שתף קטע נבחר

מה קורה בביקור הראשון בטיפת חלב?

הזאטוט שלכם בא לעולם, ואתם מבולבלים? ממש לשם כך הוקמה טיפת חלב. אז איך בדיוק עוקבים אחר התפתחות התינוק, מתי כדאי לקבוע את הביקור הראשון ואיזה מידע חשוב במיוחד להורים הטריים?

מעטים יודעים שישראל היתה הראשונה בעולם שייסדה את "טיפת חלב", מושג שהפך לחלק בלתי נפרד מרפואת הילדים בכל מדינה מערבית. הייתה זו ברטה לנדסמן, אחות ניו־יורקית שהקדישה את חייה לטיפול בתינוקות ובילדים, שהגתה את הרעיון. היא חלמה להקים מרפאה שבה ניתן יהיה לייעץ להורים, לטפל בתינוקות שסבלו מתזונה לקויה ולבצע את החיסונים הנדרשים ואת המעקבים אחר ההתפתחות התקינה.

 

אולי יעניין אתכם גם:

10 טעויות קריטיות שהורים עושים בתזונת ילדיהם

מדריך: מה עושים עם נזלת של תינוקות?

כמה תנומות התינוק צריך ביום?

 

ב־1922 היא הגשימה את המטרה והקימה את התחנה הראשונה לבריאות הילד בירושלים, בשיתוף הסתדרות הנשים העבריות והדסה. בתחנה הזו החלו לחלק חלב לתינוקות, במפעל הזנה שהוליד את השם המקובל כיום: "טיפת חלב".

 

ההצלחה הייתה עצומה, וקופות החולים ומשרד הבריאות החליטו לפתוח תחנות כאלה בכל הארץ. הן הפכו למהפכה בריאותית של ממש. מגיל שבועיים לאחר הלידה עוקב צוות אחיות ורופאים אחר התפתחות התינוק, דואג למתן החיסונים ומדריך את ההורים בכל הקשור לטיפול בפעוט ובילד. הפרויקט המוצלח הפך למודל לחיקוי בכל העולם, וכיום ניתן למצוא תחנות "טיפת חלב" כמעט בכל יבשת.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הביקורים בטיפת חלב מתחלקים לשניים: ביקורים אצל אחות, אשר מדריכה את ההורים, בודקת את התפתחות הילד ונותנת את החיסונים הנדרשים בכל שלב; ובמקביל ביקורים אצל רופא הילדים, הבודק אף הוא שלבים שונים בהתפתחות הילד ומפנה לפי הצורך במקרים שבהם קיימים עיכוב התפתחותי או בעיה רפואית מורכבת.

 

לפייסבוק הורים של ynet כבר הצטאפתם? היכנסו

 

מה צפוי לכם בביקור הראשון אצל אחות טיפת חלב? בביקור זה תערכו היכרות ראשונית עם הצוות בטיפת חלב. במהלך הביקור תבדוק האחות את מכתב השחרור מבית החולים, תנחה את ההורים בנוגע לטיפול ברך הנולד וביצוע ההמלצות הרפואיות ממכתב השחרור. בנוסף, היא תסביר לגבי הביקורים העתידיים בטיפת חלב.

 

ההורים יונחו לגבי תחילת מתן ויטמין D החל מהלידה ועד גיל שנה. בביקור זה גם יישקל התינוק, והאחות תוודא שהתינוק חוזר למשקל לידתו עד גיל עשרה ימים. בנוסף, ייבדק אזור הטבור, וההורים יתודרכו לגבי הטיפול באזור, רחצת התינוק והאכלתו. האחות גם תוודא שצהבת היילוד, אם קיימת, נמצאת בנסיגה.

 

צפו באחות טיפת חלב מסבירה לכם על הביקור הראשון:

 

 

 







 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מתי מקבלים חיסון?
צילום: shutterstock
מומלצים