שתף קטע נבחר

רוחות שנאה בגרמניה: מרכז הפליטים עלה באש, התושבים הריעו

ההתנגדות לקליטת מהגרים במדינה הופכת לאלימה יותר ויותר. בחודשים האחרונים זינק פי 5 מספר התקיפות על מרכזי קליטה. לרוב מדובר בניסיונות הצתה, אך גם מצור על אוטובוס נכנס לסטטיסטיקה

 

 

שתי תקיפות דרמטיות נגד פליטים שאירעו בסוף השבוע האחרון במדינת המחוז הגרמנית סקסוניה מעידות על ההסלמה היום-יומית המתרחשת ברחבי גרמניה באלימות כלפי פליטים ומהגרים. לפי נתונים רשמיים, בחודשים האחרונים זינק פי חמישה מספר התקיפות על מרכזי קליטה לפליטים. בשנת 2015 לבדה נרשמו כ-1,600 אירועים.

 

בדרך כלל מדובר בניסיון להצית את מרכזי הפליטים לפני שמבקשי המקלט נכנסים להתגורר בהם. אך היו גם מקרי תקיפה באמצעות בקבוקי תבערה, ירי ורימונים על מרכזי קליטה שכבר היו מאוכלסים.

המלון בבאוצן, שהפך למרכז פליטים, בוער (צילום: AP) (צילום: AP)
המלון בבאוצן, שהפך למרכז פליטים, בוער(צילום: AP)


 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)


 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)
  

מקרה ההצתה האחרון אירע בעיירה באוצן שבסקסוניה בלילה שבין שבת לראשון. בית מלון לשעבר, שהוסב למרכז קליטה לפליטים ואמור היה לפתוח את שעריו בימים הקרובים, עלה באש. תושבים מקומיים נראו מריעים למראה הלהבות המאכלות את מרכז הפליטים העתידי. המשטרה המקומית ממשיכה לחקור בכל הכיוונים, אך אינה מוציאה מכלל אפשרות שמדובר בהצתה מצד גורמים המתנגדים להגעתם של הפליטים לבאוצן.

 

יומיים לפני כן הותקף בבקבוקי גז מאולתרים מרכז קליטת מהגרים מאוכלס בעיירה לובאו, השוכנת גם היא במדינת המחוז סקסוניה. אחד הבקבוקים לא נדלק ואת השני הצליחו שומרים לכבות מבעוד מועד. שני משליכי חומרי התבערה, צעיר בן 26 ונער בן 16, נעצרו על ידי המשטרה. מהחקירה עולה כי השניים היו מעורבים בסכסוך שהתפתח בין פליטים לתושבים מקומיים בשוק של לובאו, לפני התקיפה.

 

התקיפה הקשה ביותר הייתה נגד אוטובוס שהסיע פליטים ומהגרים למרכז קליטה בעיירה קלאוזניץ, גם היא בסקסוניה לא הרחק מהגבול עם צ'כיה. מאות תושבים מקומיים חסמו את כביש ההגעה למרכז הקליטה, הקיפו את האוטובוס וקראו קריאות וסיסמאות חריפות נגד הפליטים ונגד ממשלת גרמניה.

 


צילומים של התקיפה פורסמו באתר המכנה את עצמו "סקסוניה מגנה על עצמה". רק לאחר התערבות המשטרה הוסר המצור מעל האוטובוס שנמשך ארבע שעות. מפקד המשטרה המחוזית, הניצב בפני ביקורת גוברת על אי תפקוד, טען כי חלק מהפליטים באוטובוס גרמו להסלמת האווירה ותיפתח נגדם חריקה.

 

סקסוניה נחשב לאחד ממרכזי הפעילות הגדולים ביותר של הימין הקיצוני והניאו-נאצי בגרמניה. עם זאת, בבחירות המחוזיות האחרונות נכשלה המפלגה הניאו-נאצית שנקראית המפלגה הלאומית-דמוקרטית (NPD) לעבור את אחוז החסימה. צמיחתה של מפלגה אולטרה-שמרנית ולאומנית חדשה בגרמניה בשם "האלטרנטיבה" הביאה להחלשה נוספת של ה-NPD.

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל (צילום: EPA) (צילום: EPA)
קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל(צילום: EPA)
 

בשל ריבוי הבחירות המחוזיות השנה בגרמניה הפך נושא הפליטים לסוגיה הפוליטית המרכזית. ההערכות הן שמספר התקיפות על הפליטים ימישך ויעלה בחודשים הקרובים, במקרים מסוימים גם בשל פרובוקציות מצדם של פליטים ומהגרים לא-חוקיים.

 

ריבוי התקיפות האלימות בסקסוניה בסוף השבוע האחרון עורר תגובות מחאה חריפות. שר המשפטים הסוציאל-דמוקרט, הייקו מאאס, הצהיר כי מי שמוחא כפיים כשמרכזי קליטה עולים באש או מפחיד למוות פליטים, מתנהג בצורה מחליאה ומביישת. ראש ממשלת סקסוניה, סטניסלב טיליץ, איש מפלגתה של הקנצלרית אנגלה מרקל, הגדיר את התוקפים "פושעים".

 

בתוך כך, גוברת ההתנגדות למדיניות קליטת הפליטים של הקנצלרית מרקל בשורות מפלגתה. מועמדי המפלגה בבחירות המקומיות הקרובות, שייערכו בעוד שלושה שבועות בשלוש מדינות מחוז, מציגים עמדות מנוגדות לקנצלרית. המועמדים דורשים לצמצם באופן משמעותי את מספר מקבלי הזכות להיכנס לגרמניה, בעיקר באמצעות בדיקה קפדנית של זהותם וזכותם למקלט פוליטי בטרם כניסתם לשטח גרמניה. גם צעירי המפלגה מתארגנים למחאה נגד מדיניות הקנצלרית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מרכז קליטה שלפי החשד הוצת בבאוצן עולה באש
צילום: AP
מומלצים