שתף קטע נבחר

בקשת המשטרה: "להתייצב בפני השופט המדהים"

בבקשה רשמית שהגישה המשטרה לבית המשפט השלום בבירה, בעניין שחרור חשודה ממעצר, הודפס הניסוח: "עליה להתייצב בפני כבוד השופט המדהים יצחק שמעוני". לא ברור מי אחראי למעשה

שופט בית משפט השלום בירושלים, יצחק שמעוני, כבר התרגל לכינוי "כבודו" לאחר 23 שנים בשבתו כשופט. לפני כשש שנים אף מונה לשופט בכיר. אולם בכינוי שהדביקה לו המשטרה בבקשה רשמית להארכת מעצר בשבוע שעבר הוא טרם נתקל.  

 

הנוכחים בדיון בבית המשפט השלום הופתעו לגלות שהמשטרה כתבה בבקשה לשחרור חשודה, כי במסגרת תנאי השחרור עליה להתייצב "בבית המשפט השלום בפני כבוד השופט המדהים יצחק שמעוני בתאריך 24.02.15". הניסוח המוזר זכה גם להתייחסות מבית המשפט, וזה דרש ממפקד תחנת דוד במשטרת ירושלים למסור לבית המשפט את התייחסותו.

בקשת השחרור: "כבודה השופט המדהים" ()
בקשת השחרור: "כבודה השופט המדהים"
  

עו"ד בר צבי ()
עו"ד בר צבי

עו"ד ארז בר צבי מהסנגוריה הציבורית ייצג את החשודה בדיון ותהה לגבי ניסוח הבקשה. נציג המשטרה בדיון לא ידע להשיב, וההערכה היא שמדובר בטעות. "אני לא יודע למה הוא השתמש בכינוי 'השופט המדהים'", אמר.  

 

עו"ד בר צבי הוסיף: "אני מוחה על העובדה שהיא הובאה לבית המשפט ולא הסתפקו בחתימות בתחנה, ואני מוחה על אופן ניסוח הבקשה". גם השופטת ג'ויה סקפה שפירא שדנה בבקשת המשטרה דרשה לקבל הבהרות על ניסוח הבקשה וגם על התנהלות נציג המשטרה בדיון.

 

בהחלטתה היא קבעה כי "מפקד תחנת דוד ימסור עד ל-22 בחודש התייחסות לגבי האופן שבו נוסחה הבקשה וכן לגבי העובדה שהטוען שהתייצב באולם מצא לנכון לענות לשיחת טלפון במהלך הדיון וירענן הנחיות פקודיו לגבי ניסוח בקשות והאופן שבו מופיעים שוטרים בדיונים בבית המשפט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוך אתר בתי המשפט
יצחק שמעוני, שופט השלום
מתוך אתר בתי המשפט
מומלצים