שתף קטע נבחר

על אהבה ומנות אחרות

קוקטיילים רומנטיים בבית או ארוחה פרועה במסעדה? יצאנו לבר תוסס בפלורנטין בשביל ללמוד להכין קוקטיילים מרשימים בבית, ולכל מי שמתכנן להעביר את הולנטיין בחוץ, ערכנו גם רשימה של מקומות שילהיטו לכם את היום המיוחד

 

Valentino

המצרכים:

20 מ"ל וויסקי

2 כפיות סוכר חום/לבן

חופן עשבי תיבול לחליטת תה 

אופן ההכנה:

  1. מכינים חליטת תה ממים חמים.
  2. מוסיפים לתה סוכר ומערבבים.
  3. מוזגים 20 מ"ל לפרויג לספל.
  4. משלימים בעוד חליטת תה, ומגישים. 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)


French Kiss

המצרכים:

30 מ"ל קוניאק

1/2 כוס מרטיני ברוט

10 קוביות שוקולד מומס או סירופ שוקולד

אופן ההכנה:

  1. טובלים את החלק העליון של כוס פלוט בסירופ שוקולד כדי ליצור כתר שוקולד.
  2. מוזגים לכוס את הקוניאק.
  3. משלימים במרטיני ברוט, ומגישים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

Midnight Delight 

המצרכים:

30 מ"ל מרטיני ביטר

30 מ"ל מרטיני רוסו

30 מ"ל מסקל  

קוביית קרח עם תות שדה שקפא בתוכה

חופן קרח

קליפת תפוז

אופן ההכנה:

  1. מוזגים את כל המרכיבים לכוס גדולה.
  2. מוסיפים קרח ומערבבים.
  3. מוזגים לתוך לאובול עם קוביית קרח גדולה שבתוכה תות קפוא.
  4. לקישוט - גוזרים לבבות מקליפת תפוז, מניחים בכוס, ומגישים.
     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

איפה נחגוג ולנטיין?

תל אביב

TYO

השף יאמה סאן מציע ספיישלים כמו VEG בסגנון בנטו - נבטי במבוק ופטריות שימאג'י עם מירין עם תרד ואצות וואקמה על חציל ברוטב פונזו (58 ש"ח) וספיישל פריים ריב פרוס על הגריל עם אספרגוס, מלפפון ואצות וואקמה (118 ש"ח).

 

המזללה

בביסטרו של השף מאיר אדוני יחגגו את חג האוהבים בתפריט ספיישלים שיכלול מנות זוגיות כמו שני אוייסטרים עם גרניטת ליים וקולי פלפלים (61 ש"ח), סשימי דג ים, קרם סלק, סלקים אורגניים צלויים, קרם גזר לצד רביולי סלק במילוי מסקרפונה ומשמש (87 ש"ח), שני המבורגרים מנתח קצבים בלחמניות קובנה עם צ'יפס קלאסי, ביצת עין, גבינת צ'דר, בצל מקורמל ופטריות (149 ש"ח) וביף ולינגטון זוגי - פילה עגל 400 גרם עטוף בבצק בריוש, סלקים, גזרים ולפתות אורגניים, קרם תפוח אדמה רוטב פלפלת (264 ש"ח).

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

טשרניחובסקי 6

כל אורח יקבל מקוקטייל סנגריה לבנה על חשבון הבית, ובין המנות שיוגשו יהיו קלמרי צרוב על קרם חצילים ויוגורט עם עגבניות שרי (52 ש"ח); טונה אדומה צרובה עם אבוקדו, בצלצלי שאלוט, צנונית ושעועית ירוקה, ברוטב שמפניה, כפיר ליים סויה וג'ינג'ר (58 ש"ח); סלט ירוקים עם סלקים צלויים, ערמונים, תמר לח ו"גבינת שקדים" בשמן זית ולימון (56 ש"ח); מולים ביין לבן עם עגבניות ופטרוזיליה (58 ש"ח); פילה דג צרוב עם קרם שעועית לבנה, ירקות עונה ירוקים וגרעיני תירס חלב קלוי (98 ש"ח); וספגטי בציר שרימפס, מולים, שרימפס ופילה דג ים (125 ש"ח).

