שתף קטע נבחר

סיר הסירים: אביזרים להכנת תבשילים חורפיים

לרגל מזג האוויר החורפי שעומד לפקוד אותנו בימים הקרובים, מירי צל דונטי בדקה עבורכם את אביזרי המטבח המוצלחים ביותר להכנת תבשילים חורפיים שיחממו אתכם בימים הקרים שצפויים לנו. ויש גם מתכון למרק ערמונים משגע

בכל שנה בחורף, באחד מסופי השבוע הקרים והגשומים, מתקבצת בביתנו חבורה גדולה לארוחה חורפית שכוללת את הילדים, הנכדים, האחים והידידים. אפילו הכלבות אוליב וצ'יקה לוקחות חלק בחגיגה.

 

על האח נח חמין בסיר ברזל עם ביצים חומות מאמש, ועל הכיריים סירים מהבילים עם תבשילים נפלאים. את הארוחה הכנתי תוך כדי בדיקת האביזרים; בישלתי בסירי יציקה, סיר חשמלי וסיר לבישול איטי, אפיתי באופה לחם חדש שכולל תוכניות מעניינות והשתמשתי באביזרים מצוינים נוספים.

 

בכתבה שלפניכם תמצאו פריטים מוצלחים שסייעו לי בהכנת הארוחה, בתוספת מתכון למרק ערמונים משובח ועוד מיני מתכונים קלילים וטעימים. חורף נעים וטעים.

 

סיר יציקת ברזל "אמ.ג'יי.פי" (MJP) של "פוייקה"

לראשונה בחיי, ובחשש מה יש לציין, הכנתי חמין צמחוני. הוא כלל שורשי פטרוזיליה וסלרי, בטטות ותפוחי אדמה, שלושה סוגי שעועית, עשבי תיבול, תבלינים ושקית בד עם תערובת של גריסי פנינה, חיטה ופריקה כאשר מעל הכל הנחתי ביצים.

 

התוצאה הנפלאה הפתיע גם את אוהבי הבשר, ולדעתי ההצלחה נבעה גם תודות לסיר הברזל שחיבק וחימם את התכולה לילה שלם. את החמין הגשתי בסיר ששמר על חום התבשיל במשך זמן ארוך.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

הסיר של "פויקה" עשוי יציקת ברזל בציפוי אמייל אדום ומכיל 4.5 ליטר. בצידו הפנימי של המכסה בליטות שמנקזות את האדים ומחזירות אותן כטיפות לתבשיל. מתאים לכל סוגי הכיריים, לתנור ולהגשה.

 

  • מחיר: 220 ש"ח
  • איפה ניתן להשיג: באתר "פויקס", 052-2569968

 

סיר יציקת ברזל "באקרט" (Baccarat) מבית ארקוסטיל וזוג סירים קטנים מבית "פורום" (Forum)

לאוכלי הבשר הכנתי כדורי בשר ברוטב עגבניות, שהתבשלו לאיטם בסיר יציקת ברזל. את התבשיל הגשתי בסיר, כשלצידו סירי קרמיקה קטנים המכונים בצרפתית Cocotte עם אורז בסמטי ועשבי תיבול טריים.

 

לבישול בסיר יציקת ברזל יתרון - החום מתפזר באופן אחיד מהבסיס אל הדפנות ועד למכסה. התבשיל מקבל טעמים עמוקים ומיוחדים, וחום התבשיל נשמר זמן ממושך.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

לסיר "באקרט" ציפוי אמייל כפול, המכסה מצויד בשני כפתורי אחיזה, אחד מנירוסטה לשימוש בתנור והשני - בקליט מבודד חום. הבליטות בתחתית המכסה מנקזות את האדים, שחוזרים כטיפות לתבשיל. מכיל 6.3 ליטר, מתאים לכל סוגי הכיריים, לתנור ולהגשה. לסיר אחריות לכל החיים.

 

סירי קרמיקה קטנים מבית "פורום" מכילים 200 מ"ל, ומיועדים לתוספות וקישוט.

 

  • מחיר: סיר "באקראט" - 489 ש"ח; זוג סירי "פורום" - 74 ש"ח
  • איפה ניתן להשיג: ברשת חנויות Arcosteel Kitchen

 

תבנית אפייה מקרמיקה מבית"פוקס הום"

כתוספת קלילה הכנתי "עגבניות במילוי פסטו", מתכון שהשאלתי מחמותי האיטלקייה לוצ'אנה ז"ל. המנה כוללת חצאי עגבניות נקיות מגרעינים ונוזלים במילוי פסטו, שום ושמן זית איכותי מבית מבית Olea essence שברמת הגולן, מלח ופלפל. אפיתי בחום של 200 מעלות בתבנית יפהפייה מקרמיקה מבית "פוקס הום", ששימשה גם להגשה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • תבנית - 89.90 ש"ח, ניתן להשיג ברשת "פוקס הום"
  • שמן זית -  75 ש"ח ל-900 מ"ל, ניתן להשיג בבבית הבד של הגולן או באתר oleaessence

 

סיר ואקום "הפיקול" (Happycall), קעריות מרק וסכו"ם "פרל" (Pearl)

בישול בסיר ואקום היה עבורי חידוש מעניין ומוצלח. היתרונות בסיר שכזה כוללים בישול מהיר יותר ובשונה מסיר לחץ אפשר לפתוח אותו תוך כדי בישול, לטעום, להוסיף חומרים ולבחוש. עם סגירה חוזרת נוצר שוב ואקום בסיר.

 

כשהסיר נתון בואקום הוא אטום גם אחרי הבישול, אינו נוזל ומתאים לשינוע. כמו גם, לדברי היצרן הקוריאני של סדרת סירי Happycal, בזכות הטכנולוגיה החדשה ערכי המזון נשמרים טוב יותר.

 

הסיר עשוי אלומיניום טהור בציפוי נון סטיק, כאשר על מכסה הנירוסטה ישנם שלושה מנגנוני הגנה והוא מכיל 4.8 ליטר. כמו גם, "מכסף" היבואנית מעניקה 5 שנות אחריות לסירי הסדרה.

 

 

המרק הוגש במרקיות כפריות וצבעוניות, בליווי סכו"ם "פרל" של "פוקס הום".

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
  

  • סיר ואקום - 720 ש"ח, להשיג בחנויות המובחרות. רשימה באתר: "כלי בית - מכסף" ובטלפון: 08-6809900
  • סט סכו"ם "פרל" - 229.90 ש"ח; מרקייה - 14.90 ש"ח ברשת "פוקס הום"

 

מרק ערמונים

מתכון של בושי מרדור, בעלת סדנת הבישול "במטבח של בושי - סדנאות בישול".

 

המצרכים:

1.5 ק"ג ערמונים טריים מבושלים (או 1/2 ק"ג ערמונים בואקום)

2 בצלים, חתוכים לקוביות

3 גזרים, חתוכים לקוביות

1 שורש סלרי, חתוך לקוביות

1 כרשה פרוסה לרצועות

30 גר' חמאה

70 מ"ל רום או גראפה

2 פלפל צ'ילי מיובשים

2 עלי דפנה

4 גרגרי פלפל אנגלי

2-3 ליטר ציר עוף

שמנת מתוקה או חלב קוקוס

 

לקישוט:

עשבי תיבול טריים וקצוצים (זעתר, תימין, אורגנו)

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את הערמונים הטריים.
  2. מאדים את הבצל והכרשה בחמאה במשך מספר דקות. מוסיפים לתערובת את ירקות השורש, הערמונים והתבלינים. יוצקים לסיר את האלכוהול ומבשלים עד לאידוי.
  3. מוסיפים ליטר מציר העוף ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 45 דקות.
  4. מוציאים את עלי הדפנה והפלפלים, ומרסקים במוט בלנדר. מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
  5. יוצקים לתערובת שמנת או חלב קוקוס לעידון (אני מעדיפה חלב קוקוס).
  6. לפני ההגשה, מקשטים בעשבי תיבול קצוצים. יוצקים את המרק לקעריות, ומגישים.   

 

סיר בישול חשמלי "פרינסס" (Princess)

אוהבי הדגים נהנו מדג סלמון טרי ונהדר. הוא בושל בסיר חשמלי "פרינסס" בניחותא, ומבלי להפריע לשאר הבישולים שכיסו את הכיריים.

 

חיממתי את הסיר על חום גבוה, המסתי בו חמאה ומעט שמן זית, הנחתי מעל את הדג כשצד העור פונה לתחתית הסיר, הברשתי את חלקו העליון בחמאה מומסת ופיזרתי מלח גס אטלנטי, פלפל גרוס טרי ועלי מרווה טריים. אחרי מספר דקות הוספתי מעט יין לבן, כיסיתי ובישלתי בחום בינוני. הגשתי את המנה לשולחן בתוך הסיר היפה. את התוצאה המוצלחת אני זוקפת לשמוליק, מומחה הדגים של "סטופמרקט", שבחר עבורי דג נפלא לבישול בסיר החשמלי. 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

סיר חשמלי "פרינסס" בציפוי טפלון, תכולה של 6 ליטר, מגיע לטמפרטורה שבין 110-215 מעלות צלזיוס. משמש לטיגון גם ללא שמן, לצלייה, בישול והגשה. מתאים למדיח הכלים.

 

  • סיר בישול חשמלי - 249 ש"ח, ניתן להשיג בחנויות לאביזרי חשמל
  • דג סלמון טרי - להשיג אצל שמוליק מ"סטופמרקט" בקניון ארנה הרצליה, או באתר "סטופמרקט - פשוט חוויה לקנות"

 

קדרה "קראופרה" (Craupera); קרוסלה "ג'וזף ג'וזף" ומטחנת פלפל חריף שלם מבית "נעמן"

אורז לבן עם פירות יבשים, פיסטוק וצ'ילי חריף ליווה את המנה העיקרית. את האורז בישלתי וגם הגשתי בקדרת קרמיקה ספרדית טיפוסית של "קראופרה", ואילו את הצ'ילי טחנתי במטחנה מיוחדת שקוצצת פלפל חריף שלם דק דק.

 

כלי הנירוסטה התלויים של הקרוסלה החדשה "ג'וזף ג'וזף", שימשו אותי בזמן ההכנות ובהגשה והם כוללים גם פטנט חכם - כשמניחים את הכלי על משטח העבודה תוך כדי שימוש, החלק המשומש מורם ואינו מלכלך. סט פרקטי ואביזר עיצובי יפהפה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • קדרה "קראופרה" - 105 ש"ח; מטחנת פלפל - 79 ש"ח, להשיג ברשת חנויות "נעמן"
  • קרוסלה "ג'וזף ג'וזף" - 549.90 ש"ח, להשיג ברשת חנויות "סוהו"

 

סיר לבישול איטי "דיימונט" (Diamond); סלמור 933SE

עם בואו של הגשם הראשון, אני נזכרת בשמחה בסיר לבישול איטי שמשמש אותי בהצלחה רבה להכנת תבשילי קדרה. אני מכניסה לתוכו את חומרי התבשיל, ומניחה לו לעשות את העבודה במשך שעות ארוכות, וגם לאורך הלילה. כי יש משהו טוב יותר מלקום בבוקר או לחזור מהעבודה, ולמצוא תבשיל מוכן?

 

הסיר מסדרת "דיימונט" בעל דפנות חיצוניות קרות, חלק פנימי קרמי נשלף, מכסה זכוכית וויסות לעוצמת חום. חבל רק שאינו מצויד בנורית בקרה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

  • מחיר: 299 ש"ח
  • איפה ניתן להשיג: בחנויות לאביזרי חשמל

 

סיר/רוסטר אובאלי; יציקת אלומיניום "נורדיק וור" (Nordic Ware) ומזלף לבשר "ג'וזף ג'וזף"

הרוסטר האובאלי של "נורדיק וור" הוא אחד הסיר האהובים עלי. הוא משמש אותי לצלייה ובישול נתח בשר שלם, עוף ואפילו שוק טלה בגודל בינוני. הסיר עשוי יציקת אלומיניום עבה וחומר מוליך חום מעולה, ומצופה בנון סטיק.

 

בצידו הפנימי של המכסה ישנן בליטות שמנקזות את האדים ומחזירות אותן כטיפות לתבשיל. הסיר מיוצר בארה"ב, ומתאים לכל סוגי הכיריים ולתנור עד חום של 260 מעלות צלזיוס.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

המזלף (טפטפת) הוא פריט חיוני במטבח. הוא מיועד להרטבת בשר או כל תבשיל תוך כדי בישול, בתנור ועל הכיריים. "ג'וזף ג'וזף" צרפו לו מד-חום לבשר שנעוץ בבסיס המזלף. כשהוא איננו בשימוש ומברשת לניקוי הערכה. מזלף חכם ומעוצב.

 

  • סיר יציקת אלומיניום - 699 ש"ח, להשיג בחנויות הרשת ובאתר "ארקוס קאזה"
  • מזלף/מדחום - 124.90 ש"ח, להשיג ברשת ה"סוהו"

 

רוסטר מלבני דו קומתי מבית נעמן

זוקיני מאודה בשני צבעים ליווה אף הוא את הארוחה. על מנת לאדות אותו, עשיתי שימוש בקומה העליונה של רוסטר דו קומתי. מדובר בסיר רב תכליתי של "נעמן", שמשמש לצלייה, בישול ואידוי עשוי מיציקת אלומיניום בציפוי נון סטיק בגודל 25X34, הכולל רשת צלייה ואידוי מנירוסטה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

על המכסה כפתור אחיזה במבנה קערית קטנה, ובמרכזו חריר להוספת נוזלים במהלך הבישול. הוא מתאים לכיריים חשמליים, קרמיים ולגז, לתנור עד חום של 220 מעלות ולמדיח הכלים.

 

מחיר: 324 ש"ח

איפה ניתן להשיג: ברשת חנויות נעמן

 

אופה לחם "מורפי ריצ'רדס" (Morphy Richards)

ניחוחות אפיית לחם מעוררי תאבון (טריק מאפיות ידוע) קידמו את האורחים, ואין טוב מנחם ומחמם מלחם טרי שיצא זה עתה מהתנור.

 

את כל הטוב הזה, אפיתי ללא כל מאמץ באופה לחם. כדי שהמלאכה תהיה קלה עוד יותר, השתמשתי בתערובת לחם איטלקי של "מאסטר שף", שמכילה את כל החומרים, כולל שמרים, וכל שצריך הוא רק להוסיף מים.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

לאופה הלחם החדש של "מורפי ריצ'רדס" 15 תוכניות אפייה, חלקן חדשות ומיוחדות, כמו אפיית לחם ללא גלוטן, אפייה מהירה, הכנת ריבה ויוגורט.

 

  • מחיר: 449 ש"ח
  • איפה ניתן להשיג: בחנויות לאביזרי חשמל

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
הכי חורפי שיש. כדורי בשר ברוטב עגבניות
צילום: דודו אזולאי
מומלצים