שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    קרין גורן מגישה: עוגת שיש אמנותית

    מאותגרי אפייה? כך תהפכו עוגה ביתית, ליצירת אמנות מרשימה: מעט מצרכים, הרבה שוקולד וקרין גורן אחת המכינה עוגת שיש לא שיגרתית. צפו

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    איך הופכים עוגה בחושה ופשוטה ליצירה שמתחשק לצלם מכמה זוויות לפני שפורסים? תבנית סיליקון מיוחדת וקצת קישוטים יעשו את כל ההבדל. לדוגמה, לתבנית הזו קוראים במקור Infinity, אבל אני קוראת לה תבנית "זחל" (או "מרבה רגליים"). אפשר להגיש את העוגה עם קצת אבקת סוכר מעל, אבל אני הכי אוהבת לטפטף עליה רוטב שוקולד חם ("גנאש") ולקשט באגוזים קצוצים מסוכרים ("ברס").

     

    עוגת שיש "מרבה רגליים"

    המצרכים (ל-4 עוגות):

    2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)

    ½ 1 כוסות סוכר (300 גר')

    4 ביצים

    ¼ 2 כוסות קמח תופח (315 גר')

    תרסיס שמן פאם קנולה

    תוספת לתערובת השוקולד:

    100 גר' שוקולד מילקה אקסטרה קקאו (מריר), מומס ופושר

     (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
    (צילום: נועם פריסמן)
     

    אופן ההכנה:

    1. מקציפים במיקסר שמנת לקצפת יציבה ומוסיפים סוכר וביצים ומקציפים עוד 10 שניות. לאחר מכן, מוסיפים קמח תופח ומקציפים עוד 10 שניות לתערובת חלקה.
    2. מעבירים 1/3 מהתערובת לקערה נפרדת, ומערבבים עם שוקולד מומס.
    3. מעבירים כל אחת מהתערובות (הלבנה והשוקולדית) לשקיות זילוף נפרדת ומזלפים למילוי התבנית (קודם את התערובת הלבנה ואז את השוקולדית). לבסוף, מערבבים קלות בסכין או ידית של כף, למראה שיש.
    4. אופים ב-180 מעלות 35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
    5. מצננים, מחלצים ומקשטים לפי הטעם.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: נועם פריסמן
    עוגת שיש "מרבה רגליים" של קרין גורן
    צילום: נועם פריסמן
    מומלצים