שתף קטע נבחר

מתחזה סדרתי הורשע בעבירות מין בנשים

אילן אשד, בעל עבר של התחזויות ואישומים על עבירות מין, הורשע שהתחזה לפסיכולוגית כדי לתווך בין מטפלות ל"נפגע פוסט טראומה שחווה התעללות בילדותו" - אשד עצמו. המטרה: לגרום להן לבצע בו מעשים מיניים

 

אילן אשד (צילום: ניב קלדרון) (צילום: ניב קלדרון)
אילן אשד(צילום: ניב קלדרון)

בית משפט השלום בתל אביב התיר היום (ג') לפרסם את הרשעתו של אילן אשד, שהורשע לפני כמה ימים בהתחזות לפסיכולוגית, במעשים מגונים ובניסיונות לבצע עבירות מין. נגד אשד, שנחשב ל"מתחזה סדרתי" והואשם בביצוע עבירות מין בעבר, מתנהל תיק נוסף בנוגע לעבירות מין נוספות בבית משפט המחוזי. האישום נגד אשד הוגש על ידי פרקליטות מחוז תל אביב פלילי. בתיק אחר שמתנהל בעניינו של אשד הוא מואשם בעבירות מין חמורות בהרבה.

 

לפי כתב האישום ב-2010 נהג אשד לפנות לנשים שפרסמו באינטרנט מודעות להצעת שיעורים פרטיים או למתן טיפולים אלטרנטיביים. הוא הציג את עצמו בפניהן בטלפון כ"נעמה", פסיכולוגית או פסיכותרפיסטית, והציע להן "טיפול ייחודי" בנפגע פוסט טראומה בשם "ליאור". גם אותו גילם אשד, עורך דין לשעבר מראשון לציון.

 

"נעמה" סיפרה לאותן נשים ש"ליאור" עבר התעללות מינית בילדותו, שכתוצאה ממנה הוא סובל מטראומה. על מנת לסייע ל"ליאור", נאמר, יש לטפל בו בשיטה ייחודית המבוססת על שיטה טיפולית שנקראת הצפה. במסגרת ההצפה על המטפלת לגרום ל"ליאור" לחוות מחדש את טראומות הילדות שלו, על ידי ביצוע המעשים המיניים שנעשו בו בעבר. זאת לאחר שהמטפלת תביא אותו למצב היפנוטי של "טראנס".

 

לאותן נשים נאמר כי "ליאור" אינו מודע לנעשה במהלך ה"טראנס" וכי כאשר יתעורר לא יזכור דבר אך יחוש שיפור בתחושותיו. בדרך זו פנה אשד למספר רב של נשים. שתיים נפגשו עמו ועשו מעשים מיניים במסגרת ה"טיפול". הפרקליטות טענה כי הנאשם רקם סיפור בדוי והתחזה לאחר על מנת לזכות במעשים מיניים מצד המטפלות.

 

אשד טען שלא מדובר במין אלא בטיפול מוכר ולגיטימי שאף עזר לו בעבר. לטענתו לא מדובר במרמה, שכן גם אילו ידעו המתלוננות את מצבו של הנאשם לאשורו היו מסכימות לטפל בו באופן הזה. לטענתו המפגשים נועדו לצורך קבלת סיוע נפשי על רקע התעללות מינית שעבר בנערותו. אשד אף הודה כי הציג עצמו בפני המתלוננות שלא בשמו, גילו או מצבו המשפחתי. אלא שפרטים אלה, לדבריו, אינם חשובים.

 

כך למשל, באישום הראשון נכתב כי אותה "נעמה" סיפרה למתלוננת על סיפור חייו הקשה של "ליאור" שעבר התעללות מינית כביכול על ידי שתי נשים - מה שגרם לו לטרואמה. "נעמה" הבהירה ש"ליאור" פוחד מנשים ולכן לא רואה אותן כאובייקט מיני. בפגישה הטיפולית נמסר לנשים מכתב שכאילו נכתב בידי "נעמה", שמספר על דרך טיפולית מוצלחת של המטפלת הקודמת, שהייתה "מתריסה", "חצופה" ו"נועזת".

 

הנאשם ייצג את עצמו בחלק מן ההליך ואף חקר את המתלוננות נגדו. השופטת מיכל ברק נבו אמרה כי "חלק ניכר מהמתלוננות הביעו פליאה כשראו את הנאשם

חוקר אותן בחקירה נגדית בבית המשפט, שכן הדמות שהכירו כ'ליאור' הייתה שונה באופן קיצוני מזו שפגשו כעת".

 

"אני לא חושבת שהמעשים שציפו ממני לעשות הם הגונים והוגנים, ואין לזה שום קשר לבריאותך הנפשית", אמרה אחת מ-12 מהעדות בתיק. אחרת סיפרה: "קיבלתי קודם כול את השיחה מהתלמיד. סיימנו את השיחה די מהר. אחרי חצי שעה קיבלתי את הטלפון מהפסיכולוגית שהייתה מאוד משכנעת. היו לי המון חששות. ממצב שבכלל לא רציתי להתעסק עם תלמיד כזה כרגע היא פשוט שכנעה אותי".

 

"הדבר הראשון ששאלתי את השוטר שהתקשר אליי זה מי זו הנעמה הזאת ואם היא קשורה לליאור", אמרה מתלוננת אחרת. "כשהוא אומר לי שזה אותו בן אדם אז אני מרגישה שהגיץ הקטן של ההרגשה המאוד רעה שהייתה לי כששמעתי את הקול שלך אחרי ששמעתי את הקול של נעמה. הגיץ הזה גדל ואני מבינה שזאת הייתה רמאות מוחלטת". לפני שבוע הרשיעה אותו השופטת במיוחס לו. בהכרעת הדין כתבה: "הוכח כי הנאשם רקם תכנית מתוחכמת, מרובת פרטים ומצגים, כדי להגשים את מטרתו".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניב קלדרון
אילן אשד
צילום: ניב קלדרון
מומלצים