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)
 

דיקסי

לכבוד החג דיקסי מתקשטת בלבבות אדומים, ומציעה מלבד התפריט הרגיל גם פינוקים רומנטיים. החל מהשעה 20:00, d.j יכניס את הסועדים לאווירה. בין המנות המיוחדות יהיו קרפצ'יו סלמון, צלפים, בצל סגול, לימון, סלק וצנונית (45 ש"ח), שרימפס קריסטל על פירה מדורה ורוטב של קרם שרימפס וסרטנים (129 ש"ח) וטארט שוקולד בלגי עם קרם פרש, תותים טריים ופקאנים מסוכרים (39 ש"ח).

 

אובן קובן

ארוחה יפנית חגיגית ב-250 ש"ח לזוג,ממטבחו של השף ציון ברנץ. הארוחה כוללת 2 כוסות

יין/קנקן סאקה חם, 2 מנות ראשונות לבחירה מהתפריט, 2 מנות עיקריות לבחירה מהתפריט וקינוח.

 (צילום: שי אשכנזי) (צילום: שי אשכנזי)
(צילום: שי אשכנזי)

טייגר לילי

בסעדה יציעו קוקטייל Heart of the Tiger מבעבע (38 ש"ח), מנה זוגית של אגרול סרטנים (42 ש"ח) וקינוח Sticky Love - כדורי אורז מטוגנים ברוטב מנגו וסלט תותים (38 ש"ח).

 

קלואליס - רמת גן

השף ויקטור גלוגר הכין מנות ספיישל זוגיות כמו קוקי סאן ז'אק וכבד אווז צרובים על הפלנצ'ה בביסק סרטנים (82 ש"ח), פאייה שחורה עם לנגוסטין ותמנונים (345 ש"ח), נתח פילה בקר עם רוטב ציר בקר ויין אדום, מוגש עם פירה גרטינה (390 ש"ח).

 

מיטבול - ראשון לציון

במסעדה מציעים תפריט בוצ'ר  וקינוח ספיישל של קרם מסקרפונה תותים ברוטב פירות יער. על מגש הבוצ'ר יוגשו סינטה או אנטרקוט במשקל 600 גרם כולל מנה ראשונה ושתי תוספות במחיר של 320 ש"ח לזוג.

 

דגים 206 - פתח תקווה

בתפריט תהיה סעודת בשרים זוגית במחיר של 206 ש"ח. הארוחה כוללת 2 מנות ראשונות לבחירה (סלט עשבים, קרפצ'יו סלק, כרובית ברוטב קיסר ופרמזן, חומוס 206 קלאסי), 2 מנות עיקריות לבחירה מהתפריט, קינוח זוגי ו-2 כוסות יין או בירה.

  

אורבניק - רחובות

בביסטרו בר יגישו טאפאס מסביב לעולם בסימן פיוז'ן ממטבחו של השף עומר אוסדון. בין המונת יהיו נקניקיות בקר על תבשיל עדשים וירקות שורש (26 ש"ח), סלט בורגול חמצמץ עם הודו מעושן (30 ש"ח), מדליוני פילה בקר עם ניוקי (41 ש"ח), מוס חצילים עם סלסה עגבניות וטחינה (34 ש"ח).

 

כרמים - מושב סגולה, באר שבע

השף סהר רפאל יגיש קרפצ'ו סלמון וטונה אדומה בויניגרט פסיפלורה עם קרוטוני פוקצ'ה מלח ים (57 ש"ח), דואט כבד אווז חם קר (87 ש"ח), קוקי סנט ז'ק עם תותים וגבינה כחולה על קרם כרישה (68 ש"ח), פילה דג ים בגריל עם קרם תפו"א ירקות וציר ברווז (125 ש"ח) וספגטי שרימפס קריסטל בביסק סרטנים ועשבי תיבול (85 ש"ח).

 

מסעדת "כרמים" מתכוננת לולנטיין (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מסעדת "כרמים" מתכוננת לולנטיין(צילום: יח"צ)

ג'וז ודניאל - בני ציון

במסעדה נרקחו זוג קוקטיילים ספיישל במחיר 38 ש"ח לקוקטייל: For Him - מברבן, ליים, יין אדום עם קליפת תפוז, ו-For Her פרוסקו תות טרי ומחית תות.

  

טראסה - ירושלים 

המסעדה שבמלון מצודת דוד מציעה ארוחה זוגית במחיר 280 ש"ח לזוג. בין המנות יש אסקלופ בר ים, ציר פטריות מורל וז'ירול, גלידת תמרהינדי, קרם ערמונים חם, קציפת עלי דפנה, שמן כמהין ומרווה ריחנית וקומפוזיציית שוקולד 73% קקאו.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
ספיישל אוייסטר לולנטיין, מסעדת "המזללה"
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים