שתף קטע נבחר

בעולם כבר למדו איך כולם יכולים להרוויח - האם ישראל מצטרפת למגמת ההלוואות בין אנשים?

ברחבי העולם קיימות חברות המציעות הלוואות ישירות בין אנשים ומגלגלות מיליארדי דולרים בשנה, כשהן מסייעות לעשרות אלפי לווים ליהנות מריביות אטרקטיביות ומתהליך קבלת הלוואה פשוט להפליא. לאחרונה, עושה גם ישראל צעדים ראשונים לקראת אימוץ המודל החדשני והחברתי. האם הישראלים יצליחו להשתחרר מכבלי חברות האשראי והבנקים ולהתחיל לקחת הלוואות בריביות שפויות ובלי מתווכים, ומה זה בכלל 'הלוואה בין אנשים'?

לפני מספר שבועות סיימה חברת Lending Club עוד שנה מוצלחת במיוחד - נכון לסוף שנת 2015, החברה, שמציעה הלוואות ישירות בין אנשים, סיפקה מאז הקמתה הלוואות בסך של קרוב ל-13.5 מיליארד דולר, שניתנו ליותר ממיליון לווים.

 

אחד הנתונים החשובים ביותר שהציגה החברה הוא שהיקף ההלוואות שלה מוכפל מדי שנה, מאז תחילת פעילותה בשנת 2009.

 

האם גם ישראל בדרך לשינוי? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
האם גם ישראל בדרך לשינוי?(צילום: shutterstock)
 

 

נוכח הנתונים, אין ספק שהאמריקנים למדו במהרה את האטרקטיביות, היעילות והפשטות שבלקיחת הלוואה 'בין אנשים', ללא תיווך חברות האשראי והבנקים השונים. Lending Club מתגאה בכך שהיא "זירת ההלוואות המקוונות הגדולה בעולם", והיא מעניקה הלוואות למטרות אישיות, עסקיות ואפילו לטובת הליכים רפואיים.


Lending Club אף הוגדרה כ"חלוצה טכנולוגית" על ידי הפורום הכלכלי העולמי, וזכתה להיכנס לרשימה היוקרתית של "החברות המבטיחות ביותר באמריקה" של מגזין פורבס במשך 3 שנים ברצף, בין 2012 ל-2014. היום, עם סיומה של שנת 2015, ניתן להגיד בפה מלא שהיא מקיימת את כל ההבטחות, ויותר מכך.

 

חברות כמו Lending Club מובילות את תחום ההלוואות, בתוך מגמה עולמית ברורה של שירותים חברתיים וישירים בין אנשים עוקפי תיווך: בין אם מדובר על הסעות (uber) או דירות (airbnb), הצרכנים של היום מוצאים דרכים יצירתיות לחסוך בעלויות ולהמשיך ליהנות מרמת חיים גבוהה, באמצעות שיתוף ישיר של מוצרים ושירותים.

 

האם ישראל בדרך להצטרף למגמה?

על רקע הצמיחה המסחררת של היקף ההלוואות בין אנשים ברחבי העולם, בהובלת Lending Club ועמיתותיה, עולה השאלה הגדולה - האם הישראלים יצטרפו להצלחה העולמית? מבחינת נקודת מוצא, נראה שלישראלים סיבות ומאפיינים רבים שיובילו אותם להצטרף במהרה ובשמחה למגמה העולמית:

 

ראשית כל, ישראלים לא פוחדים מחידושים ופתוחים לנסות טכנולוגית מתקדמות וחדשניות. לא בכדי אנחנו מכונים 'סטארט אפ ניישן', ומפיקים את המוחות הטובים בעולם בתחום החדשנות ופריצות הדרך הטכנולוגיות.

 

גם הצרכנים הישראלים נוטים להראות רמה גבוהה של אימוץ טכנולוגיות, כך שהפלטפורמה המקוונת של ההלוואות בין אנשים עשויה להתאים כמו כפפה ליד עבור הישראלים.

 

בנוסף, מצב ההלוואות הצרכניות בישראל הוא כר פורה לחלופות שפויות - הריביות בחברות כרטיסי האשראי גבוהות במיוחד, והליכי לקיחת ההלוואה בבנקים מסורבלים למדי ולא מותאמים לסביבה הטכנולוגית והחברתית של ימינו.

היקף ההלוואות החברתיות של lending club מוכפל מדי שנה (מתוך אתר lending club) (מתוך אתר lending club)
היקף ההלוואות החברתיות של lending club מוכפל מדי שנה(מתוך אתר lending club)

על רקע המחאה החברתית של 2011, עלתה המודעות של הצרכן הישראלי ליוקר המחייה בישראל ולעלויות הגבוהות של השירותים והמוצרים השונים. המחאה הביאה איתה תחושת סולידריות בין חברי שכבת מעמד הביניים, המהווה את רוב העם ולא מקבלת ייצוג וכוח הולם במשק. לכן, הלוואות בין אנשים - שמקדמות 'סחר חליפין' ישיר בין צרכנים, יחד עם צמצום משמעותי בעלויות - מהוות פתרון מושלם לעידן הנוכחי בישראל.

 

חברה כמו 'בלנדר הלוואות בין אנשים', למשל, מציעה פתרון העונה לכל הצרכים ומתאים לצרכן הישראלי: הליך לקיחת ההלוואה שקוף לחלוטין, בממשק פשוט, מהיר ונוח וכמובן בעלות ריבית אטרקטיבית במיוחד. בשורה התחתונה, מדובר בשירות עם מרכיב חברתי משמעותי, שמצרף אתכם לקהילה אינטרנטית גדולה, ועוזרת לכם לעקוף את החברות הגדולות בדרך להצלחה שלכם.

 

ואולי ההצלחה כבר הגיעה לישראל?

במובנים רבים, הישראלים כבר החלו בתהליך אימוץ ההלוואות הישירות בין אנשים: בלנדר, אחת מהחברות המובילות בישראל בתחום, מדווחת על מתן הלוואות של עשרות מיליוני שקלים לאלפי לווים, מאז הקמתה בנובמבר 2014.

 

גובה ההלוואות הממוצע עומד על 15-20 אלף שקלים. חשוב מכך, היקף ההלוואות וכמות הלווים רושמים צמיחה גבוהה ועקבית, כך שנראה כי ישראלים רבים מבינים את היתרונות הרבים של הלוואה בין אנשים, ומצטרפים למהפכה.

 

הטכנולוגיה העדכנית שפיתחה בלנדר, מהווה פלטפורמה למפגש בין לווים שרוצים לשלם ריבית נוחה והוגנת יותר על הלוואתם לבין מלווים, המבקשים ריבית אטרקטיבית על ההלוואה שנתנו. הטכנולוגיה של בלנדר זוכה להכרה ישראלית ועולמית: בלנדר נבחרה הן ע"י לשכת המסחר הבריטית והן ע"יKPMG, כאחת מחברות הפינטק (טכנולוגיה פיננסית) המבטיחות בעולם לשנת 2015.

 

גל אביב, מנכ"ל בלנדר, אומר כי "בלנדר שמה לה למטרה להוביל את שוק ההלוואות החוץ בנקאיות ולהוות חלופה אטרקטיבית, נוחה ועדכנית לשוק ההלוואות המסורתי, תוך שימוש בטכנולוגיה מתקדמת לנוחות הלקוחות, הן הלווים והן המלווים. הפיתוח החדש שאנו מציגים היום ממקם את בלנדר בשורה אחת עם הפלטפורמות המובילות בעולם, כגון Lending Club".

 

אם כן, ההצלחה המסחררת בעולם נמצאת ממש בפתח, ועכשיו זה הזמן להחליט האם להצטרף לאלפים בישראל ומיליונים בעולם, שנהנים מהלוואות בריבית מצוינת ובתהליך פשוט ובטוח.

 

רוצים לקחת חלק במהפכת ההלוואות החברתיות? היכנסו והצטרפו>>  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
פלטפורמה המפגישה בין לווים למלווים
צילום: shutterstock
מומלצים