שתף קטע נבחר

"צריך לדרוש הסכמי גג להתחדשות עירונית"

בכנס התחדשות עירונית בשרון שנערך בהרצליה, אמר יו"ר לשכת השמאים כי כדי לקדם פרויקטים של תמ"א 38 ופינוי-בינוי, על השלטון המקומי לקבל כסף מהמדינה. "מישהו צריך לממן את ההוצאות של הרשות המקומית"

איפה הכסף? "יו"ר מטה הדיור, אביגדור יצחקי, הכריז על השנה כשנת התחדשות עירונית. השלטון המקומי צריך לדרוש הסכמי גג להתחדשות עירונית - מישהו שיממן את ההוצאות של הרשות. רק כך התוכניות הללו יתקדמו". כך אמר היום (ה') יו"ר לשכת שמאי המקרקעין, אוהד דנוס, בכנס התחדשות עירונית בשרון שערכה חברת מידע כנסים בהרצליה.

 

כתבות אחרונות בערוץ הנדל"ן של ynet:

2015: שיא של 16 שנה במכירת דירות

תוכנית: מחיר למשתכן ופינוי-בינוי לחרדים

מיליונים יתווספו לשכר דירה בדיור הציבורי

 

דנוס אמר כי "פרויקטי תמ"א 38 הם מורכבים - לא מעט יזמים היו מתרחקים מהם, אבל היעדר ההיצע בקרקעות באזורי הביקוש מכוון חברות רבות לתחום. זה קורה כי אין תחליף. העירייה, מצדה, לא מרוויחה מפרויקטי התחדשות עירונית, אלא מפסידה בהשקעה בתשתיות. בסופו של דבר הכל זה כסף, ואם רוצים לפתור את המשוואה - צריך לשים כסף, ויש".

 

רוני בריק, נשיא התאחדות בוני הארץ הנכנס, התייחס לסוגיה המשפטית שמאחורי תמ"א 38. "אחנו אחרי ההחלטה ההזויה של סגן היועץ המשפטי לממשלה שהקפיאה את הענף, אני מקווה שבחודשים הקרובים נדע יותר בוודאות איך מחזקים בניינים והולכים קדימה", ציין. "חלק מראשי הערים לא רוצים חיזוק ותמ"א. אמרתי לשר כחלון שהממשלה יכולה לקבל כל החלטה, אבל ראשי הערים בסוף יחליטו - ולכן צריך לכבד אותם".

 

"אני מופתע לראות במדרגות העירייה את כמות המתנגדים לפרויקטים", המשיך בריק, "ועדת ערר כבר קבעה ב-2010 כי אף תושב לא יכול לצפות שהשכונה או הרחוב תמיד ישארו כך. אי אפשר לעצור את החיים והשינויים, אלא בגבולות החוק. כל אדם חייב לקחת בחשבון שינויים והקלות שיפגעו בנוף הקיים לביתו. אנשים באים, ומתנגדים. אנחנו כבונים מחוייבים לתהליך. אין לי ספק שהוא ימנע קריסת מבנים ופגיעה בנפש. יש לנו הכוח והאפשרויות, והוכחנו את זה בעבר".

פרויקט פינוי-בינוי ברמת השרון (צילום: אוראל כהן) (צילום: אוראל כהן)
פרויקט פינוי-בינוי ברמת השרון(צילום: אוראל כהן)

 

"העירייה חייבת להעדיף את אינטרס התושבים"

ירון שמיע, מנכ"ל משותף בחברת sgs, הוסיף כי "העירייה חייבת להעדיף את האינטרס של רווחת התושבים ושיפור המרחב העירוני על פני האינטרס הכלכלי. נכון שהארנונה למשרדים גבוהה פי 5-6 ממגורים. אבל לפני חודש ישבתי בצוות התכנון באחת הרשויות, ומישהי מהצוות אמרה - 'זה פרויקט פינוי-בינוי ולא נורא אם נקדם אותו עוד 13 שנה'. אז אמרתי לה - 'אם תתחילי לקדם היום, אולי עוד 13 שנה הוא יהיה מוכן'".

 

דני מריאן, יו"ר איגוד המהנדסים, הדגיש כי "יש משולש - דיירים, יזמים ורשויות. אם הוא לא יתפקד בצורה משולבת, שום דבר לא יצא. כמו שמדברים בחדשות על הגז - הוא נמצא באדמה. עד שלא יצא מהאדמה, אף אחד לא יצא ממנו. לא המדינה, לא היזמים ולא האזרחים. כל עוד פרויקט התחדשות עירונית לא יצא לפועל, אף אחד לא יהנה ממנו".

 

עו"ד מיכה גידרון הסביר כי "תמ"א 38 היא גם התחדשות עירונית ולא רק חיזוק מבנים. היא צריכה לאפשר שיפוץ מבנים, הוספת ממ"דים ומעליות. רשויות מקומיות בפריפריה מוסיפות עוד קומות, אבל לא צריך לרדת מהרף הבסיסי, כדי לאפשר כדאיות כלכלית ולבצע תוכניות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קרייג אריאב
הריסת בניין במסגרת פרויקט פינוי-בינוי בקריית אונו
צילום: קרייג אריאב
מומלצים