שתף קטע נבחר

אדלשטיין: איש לא לחץ עליי, דיברתי 40 שניות עם רה"מ

יו"ר הכנסת אומר בראיון לאולפן ynet כי לא שינה את עמדתו. "לא יעלה על הדעת שאתמוך בהשעיית ח"כים על התנהגות לא ראויה, ולא יעלה על הדעת שלא אתמוך בהשעיית אלו שתומכים בטרור או מסיתים לגזענות"

 

שלשום התברר כי הוא מתנגד בתוקף לחוק ההשעיה, אתמול הוא אמר כי הוא דווקא תומך. אז מה השתנה? יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין אומר בראיון לאולפן ynet כי לא שינה את עמדתו וכי השינויים בהצעת החוק מעוררת המחלוקת הם שהובילו להתייחסויות השונות שלו. צפו בראיון איתו.

 

"לא שיניתי את עמדתי ולא חזרתי בי", אמר אדלשטיין. "אף אחד לא העלה על הדעת שאני אתמוך בהצעת חוק השעיית חברי כנסת על מה שכונה 'התנהגות לא ראויה'. אמרתי שכל עוד אני יו"ר הכנסת החוק לא יעבור ואפילו לא יתקדם. לעומת זאת באותה נשימה אף אחד לא העלה על הדעת שאני לא אתמוך בהצעה על סמך חקיקה שקיימת עשרות שנים במדינת ישראל שתטפל באלו שתומכים בטרור או מסיתים לגזענות. הדברים האלו הם דברים שונים, אני לא מבין בכלל איך אפשר להשוות ביניהם".

אדלשטיין. "לא שיניתי את עמדתי ולא חזרתי בי" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
אדלשטיין. "לא שיניתי את עמדתי ולא חזרתי בי"(צילום: גיל יוחנן)

לדברי אדלשטיין, "רק הסתה גלויה וחוזרת לגזענות ורק תמיכה גלויה בטרור ומחבלים - אלו יכולים להיות עילות לתחילת התהליך. לא יכול להיות שבעקבות מריבה עם ראש הממשלה או יו"ר הכנסת מישהו יודח". הוא הבהיר כי הדוגמה של הח"כים הערבים היא עילה מספקת: "ודאי. תמיכה גלויה בטרור, סירוב לחזור בכך, השוואות בין קורבנות הטרור למחבלים - אלו דברים שאני חושב שיכולים בהחלט להוות עילה לתחילת תהליך ההשעיה".

 

יו"ר הכנסת התייחס לשיחתו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בנושא ואמר: "ראש הממשלה לא הבהיר לי שום דבר. הוא שאל אותי מה עמדתי, אמרתי לו, ובזה השיחה הסתיימה. אני חושב שאורך השיחה היה 40 או 50 שניות. לא היו איזה שיחה מעמיקה או דיון מעמיק, בוודאי לא כפי שהוצג עם לחצים או איומים או דברים מסוג זה. אני דוחה בתוקף כל ניסיון לטעון ששיניתי את עמדתי ולטעון שזה נעשה בעקבות לחצים אלו או אחרים".

   

על אפשרות של התערבות של בג"ץ אמר: "זה דווקא תואם את עמדתי. אם החוק יגיד 'ח"כ מסוים לא מוצא חן בעיני חבריו, בואו נזרוק אותו' - אז ודאי שלא רק שבג"ץ יפסול אותו, אלא גם אנחנו בעצמנו צריכים לפסול אותו. אם לעומת זאת יהיה פה איזה שהוא מענה למצבים שחבר כנסת במסגרת פעילותו הפרלמנטרית מביע תמיכה בטרור או מסית לגזענות, במקרה כזה אני סמוך ובטוח שגם בג"ץ מבין את ההקצנה שחלה בחברה הישראלית ומבין את הצורך לחסום אותה בראש ובראשונה דווקא בכנסת, מקום שכל הזרקורים מופנים אליו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
יו"ר הכנסת אדלשטיין
צילום: גיל יוחנן
מומלצים