שתף קטע נבחר

הרווחה פתחה הליך אימוץ בלי לעדכן את האם

מכורה לסמים ילדה בן עם תסמונת גמילה. הוא הורחק ממנה, ורשויות הרווחה החלו בהליכי אימוץ בלי ליידע את האם. ביהמ"ש ביקר את העובדת הסוציאלית

בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב נזף לאחרונה ברשויות הרווחה, שהחלו בהליכי אימוץ של פעוט בן שנתיים מבלי לעדכן את האם, מכורה לסמים. עם זאת קבעה השופטת תמר סנונית פורר שאין מנוס מאישור האימוץ, על רקע מצבה הקשה של האם.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

מדובר בילד שנולד עם תסמונת גמילה שהורחק מאמו סמוך ללידתו וזהות אביו לא ידועה. רשויות הרווחה הרחיקו החליטו לפתוח בהליכי אימוץ ובינואר 2015 הוגשה לבית המשפט בקשה שבה נטען כי האם לא מסוגלת לגדל את הילד.

 

עוד נטען שהאם מכחישה את חומרת מצבה וממעיטה מהנזק שגרמה לבנה. היא גם מסרבת לעבור הליך גמילה, מה שמראה שאין סיכוי שמצבה ישתפר בעתיד. נחשף כי יש לה בת נוספת, כבת 13, הסובלת מפיגור שכלי, והאם לא בקשר עמה זה כשלוש שנים, לטענתה משום שאינה מסוגלת להתמודד עם מצבה.

 

האם סירבה לקבל את עמדת הרשויות. לדבריה, הרווחה מעולם לא נתנה לה הזדמנות אמיתית להוכיח את עצמה, לא ניסתה למצוא לה טיפול מתאים, וחרצה את גורל בנה מיד עם לידתו. היא הכחישה שהיא מכורה לסמים והסבירה שבסך הכול נטלה משככי כאבים לאחר שעברה תאונה.

 

היא ציינה כי היא מגיעה לכל המפגשים עם בנה (בהוראת בית משפט נקבעו לה הסדרי ראייה תחת פיקוח במרכז קשר), וסיכמה בכך שהיא אם אוהבת שמסוגלת לתרום להתפתחותו. על כן, גם אם יוחלט לשלוח אותו לאימוץ, יש לאפשר לה להתראות עמו מדי פעם בפעם.

 

השופטת סנונית פורר שוכנעה כי יש להורות על אימוץ מלא. הכחשת בעיית ההתמכרות והנזק שהסבה לבנה, כמו גם הניתוק מבתה הבכורה, מעידים על כך שלמרות אהבתה, היא לא מסוגלת לדאוג לילד או להשתקם. מעבר לכך סברה השופטת שאין מקום לאפשר קשר כלשהו בין האם לבנה לאחר האימוץ.

 

למרות זאת, השופטת ביקשה להשמיע את קול האם, שחלק מטענותיה הקשות על התנהלות הרווחה היו מקובלות גם עליה. כך למשל, היא הביעה מורת רוח מכך שהעובדת הסוציאלית שפעלה להוצאת הילד היא גם זו שמונתה להדריך את האם. השופטת קבעה שלא ניתן לצפות שהאם תשתף פעולה עם מי שנתפסת בעיניה כזאת שמונעת ממנה את זכותה להיות הורה.

 

השופטת התרעמה על כך שהרשויות כלל לא טרחו לדווח לאם שהן עומדות לפתוח בהליכי אימוץ.

 

לבסוף היא ביקשה לאפשר לאם להגיש ערעור והורתה ליישם את פסק הדין רק בתוך 30 יום, שבהם תמשיך האם לבקר את בנה בהתאם להסדרי הראייה – פעם בשבוע.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ היועמ"ש (המבקש): עו"ד דניאל גרינברג
  • ב"כ האם (המשיבה): עו"ד ליטל קוזקוב
  • לקריאת פסק הדין לחצו כאן
  • עו"ד ניר ברקן עוסק בדיני משפחה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים