב מנוזלים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול מגורר
  • 3 ביצים טרופות
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 100 גרם אגוזי מלך שבורים
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1 כף גדושה אבקת מרק בצל
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • חופן אגוזי פקאן לקישוט הפשטידה

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית (אפשר לרפד בנייר אפייה).
  2. מערבבים יחד את כל המרכיבים, למעט אגוזי הפקאן, ויוצקים לתבנית. מפזרים מעל את אגוזי הפקאן.
  3. אופים 35-30 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

פשטידת קישואים עם גרעיני חמניות (צילום: אסנת לסטר )
    פשטידת קישואים עם גרעיני חמניות(צילום: אסנת לסטר )
     

    פשטידת קישואים עם גרעיני חמניות

     

    מתכון של רות כהן מטבריה.

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 22 ס"מ

     

    • שמן לטיגון
    • 1 בצל קצוץ
    • 1/2 ק"ג קישואים, מגוררים וסחוטים היטב מנוזלים
    • 3 כפות שמן
    • 4-3 כפות פירורי לחם
    • 3 ביצים טרופות
    • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
    • 1/4 כוס שמיר קצוץ
    • 50 גרם גרעיני חמניות
    • 1 כף אבקת מרק פטריות מומסת ב-1/4 כוס מים
    • 1 כפית מלח
    • 1 כפית פלפל שחור טחון

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית (אפשר לרפד בנייר אפייה).
    2. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתחיל להזהיב.
    3. מוסיפים את הקישואים המגוררים ומערבבים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים שוב.
    4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 30-25 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)