שתף קטע נבחר

צפו בתחפושת שנפסלה לאחר שעלתה באש

רכשתם תחפושת באינטרנט? ייתכן שאתם חושפים את ילדיכם לסכנת חנק מבליעת כפתור רופף, סרטן והרעלה עקב חשיפה למתכות כבדות ורעלים - וגם פגיעה מתחפושת דליקה שעולה באש. במכון התקנים מזהירים מהסיכונים - וגם נותנים כמה טיפים לבטיחות

מזמינים תחפושת לפורים מהאינטרנט? בתחפושות שלכם עלולים להיות מתכות רעילות ומסרטנות או חומרים מתלקחים. השבועות שלפני פורים הם תמיד עמוסים יותר עבור עובדי מכון התקנים, שצריכים לבדוק מאות תחפושות המיובאות לישראל, אולם בנוגע לתחפושות הנקנות באינטרנט באופן עצמאי, ממליצים במכון לציבור לנהוג במשנה זהירות.

 

תחפושות לפורים: זול יותר להזמין בחו"ל?

 

לפי נתוני מכון התקנים, 10% מהתחפושות המגיעות לישראל נפסלות לייבוא על ידי מכון התקנים. השנה נפסלו עד כה כ-20 תחפושות חדשות, אך בזמן שנותר עד פורים צפויים במכון לפסול עוד תחפושות רבות. יחד עם זאת יש לזכור, כי היצרנים המקומיים אינם מחוייבים להעביר את התחפושות שלהם לבדיקה, אלא רק להכריז כי הם עומדים בתקן.

 

בסרטון שפירסם מכון התקנים בעמוד הפייסבוק שלו, מציגים מבצעים מומחי המכון בדיקת דליקות לתחפושת סופרמן. התחפושת נפסלה וזו הסיבה - צפו:  

 

 

"הסכנה העיקרית היא שהתחפושת תעלה באש - על זה אנחנו שמים את הדגש", מסביר ליאור ווינטראוב, ראש מדור צעצועים ומתכות במכון התקנים, "אנחנו גם בודקים את התחפושת אחרי כביסה, כדי לראות שמעכב הבעירה לא נשטף.

 

"כמו כן, אנו עורכים בדיקות רעילות. בתחפושות עבור ילדים מתחת לגיל 6 בודקים את כל התחפושות לרעילות. יכולים להיות בתחפושת מתכות כבדות שנתפסות בתאי הדם האדומים שלנו דרך ליקוק ומציצה. ילדים נוטים לגעת ולשים דברים בפה. אנחנו בודקים קבוצה של 19 מתכות, ובהם קדמיום, ארסן, כרום וברום.

 

"יש גם אפתאלטים שפוגעים במערכות הגוף. אלה חומרים שמצרפים לתחפושת כדי לרכך פלסטיק. לטווח ארוך הם פוגעים במערכת ההורמונלית של הילדים, ועלולים לגרום להאצת התפתחות מינית ואף לסרטן. מתחת לגיל 3 אנחנו בודקים גם סכנת חנק. לפעוטות יש נטייה להכניס דברים לפה, ואנחנו בודקים כפתורים רופפים ועוד".

 

כך תשמרו על חג פורים בטוח

עיקר הסכנה, כאמור, טמונה בהזמנות מהאינטרנט, מכיוון שהתחפושות הללו אינן נבדקות על ידי המכון. ויינטראוב מציין כי הוא אומנם רוכש מוצרים מהאינטרנט אבל מדגיש: "אני יודע בדיוק מה להזמין".

 

במכון מזהירים את ההורים: "נקטו במשנה זהירות בעת רכישת תחפושות דרך האינטרנט. יש יסוד סביר להניח כי תחפושות אלו אינן נבדקו על ידינו". לקראת חג הפורים המתקרב, איגדו במכון שורה של המלצות להורים:  

 

- בעת הכנת תחפושות ביתיות יש להקפיד על שימוש בחומרים שאינם דליקים. צמר גפן, נוצות טבעיות ויריעות מפלסטיק הם דוגמאות לחומרים שעלולים להיות דליקים.

 

- יש להקפיד כי התחפושת תהיה נוחה לילד ותאפשר לו להתנייד. יש לוודא כי התחפושת לא לוחצת על הגוף ומתאימה למידות הילד. תחפושת לפעוטות חייבת להיות ללא חלקים קטנים או כדורים קטנים ללא גישה לחומרי מילוי, וכן ללא חוטים שעלולים ליצור לולאה.

 

- המסכות חייבות להיות עם פתחי אוורור כדי למנוע חנק. יש לוודא כי המסכה מותאמת לפנים של הילד ופתחי האוורור של האף העיניים והפה נמצאים במקום המיועד להם. עדיף ללא אלמנטים גולשים היכולים להידלק ללא ידיעת הילד.

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)
 

- ישנם ילדים שרגישים לריחות שונים, כדאי שהילד ימדוד את התחפושת ויוודא כי הריח הנודף ממנה לא עושה לו כאב ראש או סחרחורת.

 

- מומלץ שלא להתקרב למקור אש כלשהו עם תחפושת - לא לעמוד בקרבת תנור, נרות, סיגריות וכדומה.

 

- מומלץ לשלוח תחפושות לניקוי יבש. כביסה רגילה עלולה להפחית את עמידות התחפושת באש. בכל מקרה הנושא תלוי בהוראות היצרן והרכב הבד. יש להיצמד להוראות הניקוי שעל גבי תווית או אריזה.

 

- יש לנהוג במשנה זהירות עם כל סוגי התרסיסים: ספריי לשיער, ספריי שלג וכדומה. אין לרסס על הפנים, על הגוף או בקרבת מקור אש - גם סיגריה דולקת נחשבת למקור אש.

 

- בתרסיסי שלג או תרסיסי חוטים יש לוודא כי על המיכל קיימת הערה :"דגם המוצר נבדק ואושר ע"י מכון התקנים כמתאים לת"י 742 הערה: האישור אינו מעיד על בדיקת כל יחידות המוצר". יש לוודא שקיים סימון המציין שהמיכל אינו דליק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים