שתף קטע נבחר

החגיגות במגה: אשת השר לשעבר הרוויחה מיליונים על חורבות הרשת הקורסת

רותי שטרית, רעייתו של השר לשעבר מאיר שטרית, קיבלה ממגה מיליונים עבור יחסי ציבור - כל הדרך לעבר קריסת הרשת. לאחרונה פורסם שגם יו"ר מגה והמנכ"ל חגגו על קופת החברה המתרוקנת. שטרית מכחישה: "פרסום שקרי וכוזב"

השאלה הגדולה המרחפת בימים אלה סביב קריסת מגה היא איך הגיעה רשת עם סניפים במיקומים מצוינים, שיכלו להסב לה רווחיות נאה, לקריסה טוטאלית. התשובות, מתחילות להתברר בימים האחרונים. הערב נחשף בחדשות ערוץ 2 ו-10 כי רותי שטרית, שהייתה במשך שנים אשת סודו ויד ימינו של דודי וייסמן מי שהיה יו"ר מגה ובעל השליטה, והיא גם אשתו של השר לשעבר מאיר שטרית, קיבלה שכר חסר תקדים בשוק יחסי הציבור הישראלי.

 

מנכ"ל מגה יקבל 2 מיליון שקל על חצי שנה

אביגדור קפלן סידר לעצמו בונוס של חצי מיליון

מגה: הקפאת הליכים ל-30 יום, מונו 3 נאמנים

מחאת העובדים: "3,500 מובטלים זה רע למדינה"

הקפאת ההליכים במגה תוביל לעליית מחירים?

 

על פי הפרסום בערוץ 2, שטרית קיבלה מדי חודש כאשת יחסי הציבור של מגה תשלום קבוע של כ-300 אלף שקלים, ולמעלה מ-3 מיליון שקל בשנה. על פני 4 שנים וחצי קיבלה רותי שטרית סכום של כ-18 מליון שקלים. תשלום זה ניתן בעבור יחסי ציבור ויעוץ פרסום ותקשורת, בנפרד מתקציב הפרסום אחר שהיה בידי שטרית והכניס לה עוד מיליונים רבים.

 

רותי שטרית הכחישה בפני ערוץ 2 שהסכום שקיבלה היה עבור יחסי ציבור וטענה שמרבית הסכומים הועברו לספקי משנה ושירותי דפוס - בין היתר עבור הפקת חוברות למותג "you". בתגובתה ל-ynet הוסיפה: "הפרסום הוא שקרי וכוזב. הניסיון לקשור אותי לקריסתה של מגה הוא מגמתי".

רותי שטרית. היא לקחה מיליונים לכיס ואלפי עובדים הלכו הביתה (צילום: אבי מועלם ) (צילום: אבי מועלם )
רותי שטרית. היא לקחה מיליונים לכיס ואלפי עובדים הלכו הביתה(צילום: אבי מועלם )

השבוע פורסם, כי גם יו"ר מגה, אביגדור קפלן, לא מנע מעצמו את החגיגות. קפלן זכה בשבוע שעבר לאישור של בונוס בגובה של 560 אלף שקלים - שיעור של 7 משכורות. הבונוס אושר באסיפת בעלים של החברה האם של מגה, קבוצת אלון. כמו כן פורסם, כי רביב ברוקמאייר, שמונה לפני כחצי שנה לתפקיד מנכ"ל מגה חגג גם הוא ויקבל מענק בגובה כ־2 מיליון שקל. המענק הוא תוצאה של הסכם עבודה שנחתם עימו בחודש יוני למשך שנתיים, במסגרתו נקבע כי יקבל שכר על מלוא התקופה, גם אם יכהן רק חלק ממנה.

 

מאיר שטרית. הכל נשאר במשפחה (צילום: מוטי קמחי ) (צילום: מוטי קמחי )
מאיר שטרית. הכל נשאר במשפחה(צילום: מוטי קמחי )

 

בתוך כך, חלק מעובדי מגה פנו היום (ד') לבית המשפט המחוזי מרכז שבלוד בדרישה למנות בעל תפקיד נוסף שישמש כמנהל מיוחד לצורך ניהול חקירה אודות הנסיבות והגורמים שהביאו לקריסת הרשת. "במקרה שלפנינו, רב הנסתר על הגלוי בכל הקשור לקריסתה של רשת מגה ויש חשש ממשי שמידע שפורסם עד כה הינו רק קצה הקרחון", נכתב לבית המשפט.

 

העובדים, באמצעות בא כוחם, עו"ד אופיר רונן, מבקשים מבית המשפט למנות את רו"ח יהודה ברלב כמנהל המיוחד וכחוקר לבחינת נסיבות הקריסה.

 

"יש להורות לחוקר לפתוח בחקירה במסגרתה תיבדק ההתנהלות ו/או אחריות לקריסת רשת מגה", כתב עו"ד רונן לבית המשפט וציין כי הבדיקה תכלול את הגורמים הבאים: שרגא בירן, דודי ויסמן וכל חברי הדירקטוריון של כל אחת מהחברות הבאות: מגה קמעונאות, רבוע כחול נדל"ן, אלון ריבוע כחול ישראל וחברות נוספות של קבוצת אלון.

 

עוד מבקשים העובדים לבדוק את התנהלותם של אותם הגורמים בקשר להעברת נכסי הנדל"ן של מגה לחברת ריבוע כחול נדל"ן וכן לגבי גביית "דמי השכירות המופקעים" מרשת מגה. לפי המסמך שהוגש לבית המשפט, מבקשים העובדים לבדוק האם התנהלות הזו "מהווה עילה להרמת מסך בין מגה לבין חברת ריבוע כחול נדל"ן".

 

במידה וחברת רבוע כחול נדל"ן תימכר, דורשים העובדים כי בית המשפט יורה כי כל כספי התמורה מהמכיר יופקדו בחשבון מיוחד ונפרד שיפתח על ידי נאמני מגה ואלה יחולקו אך ורק בהתאם להחלטת בית המשפט, בכפוף לתוצאות הבדיקה של המנהל המיוחד.

 

לדברי עו"ד רונן, מפרסומים שהיו לאחרונה עולה כי במספר הזדמנויות חברת מגה חילקה דיבידנדים לבעלי השליטה שלה בשיעור של מאות מיליוני שקלים. "בהתחשב בעובדה שמגה הייתה במועדים הרלוונטים חייבת סכומים אדירים לנושיה", כך נטען, "על החוקר שימונה, יהיה לבדוק האם חלוקת הדיבידנדים והבונוסים כאמור, בוצעו כדין והאם יש עילה לחייב את הגורמים הרלוונטים להשיב לקופת הנאמנים, את כל הדיווידנדים והבונוסים הנ"ל".

 

עוד מצויין במסמך שהוגש לבית המשפט כי מפרסומים נוספים עולה כי קיים פער של כמיליארד שקלים בין הפסדי הרשת בפועל לנתונים שפרסמה בזמנו החברה האם. "ההפסדים הכבדים של מגה", נכתב, "לא פורסמו בדוחות הכספים של חברת האם והוסתרו גם מנושי הרשת.

 

"אין ספק, שהסתרת ההפסדים האמיתיים של מגה, השפיעה על קבלת החלטות של העובדים, לרבות הוויתורים שהם עשו על זכויות המגיעות להם ממגה, במסגרת התקופה האחרונה. החוקר שימונה, יוכל לבדוק את ההשלכות ואת התוצאות של הסתרת המידע כאמור והאם הדבר יהווה עילה להרמת מסך כנגד הגורמים הרלוונטים".

 

בתחילת השבוע הורה בית המשפט המחוזי מרכז שבלוד על מתן צו הקפאת הליכים כנגד מגה למשך 30 יום ומינה כנאמנים של החברה את רו"ח גבי טרבלסי ועוה"ד אהוד גינדס ואמיר ברטוב. הנאמנים, פועלים בימים אלה בייצוב פעילות החברה ושמירתה כעסק חי במטרה למכור אותה כמקשה אחת.

 

בהכנת הכתבה השתתפה זוהר שחר לוי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
רותי שטרית
צילום: אבי מועלם
מומלצים