שתף קטע נבחר

DIY, מיחזור ותרומה: הזוגות שמתחתנים ירוק

יותר ויותר זוגות שואפים היום להפוך את העולם למקום טוב יותר, ומשלבים בחתונה שלהם אלמנטים מעולם האקולוגיה. שוחחנו עם שני זוגות כאלו וכן עם בעלי אולם שהחליט שאקולוגיה אינה טרנד יותר, אלא דרך חיים

אם קיבלתם בשנים האחרונות הזמנות לחתונה במייל במקום בדואר, זה לא במקרה. יותר ויותר זוגות שואפים היום להפוך את העולם למקום טוב יותר, ומשלבים בחתונה שלהם אלמנטים מעולם האקולוגיה. וזה תופס לגבי כל שלב בחתונה, מההכנות של שלטי ההכוונה ועד לבחירה של הלוקיישן.

 

כרמל ואמיר למשל, החליטו להתחתן בפארק הירקון בשישי בצהריים. על הדשא הונחו שמיכות פיקה, והאורחים אפילו מצאו חניה. השביל לחופה סומן על ידי שתי שורות של ורדים לבנים וצהובים והחופה הייתה עשויה מקלות במבוק ובד.

 

למה לבזבז כסף על אולם כשאפשר לנצל את הפארק? כרמל ואמיר (צילום: Eight Bells) (צילום: Eight Bells)
למה לבזבז כסף על אולם כשאפשר לנצל את הפארק? כרמל ואמיר(צילום: Eight Bells)

 

כל החברים הגיעו (צילום: Eight Bells) (צילום: Eight Bells)
כל החברים הגיעו(צילום: Eight Bells)

 

מקסימים! (צילום: Eight Bells) (צילום: Eight Bells)
מקסימים!(צילום: Eight Bells)

 

מעוררים השראה (צילום: Eight Bells) (צילום: Eight Bells)
מעוררים השראה(צילום: Eight Bells)

 

כרמל מספרת איך הגיעו להחלטה לקיים את הטקס במקום ציבורי: "מה שהנחה אותנו היה מכלול של שיקולים. רצינו טקס חילוני שיהיו בו ברכות אישיות ושמטרתו להצהיר על האהבה בינינו והכוונה לבנות חיים משותפים ביחד, והיה לנו חשוב שהמקום שבו זה ייערך יהיה קשור לחיים היומיומיים שלנו ולא ירגיש כמו תפאורה שלעולם לא נבקר בה שוב, ובכלל שכל האווירה תהיה מאוד טבעית וזורמת".

 

"התלבטנו מאוד איך יהיה הכי נכון לארוז את התוכן הזה. היה לנו חשוב שההפקה לא תצא מפרופורציות מבחינה כספית וגם מבחינת ההתעסקות שלנו. אנחנו גרים בתל אביב כבר כמה שנים ורוב המשפחה והחברים שלנו גרים במרכז, ככה שמפה לשם התגלגלנו לרעיון לערוך את הטקס במרחב הציבורי ואח"כ להמשיך את המסיבה במסעדה".

 

והכל עבר חלק? בכל זאת, שטח ציבורי.

"כן, היה לנו מאוד חשוב שלא להשתלט על הפארק כי הוא מרחב ציבורי של כולם ולכבד את העובדה שהמקום זה פתוח ושייך לכולם. לא הבאנו קייטרינג לפארק, היו רק נשנושים ושתיה, וגם לא הבאנו ציוד הגברה לפארק".

 

איך המשפחה הגיבה?

"הייתה לנו תמיכה וזרימה מלאה מהמשפחות שנתנו לנו המון חופש. באופן כללי, התחושה שלנו הייתה שהתברכנו בהמון מזל טוב ונסיבות שאפשרו לנו לחגוג את החתונה כמו שאנחנו ראינו לנכון".

 

להפוך פסולת ישנה לקישוטים חדשים

אמה ועופר מאמינים במיחזור חומרים ובאפשרות להפוך חומרים קיימים לקישוטים מרהיבים לחתונה. השניים התחתנו במטע זיתים ברישפון ובין היתר גם שכרו את שירותיה של חברת ההפקות בבקה. אחרי כמה חודשים טובים שכללו הכנה של שלטי עץ, בניית אוהלים ענקיים, גרילנדות, עיצוב של השולחנות ויצירה של לוכד חלומות מרחף על הרחבה, החליטו להפוך את התחביב לעסק ופתחו יחד את craft and bloom. אמה מאמינה שתוכלו להכין כל דבר בעצמכם, והיא מעבירה סדנאות לקראת החתונה במתחם יצירה קהילתי שמתמחה בעבודות מחומרים טבעיים.

 

איך ניגשים בכלל לעניין הזה?

"כל רעיון שיש לכם יכול להשתלב בחתונה ולהפוך לחלק ממנה. הייתי ממליצה לאלה שרוצים לנסות, להשתמש בכל מה שיש ולתת לו אפגרייד. זה יכול להיות סתם קרש עץ שמצאתם על הרצפה ואפשר להפוך אותו לשלטי הכוונה לחתונה. ככה אתם גם לא מוציאים הרבה כסף, וגם יכולים לעזור למחזר, ואפשר למחזר מכל דבר. אנחנו בעצם נותנים לזוגות חומרים ומשתדלים לזרום עם הרעיונות שלהם. יש זוגות למשל, שמגיעים אחרי שהם מצאו כיסאות ברחוב, צובעים אותם אצלנו ויוצרים ביחד פינת ישיבה לחתונה".

 

כל חומר ניתן למיחזור (צילום: לירון אראל) (צילום: לירון אראל)
כל חומר ניתן למיחזור(צילום: לירון אראל)

 

הצעה מקסימה (צילום: לירון אראל) (צילום: לירון אראל)
הצעה מקסימה(צילום: לירון אראל)

 

לא טרנד, דרך חיים

יוסי יהלום, הבעלים של אקו בחדרה, גן אירועים ידידותי לסביבה והרוח האקולוגית של המקום, מאמין שלא מדובר בטרנד חולף, אלא ממש בדרך חיים נכונה יותר לכולנו: "היום אנחנו רואים שיש הרבה יותר זוגות עם מודעות לעניין הזה, וגם הרבה גני אירועים מודעים לזה. אנחנו אקולוגיים כי זאת האמונה שלנו ודרך החיים שלנו גם בבית".

 

"אפשר לראות את זה גם בבחירה במקום - לקחנו מפעל קלקר ישן שזיהם את הנחל והפכנו אותו למשהו ירוק. אצלנו הבחירה היא לא רק להיות אקולוגיים במהלך החתונה, אלא בכל שלב של ההכנות ואפילו אחרי האירוע - אם זה להשתמש בחומרים ממוחזרים ולקחת דלתות ישנות ולהכין מהם שולחנות או מזנון, להשקות את הגינה שלנו במים מהמזגנים ולא לזרוק את האוכל שנשאר בסוף האירוע, אלא לתת אותו לבתי תמחוי".

 

ומה השלב הבא?

"יש לנו תכנית לשנים הבאות והמטרה היא להיות עוד יותר ירוקים מעכשיו אפילו. השלב הבא יהיה להצליח להחזיר לסביבה הרבה יותר ממה שהיא נותנת לנו, וזה אומר גם במובן החברתי - להעסיק נערים בסיכון או אנשים עם מוגבלויות ולמחזר את כל מה שאנחנו מייצרים. זה הולך להיות באמת גן ירוק, לא כתפיסה שיווקית, אלא כי זאת תפיסת העולם שלנו".

 

 

עוד חתונות והשראה - בבלוג my day

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים