שתף קטע נבחר

FDA: תפו"א מהונדס בטוח למאכל כמו הטבעי

במנהל המזון והתרופות האמריקני אמרו כי תפוח האדמה המהונדס לא שונה מהותית בהרכבו או בבריאותו ממוצרים אחרים שכבר נמצאים בשוק

ניסיון למצוא פתרונות לגידול מזון טבעי: תפוח אדמה מסוג חדש שהונדס גנטית נמצא בטוח למאכל כמו כל תפוח אדמה אחר בשוק. כך הודיע מנהל המזון והתרופות האמריקני.

 

במכתב שהגיע שלשום (יום ג') לחברת J.R. Simplot אמרו במנהל המזון והתרופות כי תפוח האדמה המהונדס לא שונה מהותית בהרכבו או בבריאותו ממוצרים אחרים שכבר נמצאים בשוק, והוא לא גורם לבעיה כלשהי שתצריך סינון קפדני יותר.

 

בעיה מוסרית ולא בריאותית של מזון מהונדס

"אנחנו מרוצים ומקווים שהצרכנים מכירים ביתרונות של המוצר כשייכנס לשוק בשנה הבאה", אמר דאג קול, מנהל השיווק והתקשורת של החברה. לפני שתפוח האדמה מועבר לרשתות השיווק הוא חייב לעבור בדיקה של הסוכנות האמריקנית להגנת הסביבה, דבר שצפוי לקרות בדצמבר. משרד החקלאות האמריקני אישר את תפוח האדמה באוגוסט.

 

מדובר למעשה בדור השני של תפוחי האדמה המהונדסים גנטית, והוא נועד למנוע את מחלת הכמשון שנוטה לתקוף גידולים (ואף גרמה לרעב תפוחי האדמה הגדול באירלנד במאה ה-19), וכן לאפשר קירור לזמן ממושך יותר על מנת לחסוך במזון.

 

קול הוסיף ואמר כי אמר תפוחי אדמה מהדור הראשון שהונדס כבר נמכרים בשנתיים האחרונות בסופרמרקטים ברחבי המדינה. למרות זאת, חלק מהלקוחות הוותיקים של החברה, בהם מקדונלד'ס, מסרבים עדיין להשתמש בתפוחי אדמה מהונדסים גנטית.

 

עד כה לא נמצאו הוכחות לכך שאורגניזמים מהונדסים גנטית (GMO) אינם בטוחים לאכילה, אבל הסוגיה מעלה שאלות אתיות רבות. תעשית המזון מתמודדת מול לחצים של המשווקים, ומנגד המודעות של הצרכנים למזון מהונדס גנטית עלתה.

 

לנוכח לחץ מלקוחות, רשת השיווק Whole Foods מתכננת לתייג את מוצרי ה-GMO בכל החנויות האמריקניות והקנדיות שלה עד 2018.

 

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תפו"א מהונדסים בריאים כמו הרגילים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים